fredagsfilm.

✴ ✴ ✴

frances ha.

Tänkte att jag skulle tipsa om en favoritfilm dagen till ära - med en, nej, två favoritskådespelare inkluderat dessutom! Greta Gerwig och Adam Driver. Åh. Denna fina finurliga rulle om den dansande Frances utspelar sig i New York och speglar det röriga, charmiga, och lite smått sorgliga vardagen för en 27-årig-kvinna som inte riktigt hittat ro i livet.  Kanske en dålig beskrivning men så ser jag den, ungefär. Frances personlighet är spontan, ungdomlig och väldans "awrkard". Tror många i äldre 20-års-åldern (men även jag, trots 21-snart-22 år) skulle känna igen sig, säkert massvis. Och även om den handlar mycket om vänskapen med Sophie så är det ändå inte det jag, som tittare, fokuserar på - utan snarare Frances och hennes irriterande men också älskvärda kantstötta personlighet. Henne naivitet och klumpighet kunde jag känna igen mig massvis i. Ett charmigt plåster på såren efter vargtimman.

Det som är så himla najs (ända gången det här ordet passar så väl in i en film-beskrivning) med den här filmen är hur nutida den är, och samtidigt är svartvit - filmen rakt igenom. En kan liksom inte annat än att charmas. Musiken är fantastiskt väl vald och åh, vad jag gillar Greta Gerwig! 

✴ ✴ ✴

Och här har ni trailern! Kanske har du redan sett den? Vad tyckte du? Jag älskar den. Så jäkla söt, smart och samtida. Älskar. Massvis. Se den!

Kärlek,
Hannah

veckan.

veckan.

vissel.

vissel.