bloggar som inspirerat mitt hem.

bloggar som inspirerat mitt hem.

en låt för dagen: french for rabbits - goat.

färg och form och detaljer

. . . . . . . . . . . . 

vackra varelser! ni vet ju hur jag älskar inredning? japp, och min lägenhet är definitivt inte färdig på den fronten än. det känns som om jag bara lagt grunden. vad som fattas är personlighet - något som signalerar att det är just jag som bor där! vilket kan ordnas med hjälp av ett gäng unika och vågade detaljer tänker jag.  bland annat söker jag modiga vintage-fynd och fler färger till min färgskala som nu består av grönt, grått och beige. 

idag tänkte jag tipsa om de inspirationskällor som varje dag ger mig nya idéer kring hur jag vill inreda min lägenhet, både i färg och form och detaljer.

sju tips på sju bloggar blir det alltså idag. häng med!

our food stories

två grymma tjejer som verkligen kan det här med detaljer. även om det här är en mat-blogg så inspireras jag massor av deras dukningar och framförallt deras färgskalor.

elsa billgren

fantastiska elsa har inspirerat mig att våga sedan jag först började läsa hennes blogg för kanske sex-sju år sedan. förutom att våga i livet, så inspirerar hon mig framförallt till att våga hemma. att våga ha en udda kombination stolar, flera stora och pampiga växter samt att tänka utanför boxen. kniv och gaffel måste ju inte förvaras i en vanlig kökslåda, de kan få stå rakt upp och ner i en gammal mjöl-burk (bild ett) eller i en liten äppellåda till exempel!

babes in boyland

denna bloggen är som en dröm, en lantlig vintage-dröm där det inte finns några krav på att köpa nytt och modernt. efter att ha scrollat genom babes in boyland vill jag bara gå upp på farmors eller mormors vind och fynda gamla tallrikar, koppar och mässingljusstajar. 

sfgirlbybay

en inredningsblogg som både bjuder på bilder från sitt eget hem samt från andra hem som inspirerar henne. fantastiska färgtoner, detaljer och smarta knep. den här bloggen gör mig hungrigare än någon annan på inredning och att inreda! 

linda lomelino - call me cupcake

fina linda som brukar komma och fika hos oss på rotundan om somrarna har en sådan fantastisk nästan magisk känsla för detaljer. när jag läser hennes blogg inser jag att minimalism enligt mig behövder nödvändigtvis inte innebära lite utan snarare att en behåller samma färgskala även när det kommer till detaljen. likt att toppa en chokladtårta med ännu mera choklad eller strössla vita kokosflingor över en redan vit frosting vill jag pynta min lägenhet med massa detaljer - jättemånga prylar -  som alla håller sig till en och samma färgskala!

emmas vintage

även om pasteller är långt ifrån min grej, vad jag älskar är vintage och emma är ju sannerligen en expert på detta. förutom inredningen där gamla plåtburkar och pinnstolar i olika färger trängs så älskar jag hennes klädstil! nästan uteslutande enligt 30-tal, tycker det är så himla fint!

emsloo

åh vad jag älskar att titta på emilys fantastiska hem! färgskalan är otroligt fin och jag älskar hennes tänk kring naturmaterial. emily slottes hem känns verkligen minimalistiskt trots att där är mycket saker som trängs. men, som sagt handlar inte minimalism så som jag ser det om hur mycket saker en har, utan om enkelhet, lättillgänglighet och färgtoner. 

. . . . . . . . . . . . 

hoppas ni blir lika inspirerade som jag av dessa magiska bloggar. alla bilder är lånade från diverse bloggar, klicka på bloggens namn för att komma till bloggen. 

kärlek.

sanningen om tjugosexton.

sanningen om tjugosexton.

julbordet tjugosexton.

julbordet tjugosexton.