nyårslista.

nyårslista.

Hej vackra varelser! Idag har jag lånat en lista utav Flora som ännu ett sätt att summera mitt 2015, och göra mig redo för det nya. Det närmar sig ju med stormsteg! Och som en kanske märkt tycker jag något väldans om summeringar. Och att skriva. Så här kommer, inte helt förvånande en nyårslista. 

I övrigt så skulle jag vilja lätta mitt hjärta i for utav tre meningar. Får jag det? Om en är allergisk mot sånt som är jättepersonligt och bara angår mig så får en blunda. Here it goes. 1. Jag har premenstruellt syndrom vilket innebär att det jag tänker och känner inte är i symbios och jag kan därför känna mig otroligt ledsen och nedstämd fastän jag inte kan komma på en vettig sak i livet att klaga på. 2. Detta gör att jag känner mig väldigt ångestfylld, väldigt känslosam, väldigt ensam. Jag känner mig aldrig ensam förutom när det är mina pms-spöken som hemsöker mig. Det är knäppt jobbigt och har en sådan stor inverkan på mig att den bästa lösningen borde vara att få en fast diagnos och mediciner, men dit har jag inte kommit än. Det är en annan resa. 3. Så jag tar hand om mig, den här veckan. Nyårsveckan. Jag ska nog ligga i ett bad när klockan slår tolv. Med lyxiga badbomber från lush och någons skratt-framkallande film eller tv-serie, och öppet fönster så jag kan få syn på fyrverkerierna. Så överlever jag min pms. Så överlever jag. 

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? En massa saker! Som att resa själv, vandra i berg i Nya Zeeland, ha mitt eget yoga-retreat på Bali, hoppa bungyjump, klättra, jobba på en farm och egentligen ALLT som hände på min resa var nytt, nytt, nytt för mig. Innan dess bodde jag i Halmstad för första gången, hjälpte till i ett projekt tillsammans med Rädda Barnen, slutade blogga, och började blogga igen, blev ganska förälskad, hejdlöst förvirrad, jobbade på Café rotundan och blev vald till vice ordförande i Sveriges Akademiska Coacher. 

Vilka länder besökte du? Singapore, Bali och Nya Zeeland. Och så Danmark som alltid, men Köpenhamn är så nära att jag kranarna på andra sidan havet där jag bor, så det räknas kanske inte? Är där minst en gång i halvåret. 

Är det något du saknade 2015 som du vill ha 2016? Jag önskar att jag och mina vänner kommer varandra närmare, blir mer självklara för varandra. Så saknade jag hela tiden att blogga - men det gör jag ju nu! Och jag tar självklart med mig Cup of Positive till 2016!

Vilket datum från 2015 kommer du alltid att minnas? Den 6e december då jag kom hem från min resa och äntligen fick krama om familjen igen. På flygplatsen. Tårar och lyckorus. Så fint. Fler datum minns jag ej, men dagar, många dagar. Fina, sorgliga och äventyrliga. 

Vad var din största karriärmässiga framgång? Att jobba på kafé Rotundan och få en inblick i hur det är att driva ett eget café var så himla intressant, pirrigt, fint och kul! Jag tror jag kommer ha mycket nytta utav det i framtiden! Att ha varit vice ordförande och jobbat för rädda barnen likaså. Så tror jag att den här bloggen, att starta upp den igen kan inspirera mig till att våga mera, göra mera, öppna dörrar och så vidare. Känner i maggropen att det här året i sig öppnat många dörrar och jag kan knappt vänta på att se vart det leder 2016!

Och vad var din största framgång privat? Att resa till andra sidan jorden och att göra det fastän K hoppade av. Att bo själv i stugan i somras och att besluta mig för att ta ett sabbatsår från utbildningen för att hela mig själv efter rivsåren. Jag är stolt över mig själv för allt jag gjort i år som är tack vare min intuition. <3

Vad spenderade du mest pengar på? Min resa, cafébesök och tågbiljetter till Göteborg.

Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2015? Stay alaive - Jose Gonsales, Whatever turns you on - Danlel Norgren, Manifest - Det stora monstret samt allt av Vit päls, Amazon och Hendrix. 

Var du gladare eller ledsnare jämfört med tidigare år? Ledsnare, särskilt första halvåret. Då var jag ledsnare än någonsin. Fast så som jag fint jag mått och börjat må det senaste halvåret - för att komma till där jag är nu - så bra har jag kanske inte mått förut. På flera år, i alla fall. Och det är så himla fint. Men ändå. Vad jobbig den där våren var. 

Vad önskar du att du gjort mer? Lyssnat på min intuition, sagt ifrån, sagt nej och varit snarare med mina egna viljor, drömmar och känslor än mot dem. 

Den maträtt du åt oftast 2015? Havregrynsgröt. Standardfrukosten. Nu är jag dock så himla klar med den på ett bra tag. Äter smoothiebowl, smarriga smörgåsar och andra goda grötar i stället, så som med quinoa, bovete, hirsgröt och risgrynsgröt. Vill göra mer pannkakor också! Mums vad gott!!

Vad gjorde du på din födelsedag 2015? Jag var i Christchurch i Nya Zeeland. Min nya holländska vän Marijn följde med mig till Botaniska trädgården som jag tyckte så mycket om och så promenerade vi, pratade om allt som känns och bränns och lunchade på en parkbänk bredvid arga ankor. 

Högsta önskan just nu? Att det ska bli så mycket fred på jorden det bara kan bli just nu för jag är på riktigt rädd för om människan kommer skapa jordens undergång. I personlig väg önskar jag att bli fri min pms för den är så t-u-n-g och i materiel väg önskar jag flygbiljett till London för att hälsa på två fina filurer samt en kappa. 

Finns det något som skulle gjort ditt år ännu bättre? Säkert. Men nu fokuserar jag på det bästa med i år i stället, och det var att allt som sved visade mig vägen fram till min resa, som i sig visade mig vägen till massvis utav magiska upplevelser, insikter och innerlig styrka som jag är så knäppt och galet tacksam för. 

Vad fick dig att må bra? Pappa, yoga, självsamhet, böcker, havet. 

Vem saknade du? När jag var på andra sidan jorden saknade jag familjen mycket. Under sommaren saknade jag mina favoriter från sköve eftersom vi bor och bodde så långt bort i från varandra. Och morfar och mormor, alltid morfar och mormor. <3

Vad är du mest stolt över? Att jag kämpat och tagit mig igenom, funderat och kommit på lösningar, botade utbrändhet med en resa till andra sidan jorden och här sitter jag nu och har aldrig känt mig så självklar i hela mitt liv. Tokigt fint är det. Boka en biljett och prova själv! 

Vill en läsa fler frågor angående hur jag ser på mitt tvåtusenfemton kan en gå in på min andra blogg här på cup of positive! Den på engelska, ni vet? Ligger som "BLOG" uppe i huvudmenyn. Och så har ni mina "saker jag har varit med om 2015"-inlägg längre ner på denna sidan. Kalas!!

Kärlek,
Hannah

malmö.

malmö.

om julbordet.

om julbordet.