torsdagen.

torsdagen.

två vegansallader, tack!

Här om dagen var jag och pappa på vårt allra käraste stammis-häng här i Skåne. Kajgatan 34 i Lomma. I flera år har detta varit bland de absolut bästa caféer jag vet. Här har jag dejtat innanför vinterdis och bjudit med vänner på champagne-och jordgubbsté och nu för tiden åker jag ofta hit för att slå mig ner för plugg, besvara mail, skriva och redigera bilder osv. Alltid lika trivsamt och fridfullt. Hur som haver, här kommer en bomb med vykort från vår torsdagslunch!

I väntan på maten visade jag pappa två böcker jag funnit på erikshjälpen dagen innan. Nya författarskolan av Göran Hägg och Ett öga rött av Jonas Hassen Khemiri, som har ett makalöst fint omslag tycker jag. Lovar att berätta och recensera de båda så fort jag läst klart! 

Utanför strålade solan fastän termometern visade mer minus än på länge och snön täckte vågkanter, åker och hav.

Menyn kryllar av vegetariska alternativ. Rödbetspajen har tidigare varit min favorit men eftersom jag helst äter veganskt går chevré-osten bort. Den här gången sa vi "två vegansallader, tack" och blev himla glada och mätta på detta mumsiga underverk. En fröjd för ögonen, dessutom! 

IMG_2485.jpg

Klädde mig i glitterbrallor (med strumpbyxor under, det är ju nästan minus tio här) och mina bästa dr. martens som en visst aldrig tröttnar på . Underbart.

Och mina två favorit-ringar på fingrarna! Fynd från indiska är den vänstra och köpt på bali är den högra. 

Här hänger konst på väggar och tak och agasin i massor finns det gott om! Vego, mama, modern psykologi, vagabond. Tidningar jag aldrig köper men som är himla trevliga att bläddra i. Särskilt modern psykologi vars frågespalt jag alltid slukar först. Och vagabond ger mig längtan till NY och i Vego fann inspiration till årets julbord!! 

Salladen innehåller rivna morötter, gurka, tomat, isbergssallad och en massa fina blad (eko!), en älskvärt stor klick hummus, rostade nötter och frön och så en balsamico jag hemskt gärna vill ha på allt jag äter men inte vågar fråga om eftersom det ändå är något särskilt att få komma hit och beställa denna enkla men himmelskt goda sallad med balsamicon från himmelen. Åh, mumma. 

Idag jobbar jag extra i caféet och peppar en ny och fantastisk vecka som bland annat kommer handla om att återse en megasaknad vän, gå på bio (vad ska vi se? förslag?), ha pratiga sleepovers, plugga årets första tenta och gå de sista klasserna på min kurs i ashtanga yoga. Kul! Fint! Pepp!

Kärlek,
Hannah

och jag undrar om jag kommer överleva det här.

och jag undrar om jag kommer överleva det här.

ätstörningar.