mina märkliga tankar och annat som hänt.

sexton x vardag

. . .

har du någon gång tänkt att du är född att dö ung? har du någon gång tänkt att kanske är din bästa kompis en robot? har du funderat över tyngdlagen i samband med ditt långa hår och undrat om det inte finns en förklaring till din obotliga huvudverk att finna där någonstans? mina vardagsfunderingar ersätts av så mycket märkliga grejer när jag bestämmer mig för att inte längre tänka på sådant som vanligen upptar min tid. det finns destruktiva tankar och det finns icke-destruktiva tankar, och så finns det sådana tankar som blir till fullkomlig mani och livsfara om en tillåter sig att tänka för mycket på dem. mina tre är: kärlek och relationer, mat och träning eller huruvida jag gör tillräckligt på olika plan i livet eller inte. 

nåväl. nu ska ju inte det här inlägget handla så mycket om mitt interna liv som mitt externa. på instagram finnes jag som @dudeellen och där har man, de senaste veckorna kunnat se bland annat hur jag strosat omkring bland lunds gulligaste gator och läst jag vet allt det här av annika paldanius i hop med dagens tredje kopp kaffe. japp, jag har blivit beroende! men aldrig utan minst tjugofem procent oatlys ikaffe. 

två gånger om har jag äventyrat till göteborg för att träffa saknade. här ovan träffade jag liselotte på kale'i kafé som troligtvis kommer bli mitt standard i gbg från och med nu. en himla god vego-buffé plus kaffe på maten. slurp. det är verkligen lustigt hur en kan känna sig hemma i två så olika städer som malmö och göteborg faktiskt är. göteborg känns renare, luftigare, inte lika mysigt och var-vem-du-vill, men med desto mer andrum och fridfullhet.

men malmö är trots allt mer hemma med sitt vardagskaos och sina små trånga och åh så älskvärda stammis-fik. göteborg får bli min tillflyktsort tillsvidare även om jag saknar staden lite grann hela tiden. eller kanske människorna. som fanny ovan. fantastiska, fantastiska fanny som jag är så djävulskt glad över att ha lärt känna. hon tog mig på en rundtur i staden (sol! höstsol!) och så fikade vi veganska mackor + drack kaffe på st. agnes. 

väl hemma i malmö läser jag vidare skriver vidare det är plugg och det är kaffe och det är en otroligt irriterande förkylning som aldrig aldrig vill ge sig. men jag boostar bäst jag kan med denna super-smoothie ovan (recept här) och en kopp hett vatten + citron + ingefära varje morgon. 

titta sicken sjukling! på bilden till höger syns en typisk måltid i mitt kök. ungsrostad sötpotatis och vitkål, förtärs med linser, hummus, sallad och soyghurt + mynta. blir liksom mycket man-tager-vad-man-haver, eller snarare vad som finns i butiken då det ekologiska utbudet på ica inte alltid är så brett.

andra omgången göteborg och jag tog bussen vilket var förvånansvärt härligt. köpte billigt student-kaffe på pressbyrån och lyssnade på mysiga melodier i takt med att ängar och åkrar byttes mot skogar och en mer orange nyans av oktober. till höger: ännu en göteborgsfika. vegansk brownie på da matteo. 

jag vet inte riktigt vad det är med göteborg som fångar mig, men de senaste gångerna har det varit en sådan himla bra tillflyktsort. särskilt att få bo och somna hemma hos elin (läs hennes blogg här) i majorna som kanske är mig gosigaste plats i hela staden. till höger: kale'i kafé ännu en gång.

och så några tankar till: jag har funderat på det här med ätstörningar och jag har funderat på hur lite det pratas om det, framförallt hur lite det pratas om bulimi och hetsätning. kanske för att det är mer ovanliga former av ätstörningar, men det borde finnas i var människas bakhuvud att det finns, existerar, pågår. jag har själv haft problem med både bulimi och hetsätning, jag har nog aldrig skrivit om det här på bloggen förut men nu kom det visst.

jag blir så ledsen när människor runt om mig oroar sig för att hen inte äter efterrätter eller att hen verkar vara frisk för hen äter ju ordentligt! det finns de som inte kan äta efterrätter för då kan de inte sluta och de finns de som äter ordentligt för att sedan spy upp det igen. jag vill bara att folk ska vara medvetna om det och inte dra så korta slutsatser. att de flesta lider i det tysta. och att detta vore ett ypperligt samtalsämne vänner emellan, att diskutera detta och att fråga varandra: hur är din relation med... well... dig själv?

. . .

kärlek,
Hannah

 och allt ligger gömt under minnet av ett kallt operationsrum.

och allt ligger gömt under minnet av ett kallt operationsrum.

jag har väntat på någon jag tycker om i regnet.

jag har väntat på någon jag tycker om i regnet.