inredningsdrömmen.

inredningsdrömmen.

välkommen hem till mig... typ.

en liten stor dröm. en lägenhet i ett moln. om jag inte kan sova eller om jag tänker på något dumt: dagdrömmer mig bort till den där lägenheten. jag pratar sällan om mina framtidsdrömmar här. inte ens om det där som väntar i sommar, och i höst. men jag tror inte jag kommer fara tillbaka till skövde. en annan stad har mig i sin famn nu: lund. tänker även på gbg ibland, men göteborg är mig så kärt just för att jag sällan - men väl på guldiga dagar - är där. vart jag än far funderar jag, hur som haver, på att införskaffa min alldeles egna lägenhet1 inte kollektiv. inte inneboende. inte i andra hand. min. 

så, nu tänkte jag att vi skulle låtsas, låtsas att jag bor i min egna lilla lya och att vi kikar in och ser hur himla fint jag har det! eller bara låta oss alla inspireras och få drömma, om den där lägenheten, och vad som försiggårs där. vem man vill hångla i soffan med, vilken kurslitteratur som ska stå på hyllorna, vilka burkar som ska få synas i skåpen och vilka trevliga kalas och middagsbjudningar en ska ordna! 

mycket grönt ska det vara! min favoritfärg, ni vet. grönt kakel tycker jag är knäppt vackert och att ha plantor i massor är något jag ser fram emot. i krukor av koppar och sten. och i köket mitt finnes porslin från tidigt sjuttiotal, brunt och oranges. älskvärt fulsnyggt. 

det är någon slags känsla av enkelhet och minimalism, blandat med att låta små prytlar, vaser och filtar skapa färg och personlighet. jag vill att det ska kännas kreativt, som om det alltid är något som pågår: en bok ligger uppslagen, plantor som inte planterats ännu och jord och saxar och kvistar som täcker hela bordet, en odiskad kaffekopp, ett par kuddar slängda i ett hörn. sådant tycker jag är så himla fint, liksom vackert, i ett hem. 

två världsfina sovrum. det första: aztek, sjuttiotal, minimalism. det andra skulle jag beskriva som mer personligt, och jag älskar allt på väggen där ovan: spegel, affischen som ett fönster ut i vildmarken, ett broderat 'fucker' och en fin kvist blommor av något slag. 

det är något med det här köket som jag tycker så väldans, väldans mycket om! ett precis sådant bord vill jag ha. prick nu! måste ut och jaga på blocket tror jag minsann. och att låta industriella, koppar-färgade kastruller och köksredskap synas tycker jag är fantastiskt finurligt och fint. 
ps. alla bilder är från pinterest. 

. . . . . . . . . . . . . 

sådär, mina kära! det var dagens inspirations-boost. jag älskar verkligen det här med inredning. när saker som händer eller, kanske snarare inte händer i livet, som känns och bränns, då är inredningsdrömmen min räddning. i den ligger bara en jakt på att göra fint med det en har, och att vandra omkring i fina inredningsbutiker är rena terapin det minsann. och att knåpa ihop detta lilla inlägg har varit så väldans ompysslande. hoppas ni som läser tycker det har varit, åtminstone nästan lika fint att försvinna in i en dagdröm som jag. 

kärlek i massor,
Hannah

frågelåda del III.

frågelåda del III.

himalaya.

himalaya.