om julbordet.

om julbordet.

God fortsättning ni fina fantastiska varelser, 
I dag tänkte jag skänka lite inspiration i matväg genom att dela med mig utav hur mitt julbord såg ut i år! Vegetariskt! Den här gången tog jag mig tid att laga ordentligt med goda gröna frestelser som jag och min syster, samt en utav mina kusiner som också blivigt vego-pepp (hurra!) kunde smaka på under julfirandet. Väl framme hos morfar och mormor fick jag dessutom äran att hjälpa till med ytterligare två gröna sallader som de tyckte vi skulle bjuda på! Att stå i köket och skapa magiska sallader med morfar var något utav de allra finaste med julen i år. Så mysigt. En dag ska vi öppna ett fik i hop, tyckte han. Det tycker jag med. Verkligen..

Mitt vegetariska julbord bestod i år utav:

- grönkålschips (vegan)
- morfars bröd med hemmagjord sötstark senap / grönkålshummus (vegan)
- rödkålssallad: apelsin, rödkål, grönkål, spenat, granatäpple, honungsrostade pekan nötter och torkade tranbär (vegan)
- coleslaw gjord på vitkål med äpple
- grönkålsfalafel (vegan! inspirerat utav ett recept från tidningen VEGO. Mina blev dock alldeles för torra pga ignorerade ett par tydligen viktiga ingredienser) 
- ruccola-och-västerbottenssallad med päron och lingon
- morfars pressade potatis. Mos! (vegan)

Jättegott var det, minsann. Pip till om en vill ha recept på något särskilt så ska jag göra mitt bästa för att leta fram det! Bara för att julen är så gott som över betyder inte det att kål inte fortfarande är i säsong och dessa recept tycker jag gör sig alldeles ypperligt som vintermat. Kanske ska du ordna något festlig brunch någon dag? Då tror jag det här passar utmärkt! Och grönkålschips är väl minsann aldrig fel. Måndag. I dag tar jag hand om mig själv och min PMS (en annorlunda julklapp från kroppen min. Hurra för mens och att kroppen fungerar! Ledsen min på att jag är en utav de som får svår PMS och inte kan hjälpa att känna mig nedstämd, sorgesam och ångestfylld) med hjälp utav choklad, te, en tänd brasa och minst tre omgångar Harry Potter. Tänker att kliva in i en magisk värld ett tag kan hjälpa mot det kaos som föregås när hormoner har kalas och krig i varenda vrå utav min kropp. Vad har du för dig i dag? Berätta gärna. 

Kärlek,
Hannah

nyårslista.

nyårslista.

saker jag lärt mig 2015.

saker jag lärt mig 2015.