kaffe med snällhet.

kaffe med snällhet.

en tisdagslista. 

tänker att det vore väl fint om det här med tisdagslistorna blir till tradition? jag tycker om att skriva listor, det hjälper mig att lära känna mig själv, och på något vis finner jag ett kreativt pirr i att spontant hitta svar på frågor om och till mig själv - samtidigt som ni blir fler och fler som dyker upp här varje dag (så glad för alla fina kommentarer jag får! merci, merci fina ni) och det känns ändå ganska vesäntligt att en får lära känna mig, lite mer och lite bättre. så, med dem orden har jag hittat veckans lista hos Hej Regina! som är en alldeles underbar inrednings-och DIY blogg. 


tre saker gånger femton

tre saker jag tänker på:

✴ om det inte är så att kaffefläckar, skrivmaskiner, en katt, snötäckta skogar, kompiskramar, vinylskivor och någon som kysser mig i nacken är prick allt jag behöver i livet och hur det kommer sig att en måste hålla på att hitta en massa annat jämt för att få leva när en redan vet prick vad som gör en lyckligast. 
✴ varför det känns så himla mycket att sluta byta ord med någon som en dagdrömt lite för mycket om och att mitt ända alternativ är att sluta byta ord eftersom att sluta dagdrömmar verkar stört omöjligt.
✴ vad jag skulle skriva en bok om. jag skriver ju jämt. undra om folk verkligen vill läsa en bok om sånt som gör jätteont, även om det finns ett lyckligt slut - blir mörker för mörkt? jag är bra på svarta ord.

tre saker jag ser fram emot:

✴ träffa bokklubbstjejer på onsdag!!
✴ vårens och sommarens alla festivaler, konserter och spelningar. ska se håkan och gå på way out west, skulle gärna ta en sväng förbi PIP i oslo och se graveyard någonstans.
✴ nästa vecka ska jag ta bilen upp till halmstad och hälsa på morfar och mormor och farmor samt titta till i sommarstugan och hämta hem ett gäng inredningsprylar som sedan ska få göra sovrummet till en minilägenhet. tänker att skrivbordet får agera låtsasköksbord, string-hyllan ska få fyllas med porslin (gärna lite ny-gammalt vintage) och så ska sängen få en ordentlig drös kuddar över sig! nya knoppar på skåpen och så vill jag investera i några fina plantor att förgylla fönsterkarmarna med. 

tre saker jag vill:

✴ se norrskenet.
✴ åka till düsseldorf och hälsa på michaela, kramas, prata i kapp och fika i sådär många, många timmar som bara vi två kan. saknar verkligen henne!
✴ inreda min alldeles egna lägenhet. blir minsann inte förrän till hösten! men då jäklar blir det till att pynta, fynda vintage och gosa till det i min alldeles egna oas igen. ska bli så väldans fint. älskar ju inredning samt mysiga oaser. vill ha minimalism + bohem + café-känsla, det borde inte vara så tokigt omöjligt tänker jag!

tre saker jag gjort den senaste tiden:

✴ börjat lära mig hur man lägger ögonskugga.
✴ gett mig ut på springturer med pappa i fina friska vinterlandskap.
✴ lärt känna ny vän och äntligen fått besöka st. jacobs i lund som alltid, alltid annars är fullt. två bra saker på samma gång! så fint!

tre saker jag fasar för:

✴ tentor och att inte klara dem (måndre bra mindset jag vet).
✴ att få alldeles för mycket jobb på caféet nu när jag dessutom har en massa annat jag vill dedikera mina dagar till utöver det.
✴ sommaren, hoppas den kommer lagom fort då jag inte riktigt bestämt vad den ska innehålla ännu -  men borde eftersom cheferna vill kunna göra arbetsscheman och jag kanske eventuellt måste börja titta på egen lya i ny stad snart. 

tre saker jag borde:

✴ svara på en massa mail. finner liksom inte ro och vill så gärna ge ett bra och fokuserat och väl uttänkt svar.
✴ ringa morfar och prata ikapp. ska göras prick nu! 
✴ skriva till min chef och säga att jag inte kan jobba mer än 20 timmar/vecka från och med nu för annars hinner jag inte med mig själv, mitt plugg och min vardag. vill inte falla in i samma säga-ja-ta-på-mig-för-mycket-närma-mig-väggen-spår som förra våren.

