heart of gold.

heart of gold.

+ en kopp kaffe och ingefära-apelsin jouice. 
. . . . . . . . . . . . . . 


i januari bestämde jag mig för att prova på att äta glutenfritt för att se om min mage mådde bättre och det visade sig hjälpa massvis! vi alla har olika magar som fungerar olika etc. men summan av kardemumman var att jag mår mycket bättre med mindre gluten! hela denna vevan har dessutom introducerat mig till en helt ny avdelning i mataffären och en utav de ting jag provat är hirsflingor som jag numera ofta gör gröt av! lite finurlig smak tyckte jag i början. men nu älskar jag det! såhär gör du en himla god hirsgröt:

- koka 1 dl hirsflingor med cirka 2 dl soyamjölk. | andra mjölkar går också bra, och beroende på hur fast du vill ha gröten kan du öka/minska på mjölken. 
- krydda med en nypa vaniljpulver, en nypa flingsalt och en matsked kanel.
| en kan ju såklart krydda hur en vill men såhär gör jag!
- koka på låg värme | i cirka 3-4 minuter, under upsikt!
- hacka ett gäng torkade dadlar och blanda ner i gröten
detta gör den söt, samt att det är himla gott med bitar i gröten tycker jag!
- när gröten tycks vara klar - toppa med dina favoriter ur skafferiet!
|  jag hade jordgubbar mandlar kokosflakes och pumpafrön dagen till ära!

. . . . . . . . . . . . . . 


ps. en kanske läst hur jag "inte gör spellistor utan lyssnar på hela album"? well, jag ger med mig! det är ju himla roligt att göra listor, så nu har jag pysslat i hop ett gäng! så håll utkik! och har du något tips till mig? dela gärna! musik är livet! men hur trist är det inte att mitt favoritalbum inte finns på spotify? neil young - harvest, från 1972. vinylen står på önskelistan! bästa låt: heart of gold. 

kärlek, 
Hannah

hector.

hector.

om veganism, bokklubben, texter och tinder.

om veganism, bokklubben, texter och tinder.