det stora monstret.

det stora monstret.

för halsontet. 

glad måndag finaste ni! tyckte det passade sig lite extra bra, just idag att bjuda på något ätbart. kanske för mellis, för frukost, för fikat, för efterrätten. den här lilla frullen passar liksom till allt, och går att variera i mängder! en bra start på veckan - tänkte jag! allra särskilt trivdes jag med att förtära den då jag hade så ont i halsen att jag inte kunde svälja. aj. som ett rivigt kugghjul vid varje andetag. då hjälpte det med något så lent och kallt som en smoothie-glass! eller nice-cream, eller smoothie-bowl, eller vad en nu en vill kalla denna hippa kalasfrulle! här kommer min variant. 

med en kopp kaffe till startar en ju dagen sannerligen peppigt! jag blir nämligen så väldans påverkad av det här med kaffe, skakig och sprallig gånger cirka miljonen. men med hälften soyamjölk/havremjölk så går det bättre! och blir ganska mycket godare dessutom, måste jag säga.

hur som haver, här är receptet på dagens smoothie-glass: 1 banan, 2 stora nävar frysta bär (som i dag bestod utav mango, hallon och blåbär) och soyghurt, beroende på hur tjock en vill ha den i konsistensen, det kan även uteslutas (ta då en extra liten banan), då blir det superglassigt!! mixa och klart!

enkelt, visst? så kan en ha en gnutta vaniljpulver, kanel och citronsaft i också om en vill, exempelvis. som sagt: här det går att variera med alla möjliga ingredienser! toppade gjorde jag med kokkos, pumpafrön, melonfrön, linfrön, hackade mandlar och hasselnötter och så mullbär! yum, yuumm. 

när det gäller porslinet så är koppen min ett sött litet secondhand-fynd och skålen är en ny en! från indiska. älskar den gråa färgen! sist men inte minns vill jag skänka ett gäng gosiga måndags-tunes i from av ett album-tips: det stora monstret. 

musiken matchar liksom mitt humör eftersom jag vaknade upp idag alldeles... nedstämd. jag misstänker mig vara är ett så när som på fyllt glas utav känslor och nu börjar det kännas. tungt. små droppar som sakta rinner över. jag är ganska duktig på att fylla upp mig med små saker som inte känns så väldans i stunden, men som en dag blir... för mycket. självkritik, halvjobbiga händelser, påminnelser från svidande tider, saker i kalendern som stressar, orosmoln och så vidare. nåväl. nu tar jag mig en tankepromenad promenad ute i vintersolen så blir det nog bättre. <3

kärlek,
Hannah

midsommar.

midsommar.

om energi, ägodelar och kärlek.