KLARA.

lördag och tårögd.

det är lördag kväll (när jag skriver det här) och jag sitter alldeles slut, sliten och kanske lite sönder i mitt rum hos mamma och pappa. i morse var jag uppe i ottan och körde en utav mina bästa personer till tågstationen och efter ett kram farväl tog jag mig till jobbet (caféet) där jag kämpat i sex timmar med kurrande mage och sömnbrist för att sedan komma hem hit. jag har pms. ni vet kanske vad som försiggår i tankarna du. grubbel. bubbel. tvivel. men jag är lycklig i själen, jag vet att allting kommer bli bra. det är bara att vila och stå ut som en kan göra och pang så känns allt ganska bra igen. 

nåväl! i onsdags kom klara och hälsade på mig! hela vägen från cirka halva landet åkte hon för att bo hos mig i några dagar för att ta igen allt som hänt sedan sist (dvs. augusti - vi har inte setts sedan dess! knäppt). det här inlägget handlar om torsdagen då vi tog oss till malmö, som kanske blir klaras nästa stad, för rundtur och caféhäng. efter ett par timmars promenad gick vi till mitt favorithak.

F.Y.N!  bästa vegohänget enligt mig. tycker så mycket om den retro-moderna, minimalistiska och ljusa inredningen.

varje dag vid lunchtid serveras en soppa, en sallad och en gryta som alla är vegetariska, men också går att få vegan. vi tog grytan som i dag bestod av rotfrukter, zuccini, linser, kryddor och så fick man potatis och mumma persilja till. 

persilja <3 påminner mig så mycket om mina dagar hos mormor och morfar, när jag var liten och fick lov att plocka några kvistar ur mormors trädgårdsland för att sedan ta in till köket och hjälpa hos morfar med middagsförberedelserna. saknar de där lättsamma dagarna hos m och m med översaltade popcorn, cartoon network, bada och ro i stora sjön. om kvällen läste morfar alltid sagor och jag minns än hur prassligt och svalt täcket var.

SÅ FINA GLAS! vi drack vuxenläskarnas vuxenläsk. naturfrisk! min favoritsmak är elderflower. vilket är fläder med en gnutta äpple. ekologiskt, men en bekvämt liten innehållsförteckning och alldeles lagom med bubblor. + jättefin formgivning som får mig att tänka på sagan om ringen eller någon barnbok från förr. klara tog lemonaden, hälsar att den också var himla god (men inte lika god som elderflower).

och här har vi henne! när jag flyttade in i den delade trean i skövde för ett komma fem år sedan visste jag inte att jag skulle få både en så här bra roomie + nära, nära vän på köpet! åh. livet, vilken himla grej alltså. 

saker jag och klara pratar om: tatueringar, män med skägg, kreativa framtidsplaner, guldiga ögonskuggor, hur saker som gjort ont gjort en så mycket starkare, inredningsvisioner och kaktusar, sommarens kommande festivaler, vår tid i skövde, veganism och hur synd det är att vi inte har biljetter till när matt corby spelar i gbg. i dag åkte hon som sagt hemåt igen och jag tackar så väldans för ett par magiskt härliga dagar.

kärlek till klara och kärlek till er,
Hannah

månaden.

månaden.

feministkatt.

feministkatt.