på tisdagar skriver jag en lista.

på tisdagar skriver jag en lista.

elva frågor | en tisdagslista.

om du vann ett tusen kronor att spendera på en och samma dag - vad skulle du göra då?  jag skulle nog fara över öresundsbron till köpenhamn. det var ju så länge sedan jag var där nu! jag skulle ta med mig minst två vänner och så skulle vi gå på bakgator i jakt på fina vintagefynd, unna oss varsin detalj från minimalistiska inredningsbutiker, sitta vid hamnkanten fastän det är kallt och dingla med fötterna och dricka en latte-to-go, vi skulle äta på fantastiska grød (har inte varit där ännu, men hur kan en restaurang som bara serverar gröt:ar vara annat än fantastisk liksom?) och fika på ett vegan-hak, kanske simple raw, raw 42 eller morgenstedet. om kvällen skulle vi se ett favoritband, matt corby spelar ju där i dagarna! och sedan ta tåget hem leende och nöjda med en snäll trötthet i ögonen. 

hur försöker du peppa upp dig när livet inte riktigt går som du vill? kramas, jättemycket, om så bara med mig själv. gå ut i friska luften och ta en långsam promenad till havet (havet kysser mjukt alla mina sår, jämt, min fridfullaste plats delar jag med måsarna) skriva ner tacksamheter och saker som jag gjort i livet som är BRA i en dagbok, bra-bok eller kanske på små papperslappar och lägga i en glasburk för att ta fram nästa gång jag är lite deppig. prata med vännerna, fastän det är läskigt att säga de första orden så är det ett så magiskt plåster att få bli lyssnad på. ta ett bad och unna mig den där taking-care-känslan som sker bland badbomber och tända ljus, en lugnande spellista och en fantasifull bok, harry potter, exempelvis. 

om du skulle skapa en ny tidning, vad skulle den handla om och kretsa kring då? ett intresse eller något som du bara tycker saknas från tidningshyllorna, till exempel.  åh, det hade ju varit så förträffligt fint att ha en alldeles egen tidning, med tjockt papper och bred perm, fylld utav fina illustrationer, små intervjuer med icke-så-jätte-kända-personer som behöver upplyftas, massvis utav vegan-recept för allas plånböcker (det här nya programmet på svt verkar ju mumma kardemumma men tyvärr har ju inte alla råd med hälsogrötar och chia-frön, jag skulle vilja inspirera människor till veganism oavsett plånbok), grymma boktips och nya spännande resmål. allt det här låter visserligen som min blogg  - så varför gör vi inte ett magasin som heter cup of positive! eller är det lita för mycket hybris, tro? äsch, jag har aldrig varit så mycket för mellanmjölk ändå (heja havremjölk) så vi kör på det. cup of positive - magazine. annars så satsar jag gärna på det där "små intervjuer med icke-så-jätte-kända-personer"-konceptet. 

vart bor du om sju år, om du får bestämma? hjälp så spännande! om sju år är jag, tjugoåtta, snart tjugonio! eftersom jag misstänker mig vara färdigpluggad då så bor jag nog redan i det där upprustade torpet alldeles utanför göteborg, det är visserligen ett sommarhus som jag har flyttat in i och jag och eventuell partner har kvar vår lägenheten inne stan men nu är det ett litet kontor i stället. som en ateljé/studio med rum för viktiga möten och viktigt lugn.
om stugan: den har stor kakelugn, vitt trägolv som knakar, det är mycket ljust och alla mina växter är gröna, bara gröna, utom pionerna under köksfönstret som växer om somrarna, det finns ett sovrum på en vindsvåning och ett med en balkong med utsikt över ängar, och allra långt där borta syns havet. jag har ett stort kök och alltid något som doftar kanel, ett vardagsrum med ett tungt och rustikt matsalsbord. många fönsterkarmar är breda nog att sitta i och jag funderar på att öppna ett café i ladan bredvid. 

finns det något ställe du kan vandra omkring på i flera timmar och bara se, titta och vara? som en butik, en vacker plats eller museum till exempel. vinterlandskapet, särskilt vid hav och höga berg. det är det jag tycker så mycket om med skidåkningen. naturen omkring är som de där fotografierna på pinterest som jag sparar i en mapp jag kallar wanderlust. vintern i skidorterna är ungefär som sagan om ringen-landskapen i nya zeeland. det var den vackraste vyn någonsin, att få se och uppleva de höga bergen och gröna dalarna. 

