om veganism, bokklubben, texter och tinder.

om veganism, bokklubben, texter och tinder.

frågelåda del ii

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

melinda:

har du några tips på någon sida som visar bilder och har tips på eller egna tankar på hur man kan göra ett studentrum mer hemtrevligt och mysigt?

åh. om jag vore du skulle jag göra mig en pinterest-mapp! sätt på en bra podcast / skiva och pinn:a! det finns så himla mycket fint i bild-form där ute och just därför älskar jag pinterest som tillåter en att samla på sig allt det där som en tycker är fint och organisera det i en oändlighet av mappar! så tycker jag du ska börja följa elsa billgren också, kanske ställa en fråga i kommentarsfältet! tycker hemskt mycket om hennes måndagstrio-inlägg där hon delar med sig utav inredningstips och trender!

amanda:

har du testat tinder någon gång? 

ja det har jag. en blir ju så nyfiken när alla pratar om det! plus, så har många vänner och bekanta faktiskt träffat sina nuvarande kärlekar där! tro det eller ej! jag hade det främst för prick ett år sedan. gick på ett par dejter osv. men så kom sommaren och jag ville fokusera på annat. med min resa vankandes så kände jag inte att det var läge att träffa någon ny just då. 

på vilka sätt är du lik din mamma och på vilka sätt är du lik din pappa? eller är du ganska olik båda två?

både jag och min mamma är väldigt positiva, och vill gärna se det bästa i det mesta. vi tycker båda om att hjälpa människor och en skulle kunna säga att vi båda är lite "fina i kanten" på så vis att vi hurrar för kvalité och gärna "lyxar". pappa och jag har så himla roligt ihop för vi har samma humor både i hur vi skämtar och vad vi skrattar åt! vi kan båda två vara väldigt förvirrade, fastna i tankar, känna mycket saker och gärna vilja prata om våra känslor medan mamma mer struntar i sånt som känns ont och fokuserar på det fina. utseendemässigt fick jag mer drag från mamma, men pappas fluffiga hår och så har vi båda två väldigt lätt för att gå upp/ner i vikt, bygga muskler och kan båda två springa flera mil fastän vi inte sprungit på månader. ungefär sådär!

berätta mer om bokklubben! 

det var  i ett brevvänsinlägg på sandra beijers blogg som jag hittade en tjej som ville starta en bokklubb i lund. hurra, sa jag och slängde iväg ett mail! och vips som det var satt vi åtta styck på ariman och pratade om böcker och jag log hela vägen hem och in i sömnen den dagen för det kändes så himla roligt att lära känna ett nytt gäng brudar som jag aldrig träffat på förut. underbart! och tack sandra! 

hur samlar du alla dina texter? jag gillar att skriva men blir lätt stressad av att ha dem på olika ställen (olika anteckningsblock/dator/mobil) och när det känns "kladdigt". samtidigt kan jag tycka att det dödar flowet lite av att vara så strukturerad. har du några tips?

ÅH VAD JAG KÄNNER IGEN MIG! jag tycker också väldigt lite om när det blir rörigt och alla texter känns helt o-organiserade. men mest bara med de texter som jag vill spara. ibland skriver jag bara för skrivandets skull och då kan det vara på en servett, toalettvägg, baksidan av ett kvitto, i hörnet i den boken jag läser eller som mobilanteckning. de flesta texter jag skriver klart och vill spara publicerar jag här - så skaffa en blogg vettja! annars har jag en mapp på datorn som heter texter < och i den finns det lite olika mappar, exempelvis "kärlek" < och där i kan det finnas en mapp som heter "när det tar slut", eller "dikter" eller "dagdrömmar". och så skriver jag dagbok varje kväll. den har jag under sängen i tryggt förvar!

vera:

vad tycker du om malmö? drömmer om att flytta ditt med min bästa vän direkt efter studenten och vill höra allas åsikter om staden! 

