vinterlistan.

vinterlistan.


medan vi väntar på snön

. . . . . . . . . . . . . . . . . . .

kära vänner. det är inte bara jul och julafton jag går och väntar på nu utan även snön - så att det kan bli en riktig vinter! jag tillhör nämligen en av dem som verkligen älskar vintern. jag älskar skidåkning, älskar att gå långa promenader i krispiga snötäckta vinterskogar, älskar att komma hem med frusna fingrar och slå mig ner framför en brasa och dricka varm choklad, alla böcker en läser och filmer en ser. att allt varmt smakar godare, att hela världen bli ljusare!

sedan finns det ju förstås det här med försenade bussar och inställda tåg, hala väglag och sånt där. men kan vi inte bara glömma det för ett slag och fokusera på det fina med vintern i stället? här kommer en lista på vintern, lånad av fantastiska babes in boyland

1. vad är det bästa med vintern?

snön. som nämnt ovan älskar jag hur vackert allt är när det har snöat. och ljuset! och mysigheten! och fotografierna som blir så fina.

2. vad kommer du äta i vinter?

i vinter kommer jag laga massvis av grytor tänkte jag! gärna experimentera med olika grönsaker och försöka frångå den där lins-gurkmeja-historien jag lagat i två veckor nu. jag blandar gärna ner tahini eller jordnötssmör och försöker variera tillbehören: rött ris, sallad, nybakat bröd eller pärlcouscous.

3. vad kommer du dricka i vinter? 

min supersmoothie på björnbär, banan, apelsin och gurkmeja! och utöver det så blir det nog många koppar varm choklad eller guldmjölk. slurp!

4. hur kommer du fira jul? 

jag firar som vanligt hos min moror och morfar. där är även min farmor, min farbror, halva delen av mina kusiner och några katter och mamma, pappa och syster såklart. jag längtar knäppt mycket efter att träffa allihopa, sitta uppkrupen i soffan i finklänningar och dricka eftermiddagsglöggen. det kommer vara ett ännu grönare julbord i år och jag ser väldigt mycket fram efter just en specifik klapp jag tror att jag ska få! pirr! så kommer morfar bjuda på sina goda marsipangodisar också, det är ingen jul utan dem.

5. vilka är dina bästa julpyssel-tips?

experimentera fram egna sorters julgodis. det mesta går att doppa i choklad, clementiner, torkade äppelringar eller apelsiner och så är det väldigt roligt att göra egna raw bollar! du bara mixar dadlar med valfria nötter eller frön, blandar i lite kryddor, kanske någon sötning, kanske kakao eller vaniljextrakt. ett annat tips är att köpa en knippe granris! du kan sätta lite kvistar i en vas som julpynt, hänga en bukett på dörren eller använda när du slår in klappar eller när du dukar. så enkelt och fint!

6. vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan? 

då hade jag precis kommit hem efter en ensamresa i singapore-nya zeeland-bali och var så himla knäppt himla glad att vara hemma hos familjen igen. eftersom det egentligen inte var tänkt att jag skulle komma hem förrän i april (hur tänkte jag där?) så var jag tvungen att ge mig ut i sista minuten och köpa alla klappar. nu däremot är jag faktiskt klar med alla klappar och kan njuta av att vara med familj och vänner desto mer den här veckan. 

7. vad kommer du lyssna på? 

just nu lyssnar jag mycket på min julspellista - cup of christmas. men förutom det lyssnar jag nästan bara på slowgold. särskilt hennes nya låt, karusellen som jag tycker är så fantastiskt fin. har du inte lyssnat på slowgold tycker jag att du ska göra det bums!

8. vad läser du? 

eftersom jag pluggar skrivande samt barn-och ungdomslitteratur läser jag väldigt mycket nu för tiden. minst två böcker på samma gång! så just nu läser jag virginia wolfs - to the lighthouse, strindbergs fröken julie samt favoritboken av annika paldanius - jag vet allt det här som jag berätta mer om i veckan. 

cfb6b935987518cda2a6eb5afa67990a.jpg

9. vad tittar ni på?

historieätarna på svt, dessertmestarna sjul, julkalendern och så är det ju absolut säsong för harry potter och sagan om ringen, alltså mina allra bästa filmer.

10. vad var bäst med hösten? 

att man kunde sitta ute och dricka kaffe fastän det var bitit i vinden. hur vackert det var i björkskogen där löven låg som ett gyllene täcke på marken, att jag han se alla säsonger gilmore girls (utom den nya, den vill jag inte se), alla de fantastiska böckerna jag läste och att jag skrev så mycket!

11. vad har du för vinterplaner? 

framförallt handlar det mycket om min hälsa. jag är trött på att må dåligt och även om jag mår lite bättre nu så vågar jag inte riktigt tänka efter på hur jag faktiskt mår eller finner livet eftersom jag då påminns om det tunga. jag vill lägga mycket tid och kanske till och med pengar på att få till lägenheten så att den känns som min tryggaste och mest älskade plats samt vill jag också experimentera både med mig själv och mitt liv för att finna ett sätt att leva som gör mig gott och gör mig glad. typsikt vintriga saker jag vill göra är att åka skidor, sitta många långa timmar på diverse kaféer och läsa mycket. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . .

kärlek,
Hannah

lista från babes in boyland.

xmas snicker-bites.

xmas snicker-bites.

en annan jul.