pepparkaksglass.

pepparkaksglass.

i samarbete med yollibox - ekologisk yoghurtglass.

JULTIDER

idag vill jag bortse från mitt dåliga mående och låtsas som ingenting. så nu gör jag det och fokuserar på något som jag brukar tycka är det absolut mysigaste och bästa på hela året. julen! såklart! det är alldeles snart dags att gå på de första julmarknaderna och börja baka pepparkakor knäck lussekatter och annat sådär typiskt juligt. she & him har släppt en ny julskiva och om en liten stund ska jag leta fram julpyntet som nu ligger i skuggor uppe på vinden. har till och med köpt mig en liten julgran som står i nya lägenheten. jag flyttar in om bara några dagar nu.

i samarbete med yollibox har jag luskat ut ett enkelt, snabbt och supergott recept på pepparkaksglass som jag vill dela med mig utav idag. yollibox tycker jag särskilt om eftersom de är ekologiska och har mycket miljötänk kring både tillverkning och förpackning. 

en liten fågel viskade i mitt öra att det kan komma en vegansk yolli på marknaden snart också! men det återstår att se minsann.

det här behöver du för att göra en ypperligt god pepparkaksglass:

  • en förpackning yollibox hazelnutty choco twist
  • fem små pepparkakor
  • kokosflingor

det är inte svårare än att du krossar pepparkakorna, antingen för hand eller i en mortel och smular sedan över glassen! du kan även smula ner det i en bunke eller rakt ner i förpackningen och blanda runt, så att smulorna inte bara blir strössel utan även som härligt crunchy bitar i glassen också.

ha gärna både smulor och lite större bitar pepparkaka.

det är helt otroligt hur bra den här hasselnötsglassen passar med pepparkakor! det smakar verkligen pepparkaka och jul rakt igenom. här kan en verkligen tala om smaker som gifter sig. undra hur det funkar egentligen? nåväl. toppa gärna med kokosflingor, då ser det ut som snö på ett berg, typ.

i övrigt, jag har träffat dietist och läkare och psykiatriker i veckan. jag vill berätta om detta och kommer göra det snart. vill bara smälta allt och komma till ro i vad jag måste ändra på i livet för att jag ska må bättre och orka mer. det känns stort på något vis. tanken på att mitt liv kanske behöver se ut på ett helt annat sätt än vad det gjort tidigare i år. hur som helst, om ni provar, berätta gärna vad ni tycker om yolli + pepparkaka!

. . . 
 

kärlek, 
Hannah

vykort från de sömniga dagarna.

istället för på natten.

istället för på natten.