tre saker jag kan:

✴ göra jättegoda raw-bollar.
✴ mys, i alla dess former. särskilt när det handlar om tekoppar och vinylskivor och att skapa en mys-vänlig oas. 
✴ härma dialekter och få människor att skratta.

tre saker jag pratar om ofta:

✴ introvert vs. extrovert - fenomenet.
✴ tatueringar.
✴ vad jag ska /skulle kunna tänka mig / vill jobba med när jag blir "stor".

tre saker jag gör:

✴ morgonyoga varje morgon med tända ljus + avkopplande melodier.
✴ läser just nu tre böcker på samma gång. trivs med att läsa det jag känner för men trivs inte med att inte vara fast vid en bok, en historia.
✴ 

tre saker jag gillar:

✴ kaffe med vegomjölk. tillåter mig inte att dricka kaffe särskilt ofta och då bildas plötsligt någon slags abstinens som gör att jag ej kan sluta prata om min längtan efter den där varma koppen energi. 
✴ babel. tittar väldans sällan på tv, följer inga serier och ser inga filmer utom med sällskap men babel har plötsligt blivit mitt nya sätt att koppla av då jag förundras utav författarnas tankesätt och tycker om att se in i deras skrivarlyor. 
✴ min nya klänning/tröja från monki som jag köpte med klara under vårt malmö-äventyr. vårfin fast vintervarm. ska visa upp den här i cafévärlden snart!

tre saker jag inte gillar:

✴ semlor.
✴ shoppingcentrum. vägrar nästintill att handla där. tycker inte heller om badhus och simhallar och jag tror det har att göra med stressen och de överväldigande energierna som känns så extra tydliga där. har inga trevliga minnen från shoppingcentrum what so ever. ska det shoppas ska det göra på kullerstensgator med separata butiker och inte i något som känns som en stor konsumtionsverkstad.
✴ PMS och hur det tar så mycket utav min tid och energi.

tre saker jag önskar mig:

✴ att så gott som alla människor i sverige äter kött max en dag i veckan och blir mer öppna till veganism då jag finner det ytterst märkligt hur folk kan stoppa i sig djur utan medvetenhet, och då tänker jag mest på de som köper billiga varor för prisets skull och inte tänker på sitt eget fysiska välmående och djurens rätt. 
✴ en massage. har så himla mycket knutar mellan skulderbladen och det knakar var gång jag vrider på nacken. inte bra.
✴ konsert-biljetter. är så himla pepp på att gå och njuta utav bra musik live. så sitter vi i stora slitna sammetsfåtöljer på något fint fik innan och pratar och peppar och efteråt sitter vi på någon gosig bar och njuter utav euforin innan vi somnar skavfötters med trötta ben efter dansen och har leenden i själen efter musiken.

tre saker jag bli lugn av:

✴ att sitta och prata länge, länge på fina fik med mina vänner, magiska hela högen. har dessutom fått lära känna så himla många bra personer den senaste tiden och är så himla pepp på varje fika-dejt som vankas!
may it be - enya (soundtrack till sagan om ringen). spelar den under morgonyogan eller när jag har svårt att andas, sova, eller känner alldeles för mycket på samma gång. tänker på de höga bergen i nya zeeland, eller på de kvällar jag och k låg framför filmerna och hur fin den där hösten var. 
✴ promenaderna till havet. 

tre saker jag blir stressad av:

✴ när jag äter middag med min familj och tv:n är på i bakgrunden. har hellre någon skiva som soundtrack och småpratar än att slötitta på televisionen.
✴ för mycket att göra, för mycket måsten, känslan av att allt är lite för mycket. 
✴ när klockan är över 01.00 och jag ännu inte kunnat somna.

tre saker jag ska göra i februari:

✴ jobba på caféet och gärna börja ta cykeln dit nu när vädret inte är minus. 
✴ våga uttrycka mig kreativt på nya sätt! gå på ett par roliga strökurser, ta fram illustrations-blocket, laga nya knepiga frukostar och kanske ta mig an ett foto-projekt! 
✴ träffa en massa fina nya människor och vänner jag inte träffat på tokigt länge. 

kärlek,
Hannah


väggen.

väggen.

månaden.

månaden.