vinylen och våren.

vinylen och våren.

en melodi om en ljusare tid.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

när solen huserar bakom molnen och jag blir väckt av något som inte är kråkornas skri, utan snarare en kvitter-kvartett från granhusets takås, och kafferuset blir som stjärnskott i pulsådrorna och lyfter en trött kropp från sina mörka vrår, så tänker jag att det är ganska fint att leva ändå. någon slags tacksamhet, är det, till människorna i mitt universum, som ens bara de som vidrör mig lite, med ett leende i förbifarten, en kommentar i bloggen, ett hjärta i inkorgen, det är det som tar över och gör våren som en hoppfull möjlighet snarare än en orolig destruktivitet. och det är jag så jäkla tacksam för.

sluta aldrig skriva hörrni, till mig och andra, små hjärtan, hejarop och virtuella kramar. jag behöver det. och säkert andra med. 

en kan börja sin morgon på många fina vis. jag älskar att öppna fönstret och pyssla i rummet lite, möblera om i stringhyllan, bädda sängen, kanske rulla ut yogamattan eller sätta mig vid datorn och besvara ett mail, skriva ner en tanke, sortera bilder i mappar, eller hårnålar i plåtaskar. när magen är vaken så går jag till köket och där gör jag iordning frukosten. börjar alltid med tre djupa andetag + tre glas kallt kranvatten.

ibland en kopp kaffe med rikligt mycket mjölk, soya eller havre, och ibland en kopp te, gärna yogi, med starka örter som väcker trötta ögon och i alla fall ingent svart (det klarar inte magen av). och väl tillbaka i rummet med frukostbrickan sätter jag på en vinylskiva. 

och veckans favorit är långsamt kokade havre- eller hirsgryn, toppat med kanel, blodapelsin och hackade mandlar + havremjölk.

den här veckan varvar jag bon iver med ella fitzgerald & louis armstrong. mjuka toner, magiska melodier eller jazziga fantasier. när ella fitzgerald sjunger känns det som om jag förtär frukosten i mitt alldeles egna fik, det är en sådan slags musik, som spelas bland vintage-fåtöljer och klirrandet av glas och porslin. det är en mycket underlig morgon, vaknade med melankoli snarare än vemod och vår-ångest. det är mig ovanligt om våren som annars är en ganska ångerfull tid. känner mig fylld utav pirret. känner mig tacksam. känner mig fri. det är en mycket underlig morgon. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

ett låttips: ella & louis - let's call the whole thing off. 

kärlek, 
Hannah

kreativa hörnan.

kreativa hörnan.

monki.

monki.