istället för på natten.

istället för på natten.

anteckningar från veckan

. . .

istället för på natten vill jag sova om dagarna. en eftermiddag, jag känner mig frusen i hela kroppen, kalla händer, kanske febrig. jag kryper ner under täcke och filt med kläderna på och sover ända fram tills det blir mörkt. kolsvart är rummet när mamma väcker mig med en puss i pannan. 

när det var sol och frost var det vackrare att vara ute. idag ett stilla duggregn som aldrig tycks sluta. jag går till slutet av byn och följer några åkrar innan jag ger upp och vänder hem igen. det ömmar i benen och jag orkar egentligen inte längre än en halvtimme. 

min kalender ska tömmas. det ska finnas plats för ro och tillfrisknande. en fantastisk möjlighet kommer som jag blir tvungen att tacka nej till och det gör mig ledsen. jag vet inte hur min förklaring ska lyda, jag vet att jag är sjuk, det känns i hela kroppen, jag vet bara inte i vad. 

i hopp om att kunna sova bättre på natten försöker jag hålla mig vaken om eftermiddagen, fastän himlen är grå och det vore så himla skönt att bli värmd av tunga lakan. jag äter tacos utan sällskap, bara stirrar ut med valpögon på trädgården, på den regnvåta marken, på de sköra äppelträden. alla löv har trillat av nu. den där hösten gick för fort. 

och det är i alla fall något som håller mig vid liv, tanken på att det kommer en höst till. och då ska jag vara mer redo. då ska jag må bättre och vara frisk.

det är en söndag då jag bestämmer mig för att sluta dricka kaffe. jag sitter på ebbas skafferi med n:et och redan efter halva koppen känner jag den metalliska smaken i munnen, halsen blir torr och det rör sig i magen. i en inspirerande podcast pratar en förebild om att bli nykter och jag bestämmer mig för att sluta med alkoholen också. och cigaretterna, fastän jag inte äger några, jag röker nästan aldrig. det blir inga fler cigaretter nu. 

slutet behöver inte vara för evigt, såklart. men jag börjar förstå kroppens signaler och när det känns såhär, som om allt är en ansträngning och varenda steg utanför sovrummet är en ansträngning så tänker jag att det är högst befogat att vara bestämd och sätta lite gränser. jag mår ju inte bra nu, så hur skulle det kunna bli sämre?

jag sover inte den natten heller.

. . .

kärlek,
hannah

pepparkaksglass.

pepparkaksglass.

den ultimata frukosten för vintern.

den ultimata frukosten för vintern.