himalaya.

himalaya.

på tisdagar skriver jag en lista.

. . . . . . . . . . . . . .

idag flyger reflektioner och insikter som gunshots genom mitt sinne. jag kapitulerar nog snart. mår inte så bra, tror jag.
måste. andas. men. hittar. inte. hur.
ungefär så. 

men, hur som haver, jag har gjort min egen lilla version utav vad-listan som cirkulerar i bloggosfären just nu. traditionsenligt, för det är ju tisdag! jag tycker så mycket om det här med listor, jag uppmärksammar viktiga tankar och känslor som jag kanske inte annars skulle göra, samtidigt som jag lär känna mig själv lite bättre. och så är det ett väldans lättsmält sätt att skriva av sig en dag som denna: när orkelösheten byggt bo innanför mitt skinn. 

. . . . . . . . . . . . . .

vad jag behöver nu:

- ta ett bad, läsa ut en av oss sover och känna mig som på moln bland alla lush-badbomber.
- laga lite vettig mat. har ätit finfin pizza på tunna chia-bovete-bottnar med massa färska grönsaker två dagar i rad vilket givetvis är himla trevligt men det där som värmer och mättar saknar kroppen. är en vegan måste en tänka lite extra på det här med protein och vitamin. dags nu.
- blues pills på vinyl, för att jag alltid får liv i kroppen, dans i benen och livspepp när låtarna, bokstavligen drar igång.
- åka till sommarstugan vid havet i några dagar, kanske veckor, och vara, bara vara, bara skriva, läsa, ge mig ut på promenader och dricka te framför brasan.

vad jag känner just nu:

- kompiskärlek, och att jag kanske inte räcker till för kärleken jag känner sprider jag kanske inte tillräckligt mycket. vet dem ens om hur mycket jag älskar dom? så kan jag tänka ibland. och så känner jag mig dum för jag älskar i tystnad.
- att det är ganska fint ändå, det här med att vara tjugoett-snart-tjugotvå. eftersom jag har så många äldre bekantskaper känner jag mig tillstundom liten, men idag tycker jag att det är okej, att livet leker lite med mig, att det inte är så allvarligt än.
- orkelöshet. total orkelöshet. 

vad jag längtar efter:

- att åka till göteborg och hälsa på efterlängtade personer, kanske införskaffa mig något fint i en finurlig inredningsaffär och köpa något vår-peppigt på beyond retro. och dricka gott kaffe på da matteo, eller upptäcka ett nytt favorit-hak! det vore ju fint.
- att plugga. jag är långt från jättesugen på att jobba just nu. sökte till och med ett gäng sommarkurser igår bara för att det kändes så mycket. vill, för första gången på länge hellre ha tentor, teori och föreläsningar snarare än jobbet och månadslönen. 
- morfar och mormor, deras hus vid sjön, de stora skogarna, de varma kramarna.
- vårens och sommarens små resor som vankas! london, amsterdam, düsseldorf och kanske berlin. och köpenhamn såklart! peppigt.

vad jag (dag)drömmer om: 

- kärlek och att ha någon som andas varm luft mellan nyckelbenet och hakan om kalla nätter och knyta armarna runt under långsamma lördagsmorgnar när vårvemodet vilar utanför fönstret och jag inte är redo att börja dagen min, riktigt, riktigt än.
- min framtida lägenhet, att inreda, vad som ska finnas i skafferiet och om en sliten damcykel parkerad utanför porten. vilken färg är den?
- hur min nästa tatuering ska se ut. tänker berg, lugn och dottwork. 

vad som gör mig ledsen:

- att jag ska jobba hela helgen fastän jag inte orkar. fastän jag inte trivs.
- att jag inte hade tid att åka till halmstad och hälsa på mormor, morfar och farmor denna veckan.
- ensamma farbröder som inte har någon att dela den det där kardemummaknytet och kaffet med. jag står där i disken på caféet och vill så väldans gärna att det ska komma ett sällskap, ett litet barnbarn, en man, eller en fru, men ingen kommer. och han vinkar mig adjö, leende med ledsna ögon när brickan ställs in i diskstället och han traskar - förmodligen ensam - hemåt igen. aj.

vad som gör mig glad:

- att jag ska se graveyard spela om några veckor! tycker om, tycker om, tycker om.
- fina kommentarer här i bloggen min. de betyder verkligen  väldans mycket. humörhöjare. blir lite kär i varje person som skriver. 
- att få krama någon lite extra länge.
- att titta igenom de bilder på instagram jag blivit taggad i och påminnas om fina äventyr jag haft med favoritpersoner under melankoliska men soliga sommardagar. 

vad jag äter:

- jordnötssmör, en ny favorit i livet igen.
- frysta hallon, på varje frukost helst! det liksom känns hur det ger mig energi, och vackert är det också. till och med ordet hallon är gott att ha i munnen.
- raw/dadelbollar av olika slag, som jag och allra käraste syster stod och knåpade i hop här och kvällen. här är ett gott recept om en vill prova själv. 
- skummet på kaffet.
- upp halstabletterna istället för att suga på dem. 

vad jag lyssnar på:

- blues pills, tussilago och ellen sundberg.
- tampodden-avsnittet med oscar zia blev mitt lunchsälskap här om dagen.
- och värvet med ernst kirchsteiger gjorde sig fint på en promenad över lunds blommande bakgator.
- spellistorna jag precis börjat göra igen, efter att mest ha lyssnat på skivor under en lång tid. ska dela med mig snart!
- håkan! ses vi den femte juli tro?  

vad jag älskar:

- att hänga på fina fik i flera timmar med en eller flera favoriter, prata sörpla kaffe, eller kanske en öl och utbyta skratt, tårar, kramar, insikter eller bara låta all veckans förvirringar få höras, för att sedan känna att varje steg blir lite lättare.
- att skriva, och att läsa. ord, ord, ord.
- raw desserter och alldeles lagom mjuka avokados. 
- krispig förmiddagsluft.
- tanken på att snart sitter vi ute i solen i tunna jackor, du och jag. <3
- allra käraste syster och vår gårdag då vi fikade på folk & rock i timmar (kändes det som), pratade, skrattade och grät åt viktigheter, hemligheter, kärlekshistorier och identitetskriser och hon var bästa smakrådet i klädjakten och jag köpte en ny vinyl. 

. . . . . . . . . . . . . .

nu ska jag ta hand om mig. och ni då? hur tar du hand om dig i kväll? berätta gärna om hur, eller berätta om något annat värmande. tycker om era ord. 

kärlek!
Hannah
 

inredningsdrömmen.

inredningsdrömmen.

små betraktelser och rivsår.

små betraktelser och rivsår.