min morfar.

välkommen till mitt café!

nej, tyvärr har jag inte öppnat mitt eget hak riktigt ännu. tänker att det kanske blir av om jag är mamma-ledig någon dag, kanske har flyttat ut till en stor gård med ledig lada eller om elsa och jag hittar en bra lokal och allting känns rätt och vi bara gör det, en vacker dag. men idag tänkte jag i alla fall drömma lite, till det där caféet. hur det skulle se ut och hur det skulle kännas som besökare där. här kommer en rundtur! 

MIN MORFAR är ett café som ligger lite avskilt, någon kilometer i från centrum i någon fin stad. kommer du själv och vill plugga, läsa, skriva den där boken eller bara sörpla på kanongott kaffe och titta ut på människorna kan du sitta i fönsterkarmen bredvid plantorna. tegelväggar och rustika fläktar och lampor, vatten med citron och mynta och en disk i trä där du kan både sitta och beställa vid. 

är ni två eller fler som beställer kaffe kan ni få en egen kanna vid bordet! vi har två olika sorters kaffe, och det liksom maten är både fairtrade, eko och här är allt vego, vego, vego! mest veganskt, en hel del raw-bakelser. glöm inte bort att smaka våra hederliga goa kanelknyten. yumm, yumm. 

här finns plantor och kaktusar i massor och många utav stolarna är fyndade i någon stängd aula på en gammal skola.

vi blandar minimalistisk keramik med fint porslin från House Of Rym och det känns lite som om du sitter i någons vardagsrum. 

det finns tre rum, förutom kök och toalett. ett stort rum med tegelvägg och stora bord för många. här kan du äta lite lyxigare föda på kvällen plus dricka vin, eller ta del av föreläsningar eller boka som konferensrum. ett annat rum är caféet och det tredje är den lilla shoppen. 

kom och köp keramik! och blomster! eller drick en kaffe i ett berg av kuddar i aprikos och ljusgrönt och senapsgult! vi spelar exempelvis Anna Ahnlunds skiva Omnejd på vinyl och ibland har vi workshops, med författare, på skrivmaskiner! har utställningar med analoga fotografier och föreläsningar med kloka personer. kanske om hur man brygger öl, startar ett kreativt kollektiv, hittar en ny källa till inre välmående eller börjar leva mer eko-friendly.

min morfar tyckte jag var ett roligt och fint namn. dessutom jobbar min morfar där med mig och laga magiska bullar, bröd och soppor som värmer frusna fingertoppar. hångla gärna i hörnen! dansa gärna till låtarna ni tycker om! prata högt får man! ta med hunden, katten, kaninen!

morotskaka, chokladkaka, kanelknyten, rawbollar och en raw snickerstårta, dagens soppa, sallad, alltid en vintrig gryta och så ett par varma/ kalla mackor till frukosten. och så har vi en gröt-meny också, såklart. quinoa, kardemumma, havregryns, raw-bovete, chia och choklad med mera. och så kan du dricka te, kaffe, latte, chai med riktiga kryddor från indien och så har vi alltid någon smoothie att bjuda på - säsongsanpassad. ni kommer väl förbi?

ps. hur mycket jordnötssmör du vill! 

kärlek, 
Hannah

ph: pinterest.com

rödgråten.

rödgråten.

k.

k.