hannah ellen.

hannah ellen.

12494283_10205846961314972_1302226660_o.jpg
12362529_499187020261116_877908156_n.jpg

15 saker om mig.

hej fredag! jag är alldeles nyligen hemkommen från lite extrajobb och tänkte spendera kvällen inomhus, innanför snön, alldeles vid brasan. underbart. tvinga familjen att spela bezerwizzer och kanske se LOTR för andra gången den här vintern. min favoritfilm är det ju, som en kanske vet? vet en inte får en reda på det och en hel del nedan då jag idag tänkte lista femton saker om mig som kan vara värt, eller totalt ovärt men ganska roligt att veta ändå!!  

1. min favoritfilm är LOTR, alltså Lord Of the Rings, eller sagan om ringen som en säger på svenska. utöver det tycker jag mycket om fantasy, allra helst gamla rullar. och så franska filmer så som små vita lögner eller le prenom. jag tycker mycket om cirka allt av woody allen också, även om han inte verkar som världens finaste filurer så tycker jag att många av hans filmer är det. världens finaste alltså. 

2. jag är lång. 1,71 ungefär. det är många som blir förvånade, tydligen framstås jag som kort och blygsam i sociala medier, men i verkligheten är jag ju precis tvärtom!! dock tycker jag himla mycket om att träffa er fina människor som vågar er fram. har alltid gjort! så kärt, så fint.

3. som sagt, jag är inte alls vidare blyg. träffar du mig kommer jag nog prata massvis och ställer gärna frågor eftersom jag tycker om att lära känna människor och deras historier!

4. dock, som en kan läsa om en klickar på "about" i huvudmenyn så är jag introvert. INFJ säger myers briggs-testet, och jag håller absolut med. min introverta sida handlar om att jag är väldigt självständig och får energi genom mysig egentid, jag är inte särskilt beroende utav människor och tillställningar med mycket människor då det tar mycket energi från mig. 

5. syns oftast, nej, närstan alltid med vinröda läppar. alla mina läppstift har jag fått av mamma som har en hel låda full med alla färger mellan klar rosa och svart. lyxigt, minsann!

6. tycker inte om badhus och simhallar. mig får en absolut inte dit. ÄLSKAR att bada på sommaren. men klor? en hall full utav människor? mitt i vintern? nej tack men tack ändå.

7. jag har utövat yoga sedan 2013 och mediterat sedan 2014, varit vegetarian sedan 2012 och upptäckte - med glädje - veganism 2014. 

8. när jag träffar mina vänner tycker jag det är bland det absolut finaste i LIVET att slå sig ner på ett gosigt café, som spelar billie holiday eller frank sinatra ur högtalarna, doftar kardemumma och har mer än ypperligt gott kaffe med havremjölk och tända ljus på ett loppisfyndat soffbord. där vi, oftast två och två sitter länge, länge i djupa diskussioner om allt från personlighetstyper till drömmar, svidande känslor och spännande erfarenheter. tar påtår och pratar lite till. ungefär så tycker jag bäst om att umgås. 

9. jag lyssnar mest på jazz från tidigast 60-tal, folk, indie-folk och sådant som gjordes på 60-70-talet (neil young, dylan, fleetwood mac, jimi hendrix, ja, ni vet). i bland även blues, country och rock. jag kan dansa till hiphop och gärna på svenska men alla sorters pop, r&b och dansband klarar jag mig utmärkt utan. 

10. jag tycker om vintern. massvis. människor klagar och jag älskar. snöfall är så magiskt och det är så kravlöst och så okej att spendera dagarna med tekoppar och tända ljus. att göra morgonyogan klockan sju när det än är mörkt ute är mysigt. att köra hem från staden klockan fyra och det är mörkt ute är mysigt. jag äter mina apelsiner och jag försöker klä mig i dubbla, trippla, massvis utav lager när jag ger mig ut och springer. jag älskar att åka skidor, även längd och jag tycker om ljuset och pudret och att mina bästa kläder ser sig som finast såhär års eftersom jag mest klär mig i svart, grått, vitt, vinrött, senapsgult, smaragdgrönt, mörkblått ungefär. 

11. jag är född i singapore den 28 september 1994 och trots att det än bara var den 27e i sverige så firar jag ändå den 28e varje år. men tycker inte om att fira min födelsedag något särskilt. jag tycker inte om att var "the center of attention" och är mycket lyckligare för spontana vardagsgester än pampiga födelsedagar. fast att bli överraskad, det tycker jag förtsåss om att bli! 

12. det kanske går i perioder, men jag tittar supersällan på film och serier, och aldrig på tv om det inte är något särskilt program jag letat upp på play. ser jag filmer gör jag det i sällskap av andra som ett sätt att umgås (bra om en är introvert och har slut på energi men ändå vill vara nära sina älskade) och serier ser jag med min syster i famnen. senaste tv-programmet jag såg var frank sinatra 100 år på svt play. älskade det. vad jag gör i stället? läser böcker, skriver, pysslar, läser bloggar och spännande artiklar på pinterest. 

11. jag har bott i japan tills jag var ungefär sex år och från det har jag bott i skåne, tills jag flyttade hemifrån för första gången till skövde. mina föräldrar är från halmstad där jag spenderat varje sommar och allt det här har gjort att jag inte har någon typ av dialekt alls. inte skånska, inte halländska eller något annat. pratar väldigt rikssvenskt och har en något mörk röst. 

13. jag skulle säkerligen beskrivas som spirituell och snarare än att vara ateist kallar jag mig religös. eller bara intresserad, eftersom jag är väldigt intresserad utav religioner och tycker att det är fint hur kyrkan är en sådan fridfull och öppen plats (obs. ej medlem i kyrkan) och är väldans förtjust i buddhismen samt hur vi använder så mycket från hinduismen i yogan. kan ej så mycket om övriga religioner men är intresserad att lära mig. tror intresset har att göra med att jag tycker mycket om historia. älskade historieätarna som julkalender förövrigt!

14. jag har tre tatueringar. en pil, ett ankare och en mandala/lotusblomma. alla på armarna. och fler kommer det säkerligen bli! bonus: det finns en grabb som har tatuerat in en teckning jag har ritat. det tyckte jag var fint. 

15. som ett avslut på denna lista kommer här femton saker som ger mig lyckorus: naturen, den här låten, fikastunder med fina vänner, nackpussar, att tända brasan (så knäppt gosigt), att skriva de sista raderna i en novell eller krönika, när andra tycker om maten jag lagar, att krama farmor, mormor och morfar, när jag har önskat något av universum och det händer och jag förstår allt mer hur allt i denna magiska värld hänger i hop, när någon föreslår att vi ska titta på LOTR, att läsa ut en väldigt bra bok, att bli förstådd när saker känns obeskrivliga och sedd när saker känns för mycket, när trycket från bröstet släpper (det tar lång tid att återhämta sig från utbrändheten), spontankramar, att få min syster att skratta, havet.

kärlek,
Hannah

"vaknar nästa morgon och känner direkt. jag borde sagt åt dig. jag borde gått hem. jag borde låtit honom kyssa mig."

"vaknar nästa morgon och känner direkt. jag borde sagt åt dig. jag borde gått hem. jag borde låtit honom kyssa mig."

om att designa sitt eget äventyr.

om att designa sitt eget äventyr.