inredningstisdag

inredningstisdag

en grå, en blå och en grön

. . . . 

som sagt, jag är nu inflyttad i min lilla gulliga etta på st. knut och trots att det känns lite ovant och konstigt så är det också den finaste lägenheten jag kan tänka mig att bo i, samt i det bästa området jag vet! malmö är verkligen min stad nu, och lugnet på st.knut passar mig perfekt. lite har jag allt hunnit inreda, på ig la jag igår ut en sneak peek på min soffhörna, men den bilden har jag pga nervösa anledningar raderat. nåväl, ni kan lita på att det kommer massvis med bilder på min lya snart! tänkte faktiskt trotsa mina orosmoln och ge mig ut och göra ett par fynd idag + pappa kommer och borrar upp hyllor. och för att riktigt kunna göra mig redo för en inrednings-tisdag har jag samlat veckans finaste pins som jag nu tänker visa för er. häng med! 

jag inspireras just nu massvis utav matbloggar, så som finaste linda lomelinoour food storiesagnes och babes in boyland bland annat när det kommer till inredning. kanske låter tokigt men mycket handlar det om färgtoner. jag gillar det dova, lite mörkare, enkla och minimalistiska. en inredningsstil som påminner om spellistan southern gothic som jag lyssnar på ibland.

blandat med ljusa inslag, såklart. så att jag inte behöver bli mer grådeppig nu om vintern, när ljuset inte är närvarande. längtar efter snön, det brukar ljusa upp tillvaron mycket tycker jag. så himla klurigt att fotografera inredning när det är så jädrans mörkt ute jämt! fast mysigt är det också såklart. finns ingen tid på året då jag tänder så mycket ljus som nu! ovan ser ni två inredningsinslag jag älskar just nu: linne och renoverade gamla skåp från 20-och 30-tal. 

2f7bbd57239ef48b745a36c084d78678.jpg

grönt och ljusa toner av blått är mina absoluta favoritfärger, och jag blandar gärna in aztek-mönster samt detaljer i både guld och silver. 

vad jag tycker är häftigast just nu i inredningsvärlden är "små stiliga hörn" som de ovan. älskar bild ett, hur en korgstol och ett abstrakt bord har placerats i ett hörn och framför en garderob. så himla mycket finare och roligare det blir än att ha hörnet kalt. på bild två gillar jag hur en nästan klämt in en skrivarhörna mellan soffan och väggen, kanske har det gjorts för att fylla upp space, eller för att det behövdes en plats att skriva, läsa eller sitta med hakan i handen och kika ut över världen i lugn och ro. 

så vill jag avsluta med ett älskvärt inspo-tips också: keramikern, fotografen och stylisten elin lannsjö som har ett så väldans fint hem + verkar vara en sådan kolossalt mysig person. spana in henne på instagram som @elinlannsjo och på hennes blogg/webbshop här.

. . . . 

kärlek,
Hannah

frukost + en liten lektion i vitaminer

om ägg och lite annat.

om ägg och lite annat.