fem.

fem.

t o r s d a g .

en fin filur frågade mig, i en kommentar här om dagen, om jag inte skulle kunna göra en lista på fem favoriter, som fem favorit-låtar, böcker och mycket mer! det vore ju kalasroligt, tänkte jag. så här kommer ännu ett finulrigt sätt att lära känna mig på! genom en lista dessutom! jag ju tycker om listor jag.

fem favoritbestyr när det är januari och vinter:

1. att ta på sig ordentligt med kläder och gå länga promenader för att sedan få värma sig framför brasan med te eller varm choklad.
2. att laga middag med en vän. att välja något riktigt knepigt och pyssligt recept som tar en stund och göra. kanske vegoburgare med syltad rödlök och någon spännande vegan-pesto på persillia? eller hemmagjord sushi? göra egen ravioli? slå på en trevlig skiva, kanske lite Bowie, och spendera timme efter timme i köket med mat och prat och att skriksjunga med till life on mars. 
3. att fika med en vän som en inte träffat på alldeles för länge. att sitta i mysiga fåtöljer och sörpla kaffe med hälften havremjölk och prata och ta igen.
4. att samla familjen och spela bezzervizzer och byta naturvetenskap mot musik när mamma och syster inte ser.
5. att tända ljus, rökelse och sätta på lugna melodier och krypa ner i sängen och jobba/skriva/läsa bloggar/planera/plugga därifrån. gos.

fem favorit-böcker:

1. den andra kvinnan, av therese boman. ska berätta mer om den i ett annat inlägg senare.
2. big magic - creative living beyond fear, av elizabeth gilbert som jag berättade om här.
3. jag duger inte åt lycka, av märta fohlin.
4. lyckans verktyg, av sonya lyubomirsky. bra bok om en vill veta mer om positiv psykologi, lyckoforskning och vill ha tips och knep att applicera på sitt eget liv.
5. harry potter-böckrna. har läst fem av sju än så länge. tycker såklart älskvärt mycket om em allihop. 

fem favorit-bloggar jag just nu:

1. elsa billgren. elsa väntas barn snart och jag tycker det är så himla peppigt och pirrigt att få vara med på resan och läsa om allt!
2. cashew kitchen. en helt fantastisk källa för nya, inspirerande och goda vegan recept-tips. 
3. frida lundgren! nyfunnen favorit som inte uppdaterar så ofta men när. hon. väl. gör. det älskar jag allt.
4. amanda såklart! hon är så finurlig och fin. nyinflyttad i stockholm dessutom, är så pepp på att se alla hennes vardagsfilosofier därifrån. (och absolut träffa när jag ska till stockholm i vår!)
5. jonna jinton. är så himla förtjust i hennes vinterglittrande vardag i en stuga ute bland skogarna i grundstjärn. 

fem favorit rutiner jag utövar varje dag:

1. morgonyoga. jag bäddar sängen, drar upp rullgardinen och öppnar ett fönster, tänder rökelse och ljus och slår på en passande lista eller skiva för morgonen, rullar ut mattan och så lyssnar jag på kroppen. vill den bara ligga i barnets position så gör jag det en stund, kanske gör jag solhälsningen gånger fyra eller några utövningar från min kurs i ashtanga, eller så mediterar jag. det är mitt bästa sätt att starta min dag.
2. att få viktiga saker gjort på förmiddagen. jag är verkligen en morgonmännsika som kan göra väldigt mycket produktivt på morgnar och förmiddagar, och desto mindre på kvällarna.
3. att skriva ner tacksamheter i min dagbok gör jag inte var dag just nu, men i vissa perioder så gör jag det! oftast innan jag går lägger mig. det gör att jag somnar med ett leende.
4. att säga nej till mig själv när jag skyndar mig igenom instagram-flödet som ett sätt att kolla i kapp på dagens inlägg bara för att. nej, jag väntar hellre till en lugn stund då jag verkligen är redo att inspireras.
5. att påminna mig själv om hur bra jag är. av alla tankar en tänker under dagen måste åtminstone en utav dem vara om en själv och om sina fantastisk-heter, annars är det ju inte konstigt att en inte tycker att en är bra, eller hur?

6d2053703307e780865f8621a6531087.jpg

fem favorit-låtar: 

1. follow me home - francis
2. chaos - XOV (tycker jättemycket om XOV!!) 
3. lay you down/ song for - matt corby
4. heart of gold - niel young (slutar aldrig älska)
5. all the little lights - passenger (eller allt med passenger egentligen)

kärlek,
Hannah

ph: pinterest.com

ätstörningar.

ledig.

ledig.