den tjugotredje.

den tjugotredje.

minimalistiska klappar

. . . . . . . . .

goddagens vackra varelser! idag är det den tjugotredje och jag vaknade upp hemma hos mamma och pappa enligt traditionen. den tjugotredje är det nämligen stora julklappsinslagningsdagen då vi alla brukar duka upp med olika papper, snören och band, etiketter, vykort, glitter och tejp i alla möjliga konstiga färger och former, och pennor att skriva på i både guld och rött. men eftersom jag har ett gäng lite personliga bestyr på dagens agenda har jag faktiskt redan slagit in de flesta utav mina klappar. och hur dem ser ut tänkte jag visa nu! 

papper och etiketter har jag köpt på ikea och snören har jag hittat i en blomsterbutik samt på tiger. grankvistar har jag köpt hos florera och apelsinklyftorna likaså.

men det går ju också bra att torka egna klyftor. även torkade äppelskivor tänker jag vore himla snyggt! eller varför inte en torkad kvist rosmarin eller en kanelstång?

något jag gått och tänkt mycket på denna julen är det här med minimalism, miljö och konsumtion. jag tycker egentligen att det är väldigt roligt och mysigt med klappar. det är ju en sådan stor tradition i min familj + nära släkt och jag har föreslagit att vi ska strunta i klapparna. men eftersom vi alla ändå tycker det är ganska mysigt går jag gladeligen ut ett par dagar i slutet av november och letar efter något som jag tror att mina bästa kommer må bra av, bli väldigt glada av och som kan tillföra något nytt och mysigt i deras liv.

men det är ju också väldigt tråkigt att bidra till den konsumtionshets som blir under december månad. det är tråkigt att jag lägger så mycket pengar på klappar när dessa pengar skulle kunna användas för att hjälpa någon annan i stället - någon som inte har råd med klappar, kanske inte ens med mat. men en kan ju göra båda och, alltså att både köpa julklappar till sin familj och skänka pengar. musikhjälpen är ju ett jättebra sätt att skänka pengar, och ett bra tips är också att köpa en julklapp på unicefs eller rädda barnens hemsida, till exempel.

med årets julklappsinslagning vill jag visa på att det lilla, naturnära och enkla. att det på något sätt är innehållet som räknas och kanske att påminna om att allt med julen inte behöver vara lyx och flärd - utan att det är vi, familjen och vännerna och att vi umgås som är det riktigt viktiga.

här kommer en lista på vad jag ska göra idag:

- baka den här goda grönkålspajen samt göra en pepparkaksgranola
- gå ut i det fina vädret och andas in frisk skogsluft
- se ikapp och klart alla avsnitten av julkalendern jag missat
- ta ett varmt fotbad
- slå in de julklappar jag och min syster köpt ihop
- mysa i soffan med en filt framför brasan, charlie (katten) i knäet och bara andas

hur jag mår nu är egentligen väldigt bra. jag bröt i hop i går lite grann, livet kändes plötsligt så övermäktigt och jag tappade ännu en gång bort vad det är som jag egentligen tycker är roligt och värdefullt och blev så himla ledsen över hur ideal och normer drar i en och lite tvingar mig att göra sådant som inte är jag. men det är så skönt att vara med familjen då, tröst, kramar och snälla ord är precis vad jag behöver just nu. men idag mår jag desto bättre. frisk luft, julstök som doftar i hela huset och stereon i vardagsrummet som spelar samma gamla skiva som vi spelat år efter år. det är så mysigt med traditioner ibland. gör en skör själ stark och trygg.

vad gör du idag? vad ser du fram emot i morgon? talk to me!

kärlek.

god jul!

god jul!

xmas snicker-bites.

xmas snicker-bites.