martina.

det är något som inte stämmer.

onsdag | och det vankas en lång dags extrajobb i matbutiken och sedan framåt kvällen ett sorgesamt men så troligt mysigt och fint häng med michela. hon far ju till tyskland på söndag, och vi kommer inte kunna hänga på ett himla halvår!! fast åka och hälsa på henne ska jag ju förstås. men ändå! åh.

idag tänkte jag berätta om en bok som du säkerligen redan hört talas om, fem gånger minst. men alla tycker ju olika, risad och rosad har den blivit. själv tänker jag mest rosa. läste ut den på ett dygn. så läsvärd, kanske inte det mest fantastiska språk, men väldans fängslande, och åh-så-gripande.

det är något som inte stämmer av martina haag. historiens huvudkaraktärer är inte martina och erkig haag, men det är så himla tydligt att det handlar om dem ändå, och lotta lundgren, som numera är eriks (nya) kärlek. det är något som inte stämmer handlar alltså om en skilsmässa och alla dess kaosartade och sårande känslostormar, men också om en stuga i norraste norr, ensamhet, tystnad och magiska väsen.

OBS! varning för spoilers i bilderna nedan - läs inte texten om ni inte vill få lite smakprov på bokens handling och skrivspråk.

ganska förvånande, och något som inte många andra recensenter av den här boken talar om är att hon faktiskt befinner sig i den där stugan i norraste norr, ensam. det är flera mil till nästa by/hus/samhälle och hon måste fara helikopter för att komma dit och ifrån. jag som själv gärna flyr till min sommarstuga i tylösand (inte lika öde, men likväl fridfullt) tyckte det var något alldeles extra fint och magiskt att läsa om hennes stillsamma vardag med skriverier, långpromenader och kattgos i stugan i ráhnukka.

två bilder ovan kan en läsa favoritcitat #1. ("där. nu. kom. det. det är på riktigt") tyckte det var så väldans melankoliskt och enkelt. gör ont i min egen kropp att läsa de där orden. och nedan kan en läsa favoritcitat #2. ("jag röker på stigen bakom huset. nu måste jag gå in igen. pojkarna har varit själva lite för länge. jag ska gå in och vara normal och snäll och inte visa barnen att jag just har dött"). det är så himla mycket igenkänning i det där. hur en gömmer sig från att visa hur ont allt känns, hur en så gärna vill vara stark genom något som nästan är omöjligt att komma ur levande och hur cigaretter är lika med destruktivitet. 

så, veckans boktips!! det är något som inte stämmer är en annorlunda skapelse av martina haag, vars böcker jag annars aldrig fallit för, och jag tycker bestämt att den är läsvärd. den skänkte mig tänkvärda insikter, skrivarinpiration och bara ren fröjd. en toppenbok, heltenkelt! tips, tips.

kärlek,
Hannah

stil och fint.

stil och fint.

lush.

lush.