veckan.

insikter & tankar.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

första veckan i februari har passerat, och hur var min vecka? omtumlande. fin. knäpp. ny-aktig. insiktsfull. pirrig. slitsam. korta ord om en vecka som har innehållit så tokigt mycket viktigheter. både i tanken och i vardagen, i händelser och i insikter. just därför tänkte jag idag spara allt det där som hänt mig och känts i mig i form av en summerande lista. med allt från musikfavoriter till tårar i ett diskrum, ungefär. häng med! 

kaffe med nya människor som en aldrig träffat förut, som blir till nya bekantskaper, vänner, som det känns i maggropen, djupt, att en kommer hålla hårt i, länge. ett nyårslöfte/vilja jag hade var att fokusera mycket på vänskap. i januari vattnade jag de blommor som är mina vänner sedan en tid tillbaka, nu, i februari och redan under denna vecka har jag odlat nya bekantskaper. sörpla kaffe på ett gemensamt favoritfik i konversationer där orden tar aldrig slut, jag vet få grejer som jag tycker så mycket om eller ger mig så mycket energi som just det.

bokklubben vars träff denna vecka var den första, utav många kommande tillhör också en del i odlingen. så lyxigt, att finna sju nya bekantskaper som en aldrig mött förut och få lov att hänga med, prata språk, litteratur och insikter. ser så mycket fram emot att lära känna både nya karaktärer och mina nya bokklubbstjejer framöver. min första riktiga klubb! så pepp! åh.

höst är både långt bort och nära. en favoritårstid som jag tänker ofta på, särskilt som en ung vuxen i något slags mellanland. under januari tänkte jag att jag s j ä l v f a l l e t  ska återvända till mitt program i skövde denna kommande höst. men, så fick jag denna vecka en insikt om hur mitt liv här, i lund-malmö med omnejd växt sig starkare, fått rötter och blommor och jag undrar inte om jag ska inse min än unga ålder och stanna kvar i ett sabbatsår till. finna min egen lägenhet, min egen vrå, här. och gå kurser på lunds universitet och ta ett år för ett år, och ett annat för en framtid. jag frågade intuitionen och den sa ja. det både låter, och känns bra, i alla fall idag.

utbrändhetens lågor svider värre än någonting annat. jag har de senaste par veckorna glatt fyllt min kalender med to-do's och roligt häng, intressanta projekt, möten, viljor och måste:n. men så står man där, dag två av en intensiv jobbhelg på caféet, och tittar spöklikt omkring utan att riktigt känna, höra, eller se. allt verkar vara en illusion. jag är för trött för att vara närvarande. och när jag tar hand om dagens sjuttonde omgång disk gråter jag utav uppgivenheten som dunkar i huvudet. en verk som inte tar slut förrän jag kommit hem och fått i mig två alvedon. det gick för långt.

ingenting:et och avkopplingen är något jag insett att jag gått miste om de senaste veckorna. egentiden, när senast skedde den - medvetet? och det introverta, det faktum att jag får energi utav tiden i ensamhet? varför bortglömt? jag har insett att jag inte gjort alls mycket de senaste veckorna som har varit endast, och endast i syfte av energi och avkoppling. till och med yoga kan förvandlas till ett måste. insikten läkte mig. och med block och penna och musik, en ny serie jag börjat följa på netflix och headspace känner jag att jag lättare kommer kunna hitta tillbaka igen. från helgen, men också från det som hände mig för ett år sedan. det som hände känns i mig än. 

tatueringen jag ska göra härnäst: det är en fin sak att tänka på. och rolig! jag vill ha något större av @suflanda och något mindre av @mikeadamstattoo. något som symboliserar mig, med ett fokus på lugnet, naturen, och kanske en bit av kärleken till bergen och skogen och tystnaden. jag har känt mig nöjd med de jag har väldans länge nu, men när en idé kläcks och inte går att skaka av sig: då är den nog menad för en. så det blir en till, bestämt! 

musiken i mina öron har den här veckan varit: det stora monstret, graveyard, slowgold, pink floyd, the doors, tussilago och matt corby. får ofta frågor om spellistor men jag lyssnar ofta på en skiva i taget nuförtiden. vinyler, ni vet. samlar, spelar, älskar. just nu är det mycket sent-sextiotals-influenser, rockigt och gärna en del svenska texter. 

en kurs förbi, en annan jag önskar är radioproduktions-kursen som radio AF (lunds studentradio) håller i. har ansökt och håller tummarna. snälla, håll era tummar för mig! vill så gärna! tycker allt från planering, prepp och prat till tekniska klurigheter och sladdar och klippning är knäppt kul. bara 40 utav minst 60 ansökande får vara med. tummar, tummar, tummar. nu när min ashtanga-kurs är slut vill jag prova på något annat - något nytt!

i kväll mår jag inte så bra, fysiskt. jag känner en förkylning komma, så opassande som den ofta gör, och jag tänker därför dedikera morgondagen till vila och vila och lite mera vila. men psykiskt: veckan har varit så fin, njutbar. jag har nästan kört över mig själv pga intensiviteten men det har varit värt det, något sånär.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

sådär, det var min vecka! hur har din vecka varit? några insikter, musiktips eller tankar du burit på? berätta!

kärlek,
Hannah

ph: pinterst.com

k.

k.

fredagsfilm.