harmonisk höst.

november

- må väldigt mycket bättre - 

kära vänner. min kropp samarbetar inte med mig, det känns som om något är fel och jag vet ärligt inte om kroppen vill att jag ska ligga till sängs hela dagen eller om det är en löptur i skogen som ska hjälpa. jag försöker lyssna på min intuition och ta det lugnt men tålamodet tryter, hösten är min finaste årstid och jag vill njuta så mycket jag kan av den, inte känna såhär, inte vara apatisk till livet. efter gastroskopin har jag mer eller mindre varit ett vrak. det hjälper lite att gå promenader och fokusera på skrivandet. men kroppen mår inte bra. jag mår inte bra, är orkeslös och saknar livsglöd. men, i dag börjar november och jag tänker att det är en början på något nytt. lite såhär tänker jag mig mitt liv i november. i mjuka drag. 

långsamma dagar får det gärna finnas många av. då jag spenderar många timmar med böckerna. har massvis utav kurslitteratur den här terminen, allt ifrån sylvia plath till mark twain. det är en ypperlig tid för att dyka in i olika fantasivärldar. en ypperlig tid för att skriva är det också för den delen. 

kaffetider! och tid för varma drycker! jag läser mycket om kaffets fördelar och nackdelar, vet inte om jag ska sluta med det för att den kan ge skada på min mage men eftersom det hjälper mig så mycket, ger mig energi och skärper min syn så jag kan både läsa och skriva i ett par timmar till så säger jag hej istället för nej! någon som provat pumpkin spice latte? köpte en kapsel till pappas kaffemaskin med smak av äpple och kanel som jag nu ska smaka.

om jag så bara är utomhus för tjugo minuter varje dag så mår jag genast jäkla mycket mycket bättre. jag behöver känna vinden se havet se skogen dofta höstlöv dofta barren och promenera picknicka meditera u t o m h u s. i naturen, i kylan. jag tillhör den sällsynta sorten som tycker om den. att ta med mig en termos plus mugg för en mysig kaffe-stund i krispet skulle jag vilja göra helst en gång i veckan, minst. åh. lugnet. 

eftersom jag äter gluten-fritt numera pga magen och alltså måste lägga om kosten lite så blir bakning ett ypperligt höstbestyr hemma hos mig. sådant som banana bread, glutenfritt nötbröd och scones skulle jag gärna vilja hitta de ultimata gf-recepten på! och när det gäller mat i övrigt vill jag gärna laga mycket grytor och det med hjälp av höstens bästa råvaror, som pumpa och äpple till exempel.

stickat är just vad jag gömmer min frusna kropp i nu. en gosig och tjock tröja tycker jag är en väldans värd investering alla borde unna sig. och raggsockar!!  

städerna blir också finare nu. älskar hur löven täcker trottoarer och hur det blir så mycket mer välkomnande att slå sig ner på ett fik med en kopp kaffe. det är så jag allra helst umgås med mina favoriter: att prata i flera timmar över en bryggkaffe med påtår plus en liten höstkaka kanske. mysssssss.

kloka och inspirerande agnes har gjort en spellista med 18 låtar som passar till ens höst-yoga-session och eftersom min kropp blir så glad av en mjuk och tänjande start på dagen har jag sluuukat denna spellista och låter den snurra i mina högtalare varje morgon. klicka här för att lyssna.  nej, nu ska jag koka mig en kopp te och ta hand om mig själv och min ömkliga kropp. alla bilder kommer från min pinterestmapp ---> autumn madness <--- 

. . . 

kärlek i massor,
Hannah

is.

is.

chelsea girl.

chelsea girl.