big magic.

big magic.

boktipset.

goddagens mina fina, och hej måndag! i dag jobbar jag på caféet och går på ashtanga yoga, sover förmodligen några timmar eftermiddag och tittar på gamla avsnitt utav vetenskapens värld (är inne i en himla underlig period just nu där jag inte kan förmå mig till att se något annat än dokumentärer och "samhälle & fakta" på svtplay) och bakar fröiga knäckebröd. och svarar på era mail såklart. det tar lite tid det där, eftersom jag jobbat så mycket extra den senaste veckan har jag helt enkelt inte hunnit med mailsvar (eftersom jag vill ej svara i all hast utan utförligt och noggrant). men i kväll, minsann!!

nåväl. det är dags för ännu ett boktips! den här gången vill jag berätta om Big Magic - Creative living beyond fear av Elizabeth Gilbert. känner ni igen författaren? precis. det är samma geni som har skrivit eat, pray, love. och den här gången tar hon oss vidare på en spirituell och psykologiskt utvecklande resa med tema: kreativitet och rädsla. denna bok hjälpte mig finna min nya kreativitets-filosofi, som handlar om att skapa utav syftet att njuta utav den kreativa processen - och inte för karriär, pengar, framgång eller att det ens ska bli något färdigställt, vackert eller fantastiskt. njutningen, det är mitt viktigaste fokus i alla mina kreativa bestyr - fotograferandet så som skrivandet och matlagningen, att inreda mitt rum eller pilla med blogg design.  ✶

✶ tre favoritcitat: "my tattoos are permanent; it's just my body that's temporary. so is yours. we're only here on earth for a short while, so i decided a long time ago that i wanted to decorate myself as playfully as i can, while i still have time". jag tycker om det här så mycket eftersom jag själv älskar tatueringar och ofta blir ifrågasatt på grund av att de är just temporära. ska minsann säga det här nästa gång någon tar sig friheten att kommentera märken på min kropp. 

✶ “it seems to me that the less i fight my fear, the less it fights back. if i can relax, fear relaxes, too.”. fröken gilbert talar mycket om att rädslan inte är en negativ sak, att det är en vän att ha med sig på vägen, som mer varnar än stoppar. det tycker jag är en fin filosofi. 

✶ "do you have the courage to bright forth this work? the treasures that are hidden inside of you are all hoping that you will say yes". så många gånger jag har varit - och är tyvärr ännu - för att fullfölja kreativa projekt på grund av rädsla eller tankar om att jag inte är bra/duktig/smart/rolig nog etc. dumt va? det här citatet får mig att tänka om, och våga skapa, mot alla mina spökens påhittade odds. 

summan av kardemumman är alltså: läs den! och berätta gärna för mig sedan vad du tyckte, hur den inspirerade och utvecklade dig. vore så roligt att få höra! fem koppar te utav fem får den. bland de bästa böcker inom genren självutvecklingsböcker jag läst någonsin. 

om du vill ha ännu ett boktips kan du läsa min recension av det är något som inte stämmer här. 

kärlek,
Hannah

tisdagsfilosofi.

tisdagsfilosofi.

söndag.

söndag.