klippa och klistra.

klippa och klistra.

mindfulness + kreativitet = sant


hej ni vackra varelser! idag tänkte jag tipsa er om ett litet pyssel, ett fredagspyssel! den här veckan har jag nämligen mått dåligt på grund av pms. det var så ironsikt när jag fick min mens här om dagen och liksom insåg att jahaaaa det var pms! det är därför jag velat säga upp mig från jobbet, flytta ut i en stuga i skogen, isolera mig från verkligheten, kasta mobiltelefonen i spegeln, varit hungrig cirka jämt, inte orkat någonting och haft molande ångest av oklar anledning. vilket såklart var väldigt befriande då allt fick sin förklaring, samtidigt känns det så jäkla lurigt att det ska behöva vara såhär. varje eviga månad! phu. jag borde verkligen skriva ner datumen i min kalender så jag kan förutse dagarna - innan de kommer som en smäll på käften min.

. . . . . . . . . . . . . . . . . .

hur som haver har, att vara mindful, att tänka medvetet och att kunna stänga av tankesnurret har verkligen varit välbehövligt just denna vecka. och det är här dagens fredagspyssel kommer in! allt du behöver är följande:

+ ett gäng gamla magasin. 
+ sax, lim och en fin penna.
+ en bra spellista, en serie eller en podcast att ha i bakgrunden. 

inte så komplicerat, eller hur? 

dagens pyssel: ett kollage | att bläddra i magasin på jakt efter fina ting och sedan klippa och klistra ihop dem till ett personligt stilleben/ moodboard/ kollage som kan ligga framme på skrivbordet, sättas upp på väggen eller bäras med för att inspirera och uppmuntra upp dig när det behövs är en himla lugnande och fin aktivitet tycker jag. mindful som sjutton blir en också, lite som att försvinna in i en dagdröm. 

 såhär ser mitt kollage ut! i mitt kollage samlade jag inredningsdetaljer, lägenhetsvisioner och bra ord som peppar mig genom sådant jag går igenom just nu, och jag lägger gärna till små illustrationer, kommentarer och pilar som gör det ännu mer personligare! en kan bland annat se att just nu önskar porslin som på ett fik, gärna sextiotal tidigt sjuttiotal, och att få bo i ett gult litet pittoreskt gathus i lund. <3

i relationer vill jag våga vara modigare, och på så vis även våga vara sårbar. jag vill var ärlig och visa mina känslor, även om jag är rädd för att bli sårad och känna mig utlämnad. att våga sätta mitt eget välmående i fokus för en gångs skull. + så önskar jag mer stillhet, kreativitet och skapande. 

mitt kollage handlar även om att våga klä mig som jag vill, och inte vara rädd för att gå klädd alldeles tok-nostalgiskt-förälskad i sjuttiotal en dag för att sedan bo i svart, svart, svart en annan. elsa billgren och ett marockanskt kakel fick komma med på att hörn också! elsa inspirerar mig väldans mycket i karriär/jobb-väg, hon har inte gått en rak väg från utbildning till jobb utan har byggt sin egen karriär och varit modig och sagt ja till spännande uppdrag och kanske behövt skaka av sig en och annan ifrågasättande kommentar - något vi alla som inte går en rak väg från utbildning till jobb tyvärr får göra. idag jobbar hon med både eget företag och på ex. äntligen hemma och den kombinationen, att kunna göra flera olika roliga saker samtidigt och dessutom ha förmågan att balansera detta är så jäkla inspirerande. därför får hon också vara med och påminna mig om att jag också kan om jag vågar!

. . . . . . . . . . . . . . . . . .

tjohoppsansvejs, nu far jag på lite fina fredagsbestyr! hoppas att detta lilla inlägg kan bidra till lite pepp, stöd och lugn i detta mörker vi kallar februari. ett alldeles extra trevligt pyssel blir det i en lugn miljö, så tänd ljusen, koka den där koppen té och var noga med musikvalet. <3

kärlek, i massor!
Hanna

i spegeln.

i spegeln.

frågelåda del III.

frågelåda del III.