en annan jul.

en låt för dagen: karusellen - slowgold. 

nio dagar till jul
. . .

och jag känner att det är lite bråttom. men så ska en ju komma i håg att en faktiskt inte behöver köpa de perfekta julklapparna eller baka de godaste pepparkakorna. du behöver inte köpa några julklappar alls egentligen, istället kan en ju till exempel rita ta ett vykort och skriva "varsågod du får en fika med mig" och ge bort! och jag tror julen klarar sig lika bra utan dina fantastiska bakverk. köp ett paket annas och har du tid kan du pynta de lite med kristyr bara. så. klart! men viktigt är också att tänka på sina prioriteringar. det jag prioriterar just nu är faktiskt både att baka (och laga mat så att jag kan få ett veganskt julbord)och köpa fina klappar. att baka gör mig lugn och även om julklappsjakten kan vara lite stressande tycker jag det är väldans mysigt att slå in klapparna. samt prioriterar jag gosigt häng med vännerna och att promenera i malmös kvällsmörker och se hur köper brända mandlar på gustav adolfs torg och hur fint paketträdet glimmar under vinterhimlen. det börjar bli väldans kallt nu. 

nu tänkte jag hur som haver att vi skulle ta oss en lugn stund och kika på några vykort från förra årets jul. 

på juldagen går vi alltid ut på långpromenad. förra året gick jag och pappa själva en lång runda in i oskarströms skogar.

jag iklädd martens och utsvängda mysbyxor. traditionsenligt för oss är det att vi går klädda i myskläder (alternativt pyjamas) hela juldagen lång!

här kommer ett litet kik på julbordet. grönkål, vegansk kålsallad, grönkålsbollar, grönkålshommus, en sallad med granatäpple och valnötter bland annat (skrev ett inlägg om julbordet här).

längtar så mycket efter det här. det är så himla fint med de halländska skogarna.

lite magiskt. 

och lite såhär kan en annandags-frukost se ut hos min mormor och morfar. hembakat bröd med grönkålshummus och granatäpple, en raw chokladboll, en clementin och så en kopp chai-havremjölk, om jag minns rätt. recept på raw-bollen finner du här. 

nu längtar jag jättemycket till julafton! men först ska jag försöka mig på att baka goda saffransknyten med någon typ av fyllning samt baka en grönkålspaj och göra aubergine-sill till julbordet. förresten - känns det genom mina ord hur mycket bra jag mår idag? så skönt.

. . . . . . . . . . . . . . . . . 

hur mår du, så här nio dagar innan julafton? är du stressad eller peppad eller både och?
är det något särskilt du ska ta med dig till julbordet i år? berätta!

kärlek,
Hannah

vinterlistan.

vinterlistan.

fikastunder malmökärlek och hur julen känns.

fikastunder malmökärlek och hur julen känns.