månaden.

så är januari förbi. ✶

så flög en månad och med smak utav vår-höst kommer en ny; januari var till stora delar vintervitt men februari tycks mest vara vått och halvgrått. hoppas att det blir mer snö, så en kan fara ut på skidorna och känna sig hemma framför brasan i en månad till. vore ju så fint att få packa matsäck och åka ut på längdskidorna nu när jag ändå spenderar en vinter på landet (hos mina föräldrar) och inte i en lägenhet i stan som förra året. 

hur som haver! nu tänkte jag summera min månad lite! i form utav fotografier och ord. om saker vore annorlunda så skulle jag egentligen varit i nya zeeland fortfarande, men istället bor jag i en by på landet med min kära familj och lever något slags mittemellan-värld där jag känner mig både jättevuxen (fyller 22 i år!) och som en femåring i pappas famn ungefär. jag jobbar på ett lokalt café och går på strökurser i lund och bockar av tentor från utbildningen i skövde. och denna vecka introduceras två nya saker i min vardag som jag än kallar hemliga men som jag är så väldans, väldans peppad på!

✶ ✶ ✶ 

januari var månaden då jag upptäckte café landgrens i lund där jag fikat + suttit med redogering, mailsvar och skriverier innan yogan som jag gjort om måndagarna och torsdagarna. det är en kurs i ashtanga yoga som är den mest fysiska typen utav yoga. har blivit så mycket starkare och smidigare, och är glad att jag dragit mig dit även de dagar då allt har varit för kallt och filten hemma känts svår att slita sig i från. landgrens är perfa pluggställe och har supergod smoothie på jordnötssmör, banan och dadlar som fungerar som eminent pre-yoga-föda. 

och jag har läst massvis, som den här fantastiska boken till exempel. och förälskat mig i hirsgröt som är ett utmärkt alternativ till frukost. glutenfritt och snällt för magen. jag har i januari provat på att vara utan gluten för att se om det hjälper mot min bråkstake till tarm och det har faktiskt hjälpt! så nu undviker jag helst super-fiberrika spannmålsgrejer och gluten för ett tag. 

✶ ✶ ✶ 

min hy har blivit väldans omhändertagen och - om jag får säga det - allt mer strålande. prova att spendera tre månader utan smink (jag hade i princip aldrig smink på min resa) + smörj in torr hud med kokosolja och vaken morgonhy med nya härliga produkter från bodyshop, lägg till en gnutta lyckorus och spiritualitet och du har min hy just nu - bättre än någonsin.

något annat oförglömligt var veckans underbara besök! klara kom och hälsade på! så fint. fick en fråga om hur det egentligen kom sig att vi blev vänner från första börjar, om hur det, liksom, gick till. och ja, vi var båda nya i en ny stad, ensamma i ett stort hus tillsammans med en äldre lärare som var ganska osocial, en kväll frågade hon om jag ville ha te och jag sa ja och vi började prata. vi gick på utomhusbio senare under veckan, började plugga tillsammans på kvällarna och vipps så gjorde vi varandra sällskap till tatueringsstudios och konserter, filmpremiären av hobbit, högskolans festligheter och låg tätt i hop och såg sagan om ringen med varsin skopa havreglass nästan varje kväll, om och om och om igen. 

att mysa är ju min grej, och i januari har jag myst massvis på alla sätt och vis. druckit upp två förpackningar yogi teer (minst) och tagit ett par himla gosiga bad med nya lush-produkter. många har frågat mig om min ring på vänstra bilden ovan och den kommer från indiska. på mellandagsrean fyndade jag den. 

en annan vinterkärlek är den här quinoagröten som jag hittade på en kylig januarimorgon. himla god! prova. många dagar har spenderats i lund, på caféer, promenader och shoppingturer, framförallt i sällskap utav mina älskade vänner som jag tagit igen med efter ett halvår på skilda håll. <3 <3 <3. 

✶ ✶ ✶ 

stilmässigt har jag på sätt och vis äntligen hittat hem. till och med i sminkväg! jag har alltid varit lite utav en "pojkflicka" (är detta ett okej ord ens?), sällan använt smink och varit mer sportig och aldrig riktigt anammat min femininitet- tills nu! jag har slutat gömma min kropp i för stora kläder just utav det skyddande syftet och vågat mig på röda läppar igen, samt ögonskugga i guld och till och med eyeliner för första gången i mitt liv. känner mig allt som oftast finare än någonsin, både för hem-känslan samt för att jag mår bättre, lyckligare, starkare, mer tillfredsställd med det jäkelskap som är livet. 

och när det gäller mitt sovrum så har jag möblerat om minst en gång i veckan. har det väldigt mysigt här inne. i januari ska det uppgraderas, med plantor, ny säng, textiler och att byta ut porslinet från mon amie till minimalistisk handgjord keramik. 

nu kommer februari och jag byter fokus, men håller kvar mina nyårsmål om innerligt lugn och vänskap. vad jag ska göra i februari kommer i ett annat inlägg, men jag tror jag börjar redan denna vecka med mina nya mål. om att träffa och lära känna nya bekantskaper, uttrycka mig inom kreativiteten på nya sätt, meditera mera och börja varje dag med tanken: vad är mitt liv idag? och vegan-kärleken fortätter, ska bli himla gott!

✶ ✶ ✶

kärlek,
Hannah

kaffe med snällhet.

kaffe med snällhet.

KLARA.

KLARA.