FEMPOWER.

en lugnare stund.

godkväll vackra varelser. gudars. det har varit några himla jobbiga dagar. och jag har varit, och är ännu, så himla rädd. min morfar är sjuk. det verkar inte vara så farligt som jag först befarat, men bara tanken på att han ligger där med slangar och blekhet gör att jag går sönder någonstans alldeles intill hjärtat. tusen bitar glas och det river vid varje tanke. älskade morfar <3 hoppas du blir bättre snart. det finns ingen jag älskar så som jag älskar dig. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

jag har sagt det förr och jag säger det igen: frukosten är min räddning dagar som dessa. mitt lugn. min frid. och här kommer min absoluta favorit från veckan, väldans passande såhär en söndagkväll - ett tips inför morgondagen, tänker jag mig!

lite peace and quiet om morgonen är aldrig, aldrig, aldrig fel inför en måndag. så, vare sig du ska upp tidigt eller ha lov: prioritera frukosten.

just den här dagen förtärde jag en ovanligt god frukost - men som samtidigt inte är ett dugg klurig att knåpa i hop om morgonkvisten!

smoothie + gröt med en världgod topping. who knew att jordnötssmör och jordgubbar var en sådan mummsig kärlekshistoria?

hannahs hallonsmoothie.
. . . . . . . . . .

här kommer ett recept på min allra bästa smoothie just nu. med smak av apelsin, vanilj, och hallon, vegan, som alla utav mina recept på bloggen är och som dessutom är superenkel och snabb att göra! 
 
- 1 banan
- 2 nävar frysta hallon
- 1/2 apelsin
- en nypa vaniljpulver

mixa, blanda och njut ur ett favoritglas!

fempower-gröten!
. . . . . . . . . .

en gröt som är energi-givande, toppat med jordgubbar som aningen ser ut som snippor (tycker ni inte?) och är rosa! och nej rosa behöver inte vara bara vara för brudar - men jag är fruktansvärt trött på dudes som inte vill ha rosa kaffekoppar i caféet då de inte vill vara "tjejiga" och åh jag blir så himla frustrerad. #vadfanärdetförfelpåattvaratjej?

- havregrynsgröt / hirsgröt kokat med en nypa vaniljpulver
- toppa med: kanel + frysta hallon + en klick jordnötssmör + en jordgubb skivad på längden + havremjölk
 

jag lyssnar gärna på en lugn vinylskiva för att få till bästa fridfullaste känsla i kroppen min. 

den här dagen, som nästan alla dagar de senaste dagarna snurrade Ane Brun - Rarities på skivspelarn. bästa låten: all my tears.

vilken musik jag spelar om morgonen kan ha en sådan jäkla stor påverkan på mitt mående att det inte är klokt! ofta är jag inte redo för det super-peppiga så tidigt och inte heller kan jag låta min rocken vråla. nej, jag behöver min lugna folk-country och därav gör ane brun sig så himla eminent hos mig. 

alltså: eminent god och energigivande frukost (fempower, hallå!), ett lugnare soundtrack och som sällskap läser du kanske bloggar, en tidning, en bok, eller bara ser ut över vilken utsikt du än har genom ditt sovrumsfönster. that's how it's done, ungefär.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

ha en fin kväll vackra varelser. ta hand om dig, ta hand om varandra.

kärlek,
Hannah

veckans tankesnurr.

veckans tankesnurr.

vårlistan.

vårlistan.