malmö är superhärligt! finns jättemycket veganskt, mycket som händer hela tiden (spelningar, event, picknickar etc.), en väldigt öppensinnad stad med många kulturer. staden står i framkant när det gäller feministiska engagemang och även om en vill engagera sig politiskt! det finns inte mycket studentliv men vill en engagera sig i sådant är det bara att ta tåget till lund på tio minuter så har du både nationer, kårer, kullerstensgator och mysigheten som jag inte tycker malmö har på samma sätt. lund är mer mys, malmö är mer kultur, klubb och parkhäng  - tycker jag! kommer du hit så skriv till mig så tar vi en härligt vegofika på f.y.n eller café agnez eller något annat fantastiskt malmö-hak! <3

engagerar du dig politiskt, varför/varför inte? och i vilket part isf (om du vill säga alltså!)

nej, just nu är jag inte det minsta politiskt involverad. jag har mina åsikter såklart, och tycker det händer både mycket bra och befängda saker inom politiken för tillfället, så vitt jag hänger med! men med tanke på att jag inte haft en tv eller läst nyheter sedan jag flyttade till skövde, levde halvt isolerad i en stuga hela sommaren och sedan var på andra sidan jorden fram till december så har jag varken kunnat eller haft tid att prioritera ett politiskt engagemang. så är jag ju feminiskt och vegan såklart men praktiserar det i en väldigt liten skala utanför mig själv. innan skövde var jag någonlunda engagerad i feministiskt intiativ och även miljöpartiet har jag supportat. men nu har jag ingen aning om vart jag står. på vänstersidan tänker jag mig i alla fall. kan ibland bli mörkrädd av moderaterna. fast det var ju länge sedan jag hörde något om något parti, tittar fortfarande inte på tv eller läser nyheter i morgontidningen. 

hur orkar/vågar du vara så pass normbrytande som man ändå är om man är vegan? skulle vilja ta steg att slopa ägg och mjölk, men folk ifrågasätter ju vad jag äter nu när jag är lakto/ovo så vet inte hur jag skulle klara av att bli än mer ifrågasatt. 

först och främst vill jag förtydliga att jag är vegetarian men strävar mot vegankost. jag har valt detta då det underlättar både för mig och andra, och dessutom så passar det mina grundåsikter. jag har inget emot att äta mejeriprodukter de få, få, få tillfällen då jag inte kan vara vegan - det vill säga då jag blir bjuden på något av någon som har bakat detta just till mig och som missat att jag helst äter veganskt.
det är detsamma med att jag inte äter gluten, i bland får en ge med sig för någonstans är det bara mat och det är bara en gång. en kan inte skjuta sig själv varje gång det blir fel. för mig är det väldigt onatruligt att äta kött, så människors argument för att äta kött når inte mig. det låter bara som ursäkter och bortförklaringar i mina öron. när människor däremot har svårt att låta bli mejeri och ägg och honung etc. så har jag mer förståelse då det ännu är ett stort steg för många. då får jag snällt berätta hur jag tänker, utan att få dem att känna sig utpekade utan snarare: inspirerade. det är så himla viktigt att inte själv stå där med pekpinnar utan snarare visa på fakta och få dem att känna att det är roligt, spännande, enkelt och jäkligt gott att äta veganskt! det är en liten kamp, och därför så bryter jag en annan norm och sätter inte någon stämpel på mig, jag är vegetarian men stärvar mot vegankost och det gör människor nyfikna! plötsligt så inser dem att en måste inte vara 100% vegan utan att de kan faktiskt börja med att inspireras utav mig! de ser att om jag tycker det är härligt, enkelt, nyttigt, givande och roligt att prova allt mer och mer veganskt så känner de att även dem kan ta steg mot en vegankost.  själv äter jag dock veganskt 10/10 gånger. men kanske 1/1000 så gör jag inte det. och jag trivs bra med det. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

det här var frågelåda del II - läs del I här. 
och har du en till fråga, ställ den här. 

kärlek, 
Hannah

 

heart of gold.

heart of gold.

midsommar.

midsommar.