klockan halv elva en lördagsmorgon.

klockan halv elva en lördagsmorgon.

en kreativ brunch
. . . 

klockan tio och trettio i lördags morse mötte jag upp min saknade och älskade vän klara på på falserbogatan här i malmö. det var nämligen dags för en brunch på fyn! vi hade bokat bord eftersom det brukar vara himla massa folk där om lördagsmorgnarna. men, inte den här dagen! vilket var gos för oss då vi kunde ta plats i en hörna där ljuset inte var särskilt foto-vänligt men väldigt mysigt och murrigt och perfekt för ett par bästa vänner som inte setts på flera veckor och har massor att ta igen. en plats i ett hörn, bland många kuddar, en bit ifrån de andra gästerna, så vi slapp viska om sådant som känns lite för pirrigt att säga högt. vi betade av både positiva och härliga händelser men också sådant som varit lite mindre roligt. ämnen som kärlek, både den till sig själv och andra, framtid, oro samt både fysisk och psykisk hälsa. så skönt att få en varm kram och kunna prata om allt med en så bra vän som henne.

förr hade fyn ett koncept där en, för 135 pix kunde ta hur mycket en vill av en stor och kreativ buffé. nu är konceptet något annorlunda. för samma pris väljer du antingen en vegetarisk eller vegansk tallrik och till det får du en smoothie, en jouice och te eller kaffe. 

jag tycker att fyn är alldeles fantastiska på att vara kreativa och skapa nya och spännande rätter, och så var även det här brunch-fatet. då jag och klara båda valde det veganska alternativet kunde vi dela tallrik. grymt! men ändå var vi inte helt nöjda. nej - vi tycker bestämt att det var bättre förr! då en kunde äta sig mätt trots att man kanske inte gillar vissa grejer eller, som både jag och klara har busiga magar och inte tål särskilt mycket gluten.

klara, min pärla som blivit en jävel på grafisk design. tillsammans dagdrömde vi om att en dag hitta ett gemensamt kontor där vi kan pyssla med båda våra kreativiteter men också kunna bolla idéer med varandra. hon som designer och jag som någon typ av skribent.

på tallriken fanns det ett par olika röror, en raw marmelad, lite sallad, ugnsrostad morot och en massa bröd! både scones, knäcke och något mörkare.

vi båda drack te. jag fann mig ett ljuvligt med gurkmeja som satt himmelskt fint om morgonen. samt drack jag en juice med äpple och ingefära, klara en med blåbär och så sörplade vi även ur varsin bär-smoothie toppad med linfrön och nötter som var helt okej god.

mer på fatet fanns bland annat en raw bakelse, fänkål-och potatissallad och grillade apelsiner med kanel. en måste ju säga att det ser himla ljuvligt ut! men det var ganska rörigt. och trist att det inte fanns så mycket kvar om en tog bort bröden (gluten). inte helt nöjda alltså. men vi älskar fyn ändå!

så mycket att vi bestämde oss för att gå dit snart igen för att vara kreativa tillsammans. fyn är så bra för de har grymt wifi och alltid musik en kan plugga till. jag har en massa inlämningar att göra den här veckan och fyn har nyligen fått in en golden milk i menyn som jag absolut måste prova! 

för som ni vet så dricker jag inte kaffe längre på grund av kära lilla magen. jag måste lugna mig med allt som kan tänkas skapa kaos ett tag så att jag lite kan nollställa tarmsystemet och bli mer mindful över vad det egentligen är som startar mina problem. IBS kommer ju inte från ingenstans direkt. och det behöver inte bara vara att jag är mentalt stressad, magen kan också bli stressad av vissa livsmedel. det svåraste är dock alkoholen, faktiskt. det känns så dumt men i min värld är det så himla vanligt att en dejt är att gå ut och ta en öl och om en ska prata ikapp om livet så är det rödvin på ett golv som gäller. men jag märker att kroppen mår bättre nu, utan vare sig kaffe, cigg eller alkohol. och jag kan inte låta bli att gilla hur provocerade vissa blir när jag tackar nej till drinkarna. det finns ju andra anledningar till att jag undviker det också, mina känslor förstärks med alkohol. är jag ledsen blir jag bara ännu mer ledsen och är jag glad då kan jag bli så ivrig att jag har övertro på mina egna förmågor. alkohol fungerar därav sämst in i det stadie jag är i nu. 

jag mår väldigt dåligt, men jag har också en inre tro på att det här är en tid jag måste igenom, och att livet på andra sidan kommer kännas tusen gånger mer meningsfullt och att jag kommer vara säkrare på mig själv och mitt liv, mina viljor och värderingar än någonsin förut. jag hoppas bara att vägen dit inte är allt för lång och sorgesam. nej! nu tar vi hand om oss själva hörni. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

kärlek
Hannah

banan, kokosmjölk och blåbär.

banan, kokosmjölk och blåbär.

en minimalistisk advent.

en minimalistisk advent.