kreativa hörnan.

kreativa hörnan.

skapa - våga- skapa
. . . . . . . . .

om kreativa hörnan | vänner, jag har hängt på pinterest igen. och den här gången har jag dagdrömt om en ateljé, ett kontor, en skrivarstuga, en verkstad - ett kreativt rum heltenkelt. för, det som händer om ett par veckor är ju att jag ska unna mig ett par månader att helhjärtat satsa på kreativiteten min! det känns pirrigt, läskigt och modigt. jag väljer att skapa - och att våga skapa! och det tycker jag även ni ska göra, vare sig det gäller att lägga en sista halvtimma om dagen på det som två hela månader. ett bra första steg mot en skapar-vänlig vardag är att skapa en skapar-vänlig atmosfär!

aka: en kreativ verkstad. häng med! 

det ska finnas plats för både handarbete, men också för lugn. vare sig du är en författare som inspireras av läsning som en fotograf som inspireras utav bloggar: du behöver ett ställe att krypa upp i med den där tekoppen för att läsa, inspireras och tänka. platser som de ovan!

har du inte möjlighet till en stor studio, ett garage eller ett helt rum kan ett litet skivbord i hörnet utav din etta vara dit ända alternativ. och det är minsann inte dåligt det heller, för en inspirerande atmosfär kan bokstavligen klättra uppför väggarna! som här ovan!

. . . . . . . . .

små detaljér kan göra en kreativ vrå så himla personlig. en hög med böcker blir utmärkt plats för kameran, plantor som sällskap och en skön kudde att sitta på är väl minsann A och O för den som skapar och är kreativ framför datorn. en katt får gärna vara med också, som ett snällt och tyst sällskap.

växter!! i min kreativa lya ska jag ha massvis utav växter. mycket grönt för det blir jag lugn av! men gärna också buketter i dova men varma färger. 

en inspirerande röra. jag tycker ibland om att lämna framme halvfärdiga projekt, uppslagna anteckningsböcker och nästan uppdrucket kaffe för att -  nästa gång jag träder in i den kreativa verkstaden - känna mig inspirerad samt känna det där ruset av att ha ett projekt i gång. älskar det. som att vara förälskad nästan. en ovisshet och en förväntan blandas med hoppfullhet och framtidsvisioner.  

frisk luft (superviktigt för min kreativitet) genom ett industrielt brooklyn-fönster + fina vaser i keramik att förvara pennor, penslar och verktygen i.

vare sig det skrivs på den eller om den får lov att verka som en dekortativ symbol för kreativiteten så tycker jag bestämt att en skrivmaskin aldrig är underskattad. dessutom vore så himla mysigt att skriva brev på en skrivmaskin, tycker ni inte? såg en på emmaus i lund för ett tag sedan och ångrar att jag inte köpte den. well, well, en får väl fortsätta jakten! 

ännu en kreativitet som kan klättra uppför väggarna: att bygga skrivbordet som ett hyllplan tycker jag är ett himla fiffigt student-tips!

. . . . . . . . .

fåtöljer: 
två favoriter + ännu en katt som gärna får husera på sammetstyget när inte en kund/klient/arbetskamrat är på besök.

en studio av minimalism och enkelhet:
med plats för egna hantverk. 

och runt omkring finns bara tystnad och grönska: det är en annan verklighet.
en overklig sådan.

. . . . . . . . .

som en kan se på sista bilden drömmer jag om att ha en kreativ studio nära naturen. som mina föräldrars stuga vid havet exempelvis. om jag frisknar tänkte jag fara dit över veckans lediga dagar och göra fint. kanske ta morfar och mormor under armen och åka till deras bästa loppisar och second hand-butiker. allt för att ha en liten verkstad/studio att fara till under våren för att skapa, skapa, skapa i rofylldhet och frid.

åh, hoppas du som läst idag känner dig lika inspirerad till att våga skapa och våga prioritera kreativitet som jag. alla bilder i dagens inlägg är från pinterest.

kärlek,
Hannah

RETRO.

RETRO.

vinylen och våren.

vinylen och våren.