söndag.

söndag.

vad sägs om en lista?

tänker att det är så många nya här att det passar sig att en får veta lite om vem jag är och vad jag tänker, tycker och pysslar med - bortsätt från det självklara; att jag tycker om vintern, vego, kameror, pennor, tusen koppar té, minimalism och att vara här och nu. | bilderna kommer alla från urban outfitters superfina reportage med zoe lazerson.


hur ofta shoppar du? jättesällan. är så himla dålig på att shoppa. skulle älska om någon kunde åka och shoppa åt mig, med inspiration från mina värderingar och önskemål och sedan kan jag styla utan att behöva göra en massa kluriga val och stå i provrumsköer och åh. jag är bra på att styla. dålig på att shoppa. ungefär så. 

har du mer skor än kläder? nix.

vilket är ditt favoritplagg? min nya grå kofta från weekday med jättestora fickor som jag aldrig vill ta av mig. 

vilken är din favoritfrisyr? nedsläppt sommarruffs med saltvattens-lockar och solkyssta slingor. 

vilka är din favoritfärger på kläder? svart, vitt, grått, smaragdgrönt, vinrött. 

bästa mönstret? paisley!!

bästa accessoaren? ringar! tycker så mycket om mina två senaste köp: en silverring med "om" tecknet och en i guld med rose quartz sten. mmm.

vad skulle du aldrig bära? neon (förutom när jag tränar möjligen). mest för att det inte är min smal alls, alls, alls. 

lägger du pengar på underkläder? förlite! en borde lägga lite mer kläd-pengar på underbara under, minsann. spets och silke och bekvämt, bekvämt, bekvämt. och igen - hållbart mode. tycker så mycket om mitt nya tänk när det gäller klädköp och att satsa mer på kvalité än kvantitet. 

jobbar du eller pluggar du? jag gör båda! jag har precis kommit hem från en tremånaders resa på andra jorden och ska i vår ta igen ett par tentor och utbilda mig till en väldigt spännande grej jag tänker berätta mer om senare. pirrigt! så ska jag extrajobba på caféet och i matbutiken också. och fortsätta vara bloggare, fotograf och skribent, men det är ju mer en hobby tänker jag. just nu.

vad vill du bli när du blir stor? en massa saker! fast mest vill jag jobba med psykologi och coaching och skrivandet - just nu tänker jag att det vore otroligt givande att jobba med vägledning och jobba med styrkor och självförtroende hos unga - fast bli inte förvånade om jag startar ett café och skriver en bok också. jag illustrerar i bland, vi får se om det kanske blir något finurligt på den fronten med. 

trivs du med det du gör i yrkes/jobbväg just nu? ABSOLUT. jag behöver verkligen återhämta mig, och att bo hos mamma och pappa, att få tid och ro att deltids-plugga och skriva och läsa och känna och att samtidigt få inkomst genom mina extrajobb känns helrätt just nu. och det ska en veta, att det här var inte vad jag trodde för tre år sedan när jag tog studenten och allt. att jag skulle plugga det jag gör och resa så som jag gjorde och växa till den jag är. så om en sitter på ett orosmoln och undrar om allt kommer bli bra så säger jag att ja, det kommer det. åk med ett tag, ta en dag i sänder och så vipps är du där. och det kommer kännas bra, mer än bra till och med. <3 

är lönen viktigast för dig? aldrig viktigast. det är roligt att kunna satsa på hållbart mode, det ger mig glädje att kunna se mina favoritband spela och dricka kaffe på mysiga fik med mysiga filurer, jag får lyckorus av nya inredningsprylar och att kunna ge fina klappar om jularna, men jag har aldrig sökt lyx, flärd eller moderniteter. är lite mer "vintag och sommartorp" av mig. viktigast är att jag trivs med det jag gör, att det inte är något som gör mig stressad eller skänker mig mer negativt än positivist samt att det är något som ger något till världen runtom mig också. att jag hjälper. att jag ger. för jag ÄR privilegierad. och då är det väl himla viktigt att dela med sig till andra.

vilken är din bästa maträtt?  indisk gryta med naanbröd är världsgott och lyxigt. tycker om meze massvis också. 

vilken är din bästa efterrätt? just nu önskar jag en raw snickerskaka. yumm, yumm, yumm.

vad dricker du helst? havremjölk, bubblig och besk "vuxenläsk", té eller kaffe (med en stor skvätt vegetabilisk mjölk).

vad är det äckligaste du vet i matväg och dryckesväg? det finns nog ingenting jag tycker är äckligt. kött då, men jag är ju vego så det är väl ett fuskigt svar kanske? ko-mjölk tycker jag smakar knäppt också. men soppor och sallader tycker jag blir tråkigt 9 utav 10 gånger när man beställer på restaurang. framförallt soppa. himla oinspirerade föda. 

dricker du alkohol? jättesällan. ett glas vitt på någon uteservering och ett rose om våren. det är mer när tillfället bjuder in till det men jag tycker ej om att vara berusad, absolut inte om att vara full. jag dricker för att njuta och det är sällan jag faktiskt känner för alkohol. läs mer om mitt förhållande till alkohol här.

bästa alkoholdryck? vitt vin i så fall. eller öl. en fin god lager. ljus. men ej söt. så himla osugen på alkohol just nu dock. 

använder du smör på smörgåsen? nej, jag använder kokosolja!

äter du helst knäckebröd eller mjukt bröd? båda! tycker massvis om nybakat bröd och knäcke är ju så gott och krispigt. 

smågodis eller ej? ej, i stället köper jag naturgodis eller blockchoklad. älskar choklad men får himla ont i magen av allt utom mörk åttioprocentig. ett ganska mycket tråkigt dilemma. men blir det godis blir det bestämt choklad. favoriten är nog lindth 70% som smakar mycket choklad och mycket vanilj. och vegan-vänlig är den också!!

vilken är din favoritglass? tycker inte så mycket om glass. det är så kallt och ingenting att tugga på. men, om något tycker jag om lily & hanna's raw glass, antingen caramel and coconut bliss eller cinnamon and cardamom spice.

vill du ha barn? ja, verkligen. no dubt. och två tack! men jag vet inte om jag kommer kunna få. det är en gåva om jag kan. jag hoppas så.

vill du gifta dig? det vet jag inte. jag tror det, men på mitt alldeles egna hemmasnickrade lilla vis. i skogen en solig höstkväll tidigt i oktober. 

är du förälskad? i vänner, vardag, universums magi och spänningen med att en inte vet vad som ska hända men att det kommer att bli bra. 

bästa månad? december! jul, jul, strålande jul! 

bästa årstid? hösten. solen som ännu lyser, träd i guld, guld, guld. pirriga sommarminnen. det lider mot jul. äntligen tid för murriga kläder och tusen koppar te innanför regnet. krispig luft på morgonpromenaden. dimma. knyta halsduken ett extra varv. de där dagarna i oktober när en plötsligt kan ta av sig jackan på uteserveringen. en blir sugen på att läsa fler böcker, se fler filmer, köpa vinylskivor med långsamma melodier. mer fika på finfina caféer. kardemumma och kanel. jag fyller år. det är nästan som ett nyår för en ny termin börjar och nya dörrar öppnar sig. en får rutin på vardagen igen. gos under filtar. sånt.

vilket blir ditt nästa resmål? göteborg! fast om det är utomlands så vankas det london-tripp i vår. ska bli så roligt! och fint! 

lista från elsa.

kärlek,
Hannah

big magic.

big magic.

vi pratar inte längre.

vi pratar inte längre.