fikastunder malmökärlek och hur julen känns.

fikastunder malmökärlek och hur julen känns.

den senaste tiden

- från en mobilkameras synvinkel -

vackra varelser! det var visst alldeles för länge sedan nu som jag visade er vad som försiggått i mitt liv genom instagram, en mobilkameras synvinkel. en kamera som faktiskt börjat bråka ordentligt den senaste tiden och det snart är dags att byta ut. eller ja, inte bara kameran givetvis utan jag måste ha en helt ny mobiltelefon. undrar om jag ska fortsätta på apple-spåret och bli men en ny iphone och i så fall: är det någon större skillnad på bildernas kvalité om man fotar med en sexa jämfört med en sjua? eller ska man ha något helt annat kanske? en sony experia? det finns en hel djungel därute och jag är alldeles vilsen så om du vet något eller har råd eller tips på vad jag ska tänka på när det gäller mobilkameran - do tell!

nu ska vi i alla fall åka tillbaka till slutet av november - då hade jag ännu inte flyttat in i min nya lya men var i malmö ändå. fikade på noir kaffekultur som jag skrivit mer om här. samt promenerat i ännu lövklädda björkskogar tillsammans med allra käraste syster. 

men så kom dagen! och jag flyttade äntligen in i mitt eget krypin på sisådär fyrtio kvadrat. här är mitt kök och mitt julpynt som då bestod mest utav granris.

eftersom jag pluggar skrivande på distans kan det ibland kännas lite ödsligt och ensamt och kanske till och med tråkigt att sitta själv och skriva hemma, så någon gång ibland brukar jag bege mig till fyn (bara ett par minuters gångavstånd från mitt hem) och pluggfika. 

andra dagar tar jag lite extra sovmorgon och äter en pang-god hirsgröt med gurkmeja och blåbär och pluggar hemma. för att komma ut brukar jag då istället gå ut och springa eller kanske spatsera bort till bästa florista för att köpa en fin bukett eller planta till lägenheten. 

på fyn kan en bland annat beställa en vegansk smörgås på surdegsbröd med avocado ärtpesto och groddar!

eller en himmelskt god varm choklad! så har jag ju bakat och pysslat i köket en hel del den senaste tiden. bland annat dessa juliga nötkakor

ett tjuvkik på mitt kvarter, finast i hela stan tycker jag det är, s:t knut och sorgenfri. plus ännu en bild från björkskogen. standard utstyrsel för mig numera är just den där kappan från weekday, martens och grå halsduk från wera stockholm. 

sist en havregrynsgröt med kanel, hackade nötter och clementin från en iskall vardagsmorgon samt tredje besöket på fyn den här månaden då jag drack guldmjölk, eller golden mylk som jag kallar det och läste bästa kurslitteraturen; småtrollen och den stora översvämningen av tove jansson.

nu är det inte långt kvar till julafton. julkänsla har jag faktiskt, men så klart mäter det sig inte riktigt upp med barndomsåren som en så lätt gärna jämför med. då var julen mer varm och kantad av pyssel, guld och rött var färgerna och julkalendern var ett absolut måste att kika på. nu har mitt december varit kantad av ganska mycket ohälsa och vemod, men utöver det så har jag pyntat mitt hem med granris och ljusstakar, nästa hunnit med att se alla avsnitt av julkalendern, bakat både lussebullar, pepparkakor och två sorters kakor och de närmsta dagarna är det även en rödbetskaka med saffransfrosting som ska bakas och så ska pepparkakorna dekoreras i kristyr och klapparna slås in. 

om en vecka och tre dagar. längtar så otroligt efter mormor och morfar och farmor och småkusinerna, efter det stora julbordet, kalle anka och presenterna. det ska bli så jäkla mysigt och fint, särskilt nu när famlijen utgör en så stor del av vad som får mig att må bättre.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . 

kärlek,
Hannah

en annan jul.

fyra kreativa julklappstips

fyra kreativa julklappstips