om café-drömmar på lilla fiskaregatan.

hej kära fina ni, och välkomna till min nya lilla bloggosfär!! äntligen, alltså. jag har pirrat och pysslat med det här ända sedan hemkomsten för lite mer än en vecka sedan och nu, nu får jag äntligen dela med mig utav min nya portal för kreativitet. och som jag lär mig dessutom, genom att få upprepa alla insikter och tankar jag fått genom böckerna och resorna, det gör mig så himla gott. merci, merci, merci. 

efter hemkomsten hade jag en vecka utav att mest vara hemma och gosa. pappa jobbar hemifrån och det är fint då vi kan göra varandra sällskap och ge oss ut och luncha precis så som två som jobbar hemifrån gör. som den här dagen, då vi for till lund och inkognito på lilla fiskaregatan. vi delade på en organisk äppeljuice från naturfrisk. 

och vi satt vid fönstret och och vi kikade ut på de vinter-klädda människorna. än är här ingen snö, men det känns minsann vintrigt ändå tycker jag. 

bredvid inkognito liger santa lucia cykelaffär som har en väldans stilig logga. det är en jättefin butik för övrigt, är du i lund tycker jag bestämt att du ska spatsera dit!

jag åt en grillmacka på surdegsbröd med någon trevlig ost och fyra sorters svampar och paprika + sallad och groddar och pappa åt någon med köttgrejs. mmmmm!! så gott. | jag har förstått att det har förvirrat en del om jag ÄR vegan eller vegetarian eller vad sjutton är det frågan om? jo, jag tycker inte att en ska behöva konstanta stämplar. under min resa kunde jag inte vara strikt vegan, och än har jag inte landat så pass här hemma att jag börjat tänka på mat, och hur jag förhåller mig till ost och ägg. men jag tycker inte det är livets viktigaste grej just nu att hantera det. håller en inte med så respekterar jag det, men vill påminna att det här med varför jag äter som jag gör är väldigt personligt för mig. puss på det. 

finfin julstjärna i fönstret. måste för övrigt passa på att berätta hur FINT jag tyckte det var att äntligen börja leka lite med kameran min igen. det var knäppt länge sedan jag knäppte fotografier med något annat än min mobil nu. åh, kära kreativitet, vad vi har det bra tillsammans dessa dagar. åh. 

så pratade vi om cafédrömmarna. något jag alltid drömt om är att öppna mitt eget café en dag, och fint är det att min pappa också drömmer om det där! den här lunchen dagdrömde vi oss bort till vad vi skulle servera, om caféet skulle ha något tema, om jukeboxar och grammofoner, om landets godaste vegetariska burgare och morfars toscakaka. en salig blandning nu, men ju fler luncher desto närmare kommer vi drömmen och en dag tror jag bestämt att den blir verklighet. visst kommer ni och besöker oss då? kompispris! 

kärlek, 
Hannah

Vallar av snö.

om en kryddig quinoagröt med clementin och vanilj.