men, om jag ska svara något helt annat så tycker jag ju väldans mycket om inredningsbutiker, exempelvis artilleriet i göteborg. tycker så mycket om inredningsbutiker!!

om du fick chansen att byta liv med en fiktiv figur, en påhittad karaktär, vem skulle det vara? arwen i sagan om ringen! för den magiska världen, den särskilda superkraften och kanske lite för aragon också, och att få hänga med hobitarna på storslagna äventyr såklart! och kunna vända vatten! 

finns det någonting du tror att alla kan tänka på eller göra för att världen ska bli lite bättre i allmänhet? bli mer mat-och-miljö-medvetna, vilket enligt min personliga åsikt innebär att sträva mot en vegankost och att återvinna, välja med hållbart mode och inte vara slösaktig. låter banalt men, varför är det inte självklart? säg mer snälla saker, till dig själv och andra. om någon har fina skor så säg, om någon gör något fint så säg, om du själv gjort något bra så ryck för tusan inte bara på axlarna, ta åt dig, omfamna komplimangen och bär med dig den (behöver själv jobba på det här, det är högst viktigt för mitt självförtroendes skull). leta efter fina saker i vardagen att tycka om, uppskatta saker och unna dig att känna tacksamhet. <3

du som är så himla bra (för det är du faktiskt), vad är de bästa egenskaperna du själv tycker att du har? det här är så knäppt kul för denna lista kommer från rememberpauline som i sin tur fått listan utav mig en gång - som jag skrev personligen till henne! men det är väl det jag tycker om med mig själv. jag är ganska knäpp; på ett oväntat och härligt sätt, enligt min kära michaela. och så tycker jag om hur jag är en drömmare med stor fantasi, är kreativ, medveten och har lätt för att prata med nya människor. alla dessa drag har självklart sina baksidor också, men jag har lärt mig älska dem med åren. de är ju så väldans mycket hannah, liksom. 

om du skulle öppna ett ställe där de serverar mat. vad skulle det då vara för ställe (café, restaurang, frukost-, brunch- eller lunchställe) vart skulle det ligga och vad skulle du servera? tack pauline/mig själv för denna fina fråga för det är min bästa dagdröm, att fantisera fram mitt framtida café. vi ska ha knäppt gott kaffe, spela soft, indie-folk-rock med inslag av tjugotalsjazz och bowie, vi ska ha en vegansk meny fullt utav raw-bakelser (snickerstårta! dadelbollar!) och så klassiska kanelbullar (fast knyten: såhär) och chokladbollar och på huvudmenyn serverar vi våfflor och crepes med god fyllning, fattiga riddare, grytor med marokanska influenser och nybakt bröd som doftar i hela caféet. vi möblerar minimalistiskt i svart vitt och ljust, ljust, ljust, har tända ljus på alla borden och små vaser med säsongsgrönt och pioner, sammetsfåtöljer och rikligt med kuddar. allt porslin är från myrorna. caféet ligger lite undangömt på en smal gata i göteborg. eller häromkring, ett sådant här café hade jag gärna sett i lund, faktiskt!

vad tycker du alla borde göra minst en gång i livet? åk på en resa själv. självsam. det behöver inte vara till andra sidan jorden och det behöver inte vara i tre månader. en liten weekend i dina föräldrars stuga räcker nog. men att vara själv, med naturen och tankarna, att inte ha mobiltelefonen i gång eller kontakt med omvärlden, att inte bry sig om sina kläder så värst och att då se att du, huvudsakligen är inte den du är och du är framförallt inte älskad endast på grund av allt det där, klädstil eller sociala medier et cetera. det är något inuti, din grundläggande personlighet och hur din mun blir sned och näsborrarna vidgas när du ler, hur len och mjuk dina mage är och hur knasig den vy du har av världen är och härligt du skrattar. 

vilken är din bästa inredningsdetalj? ljushållare, ljusstakar och spännande lampor. är helt såld på det där just nu då jag är på jakt efter en ny skrivbordslampa och sänglampa. gärna minimalistisk med en bohemisk touch om det ens existerar. någon som vet? tips i form av fina pinterest-mappar, onlinebutiker och kul idéer mottages gärna!! 

kärlek,
Hannah

liselotte.

liselotte.

och jag undrar om jag kommer överleva det här.

och jag undrar om jag kommer överleva det här.