vykort från tidigare jular.

Godmorgon alla jultokiga själar där ute! 

alltså, vet ni vad. jag måste erkänna en sak. jag har ej kikat på julkallendern ännu. hur tokigt? jag väntar nämligen på att min syster ska ha lite mindre plugg så vi kan kika i kapp på dem tillsammans. men jag tror minsann att jag tjuvstartar snart, utan henne, för vad som är säkert med julkallendrar är ju att en minsann kan kika om på avsnitten hur många gånger som helst. HUR SOM HAVER, i dag tänkte jag dela med mig utav ett gäng vykort från tidigare decemberdagar. ända tillbaka till 2013 tänkte jag gräva. häng med vetja! 

julen tvåtusen tretton spenderade jag och jenny, min allra käraste syster varje kväll med att fika lussekatter, dricka juliga teer ur våra bästa muminmuggar, lyssna på podcaster (vanligtvis hannah och amanda - fredagspodden) och klippa och klistra, alltså att klippa ur sånt som är fint från olika magasin och klistra in på papper i skrivböcker. detta är ett utav mina bästa meditativa pyssel, jag hamnar jämt i ett så väldans härligt flow-state och glömmer bort varendaste litet bekymmer - helt insjunken i den underbara doften av safran, intressanta podcast-ämnen och fina urklipp ur glittriga magasin. 

st jacobs stenugnsbageri är ett café/stenugnsbageri i lund som serverar magiska kardemumma bullar (obs, ej vegan) och som jämt har så underbar skyltning i sina fönster. detta vykort är från 2013, men om en håller koll på min Instagram så ska jag BESTÄMT se till att vandra dit i dagarna, fika och uppdatera kring hur skyltningen ser ut nu, december 2015. 

annat jag gjorde i december 2013 var att dekorera pepparkakor med kristyr och strössel. se så fint! detta var min första vinter utan plugg, jag jobbade i matbutik på dagarna och skrev, pysslade och a-n-d-a-d-e-s u-t om fritiden. när jag tänker tillbaka på det där året, första året efter gymnasiet så leer jag. är stolt över mitt val att fortsätta på sommarjobbet även om jag kom in på grafisk design. jag behövde vila och jobba med något som inte krävde så mycket som plugget skulle göra, jag lyssnade till den känslan och se vart den tog mig! till dröm-utbildningen och en resa på andra sidan jorden! heja intuitionen!! <3 

för ett år sedan, december 2014 gjorde jag min andra tatuering. pilen! vid den tiden bodde jag i Skövde och pluggade min första termin på Psykologisk Coach - programmet. jag bodde inneboende i en superdrömmig lägenhet (kakelugn, högt till tak och djupa fönsterkarmar) med Klara. vi kände inte varandra innan vi flyttade ihop, men bara några månader senare så gick vi genom ett vinterkyligt göteborg till gbg classic tattooing för att tatuera oss i hop. jag gjorde en pil, som en påminnelse om att en håller sig fokuserad och siktar så kan en minsann ta sig igenom även det allra jobbigaste, samt var det en symbol för min kärlek till sagan om ringen. klara gjorde Gandalf i en nia på underarmen, och vi bar matchande manchesterklänningar och log hela vägen hem. så fint! 

en tradition som ännu bär med är att jag alltid brukar köpa ett ljus, ett doftljus att ha som ett slags "soundtrack", fast i doft-väg i mitt rum om decemberdagarna. än har jag inte införskaffat mig årets ljus, men det dröjer nog inte länge förrän det blir av. kanske redan i morgon!! ovanstående ljus är från yankee canlde, och doftar som den heter: "christmas cookie". yumm!

dagens sista vykort visar, inte helt oväntat en frukost! havregrynsgröt som jag kokat med kanel, kryddneijlika och kardemumma, torkade russin och dadlar, toppad med mandlar och clementinklyftor och veganmjölk. k-a-l-a-s-g-o-t-t. ta hand om er, mys till det ordentligt i kväll, drick te och kika på en julfilm. gosa!

lots of love,
Hannah 

Lund - Och här går jag nu.