knäppt och kul.

knäppt och kul.

tjugo saker om mig. 
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

onsdag och jag ska till malmö och träffa cajsa vilket ska bli så knäppt fint då jag liksom bott mellan hemmet och jobbet de senaste dagarna och inte fått tiden att träffa en vän på kanske en vecka nu. phu, en må vara introvert i sina energier men jag går under om jag inte få träffa mina älskade. dessutom ska jag införskaffa lite vårpepp till garderoben och rummet mitt och kanske en present eller fem då retligt nog alla i min familj fyller år i mars. det blir nog en dyr månad det här! ovan syns en frukost i form av en smoothie-cream (recept) med lite festlig topping + jordnötssmör och te. 

nu tänkte jag dela med mig av 20 knäppa, roliga, intressanta eller fullkomligt meningslösa saker om mig. hoppas en gillar!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

✴ jag bäddar sängen VARJE morgon. 

✴ jag har ett ärr i vänsterhanden, ett stort och synligt precis under ringfingret, man kan känna konturerna. jag har inte blivit sydd men det ser nästan ut så. jag höll en avocadohalva i handen och högg med kniven mitt i för att få ur kärnan ur sitt bo. en himla dum idé, men trots det är fortfarande "hugget" min bästa metod för att få ur en avocadokärna.

✴ varje gång jag lyssnar på indie finns du i mina tankar. som om allt bara var stilla vatten dyker du upp på mitt hav och skapar stormar från ingenstans. och allt jag vill är ju bara att du ska försvinna från mitt inre. ibland undrar jag om det är just därför du finns kvar. och gör kaos av ett stilla hav.

✴ mina favoritfrukter är kiwi och sharonfrukt. och ja, det ÄR stor skillnad på sharon och persimon.

✴ jag tycker namnet Lo eller Lou är ont-i-magen-fint.

✴ jag är svag för tatuerade armar, fräknar och skägg.

✴ jag har ett smärre behov av att ha ordning och reda omkring mig jämt. plockar ofta undan och fram och sorterar, organiserar och gör fint i mitt rum och i köksskåpen och egentligen, överallt. har lite svårt att koppla av annars, men övar på att bli mer "chill" på det området.

✴ jag får ångest av att inte ha läst ut hela böcker. har just nu tre böcker som jag kanske läst sjuttiofem procent av men inte hinner, eller känner lust till att avsluta. en molande känsla i maggropen.

✴ från ingenstans har jag helt plötsligt slutat uppskatta tomater och det kliar jämt på tungspetsen när jag smakat saften och kärnorna. knäppt.

✴ människor förvånas jämt över hur lite appar jag har. kalla mig gammalmodig, eller mindful då jag vet att appar också tar sin tid från mina tjugofyra timmar om dygnet och att jag väljer att prioritera annat. har instagram, podcast-appen, messenger, någon redigeringsapp, en app som stämmer gitarren, runkeeper och det var nog det. 

✴ jag älskar kiwiskalet. (japp, du kan äta det, det gjorde jag jämt i NZ där det inte ses som konstigt).

✴ vissa utav er fina läsare verkar ha fått för sig att jag varit i många relationer men det har jag icke. jag har haft en bf, han hette benjamin och det var min första kärlek. hittade honom i min parallel klass sista året på gymnasiet och frågade honom ut på dejt, via facebook. vi tog en fika på patisseriet i lund och blev ihop samma dag.

✴ jag har aldrig gett ett rakt svar när någon frågat mig vilken sexuell läggning jag har. och jag vet inte exakt varför jag gör det krångligt, men finner det lite obegripligt att en måste veta exakt om jag är bi eller straight osv. stämplar, förutfattade meningar, att placera mig i ett fack. men kanske är det viktigt med benämningar i sig också? eller beror det också på vilken typ av läggning en har? hm.

✴ jag kommer aldrig ihåg födelsedagar. och eftersom jag inte hänger på facebook särskilt ofta så kanske jag glömmer bort din dag. men det handlar ju inte om dig. kommer inte ens ihåg vilken dag min egen mamma fyller år på utan att dubbelkolla i kalendern först. 

✴ jag älskar att illustrera men vet inte vad jag ska göra av det.

✴ jag går ofta till havet, särskilt när saker ömmar i mitt bröst. så sitter jag där i femton, trettiofem, nittiosju minuter och ser ut över oändligheten. förundras och blundar och andas in. 

✴ jag sätter inte min fot på ett shoppingcenter om jag inte måste. allt där är bara kaos, oreda och för mycket. klara. inte. av. det.

✴ alla mina närmsta vänner är sådana jag lärt känna de senaste fem åren (mest genom blogg och instagram - magiskt!) och jag har bara två nära vänner som jag känt sedan barnsben. 

✴ börjar fundera på om jag inte ska bli kurator och jobba på UMO när "jag blir stor".

✴ lyssnar på folk-rock-country-blues helst, gärna från 60-70's. och jag avskyr nästan all sorts pop. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

kärlek, 
Hannah

kaffe.

kaffe.

insta-mej.

insta-mej.