fredag, firande och fem miljoner.

fredag, firande och fem miljoner.

om jag.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

ikväll firar jag och familjen att min syster fyller arton på måndag. arton. stort! vi lagar tacos för det tycker hon allra bäst om och hela familjen mumsar i sig vegansk chokladkaka till efterrätt med färska bär, tofuglass och soyagrädde. min rygg ömmar för att ha jobbat extra hela veckan och det finns en viss klump i magen som säger att jag inte vill vara där jag är och att jag borde göra något annat. intuitionen, jag lyssnar och börjar mer och mer förstå vad den säger. och det känns pirrigt. imorgon skickar jag ett mail och snart ger jag mig en chans till något alldeles underbart. 

men för nu, låt mig presentera en härlig lista på en härlig fredag. "om jag"-listan från elsa.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

om jag inte hette Hannah skulle jag...

är alldeles såld på namnen lo och charlie! tycker även massvis om ellen som är mitt andra namn. men lo, alltså. oj. så. fint. det. är. 

om jag bara fick lyssna på en artist/ett band resten utav livet skulle jag...

så väldans svår fråga! har liksom inget band eller en artist som är min absoluta favorit. just nu älskar jag blues pills, tussilago och slowgold alldeles extra mycket. har även fallit handlöst för daniel norgren trots att han bytat sound lite grann (lyssna på are we running out of love. åh herre min skapare så knäppt fint). nej, jag säger nog daniel norgren, tror jag skulle kunna grow old med alla hans album. 

jag kunde förstås säga dylan. men han påminner mig för mycket om indiekärleken så jag låter mest bli alla låtar utom hurricane nu för tiden. 

om jag fick ändra tre saker med mitt utseende skulle jag...

mindre svank så jag slipper ryggontet, mörkare ögonfransar så jag slipper mascaran men ändå kan tindra med de långa stråna jag är lycklig över att ha, samt finare fötter, en mindre storlek, rakare tår vore ypperligt! så en slipper få ont i fötterna jämt. hm, det var då väldans vad jag vill slippa saker och ting!

om jag skulle byta jobb i morgon skulle jag...

om jag fick fria händer, en dos extra mod och kanske kunde använda lite utav de där fem miljonerna så skulle jag öppna mitt eget café/butik. lite som jag skrev om i det här inlägget. och jag skulle inreda med endast loppisfynd och massvis utav gröna växter, jag skulle bara servera ekologiskt och veganskt och ha föreläsningar om kvällarna, små utställningar och spelningar och det skulle vara ett utmärkt ställe för både dejten, plugg-fikan, den ensamma skrivartimmen och, kanske, till och med kvälls-ölen. åh, d-r-ö-m-m-e-n.

om jag hade en superkraft skulle det vara...

det knasiga är att min första tanke var: "tänk om jag hade kunnat styra över min egen framtid, som en superkraft, bara liksom bestämt att det skulle bli bra, allt skulle lösa sig, då skulle jag göra allt." ett jäkla bra och vackert självförtroende heltenkelt. tror jag ska använda den superkraften, jag vet ju att den finns inom mig. någonstans. en annan superkraft vet jag inte, kanske att kunna flyga, vilken känsla liksom, eller prata med djur. svårt, minsann!

om jag hade fem miljoner skulle jag...

åkt till schweitz, alperna, de höga bergstopparna och trånga skogarna, på en skidresa med familjen, kusinvitaminerna och mormor och morfar, allihopa tillsammans i en stor gammal trästuga, nära till bageri och backar. så hade jag köpt en lägenhet, en liten med mysig en i lund och bjudit in på kalas för alla mina fina vänner som utav någon outgrundlig anledning tycker om att umgås med konstiga knäppa mig. buffé och öl och musik som ekar ut på kullerstensgatorna. resten hade jag skänkt till välgörenhet som en bör. 

om jag fick byta ansikte med en kändis skulle jag...

jane birkin, back in the days. googla henne. det sköra, så oerhört proportionerliga och enkla med hennes utseende suktar jag massvis för. läpparna. eller modellen cintia dicker, för fräknarna, hårfärgen, ja allt egentligen. crush. 

om jag skulle spela ett instrument jättebra...

skulle jag spela saxofon! eller trumpet, eller munspel! vore så himla häftigt att vara duktig på ett instrument som inte är så, tja, vanligt, om en kan säga så? både min pappa och morfar spelar trumpet och jag tror minsann jag ska fråga om inte de kan lära mig lite. och när våren blommar kanske jag dammar av det gamla munspelet i byrålådan och provar mig på en trudilutt! 

om jag var tvungen att bo i en annan stad för resten av mitt liv skulle jag...

annan än lund? gärna göteborg. det blir nog minsann mitt nästa stop efter lund! eller vid kusten någonstans, där hav och berg syns, skogar och allt det andra natursköna som jag tycker så väldans, väldans mycket om. att vakna med ormbunkar utanför de stora fönsterna, och toppar och dalar som smeker horisontern. åh, säg mig vart det är och jag kanske flyttar dit bums. 

om jag bara fick äta en rätt varje dag resten av veckan skulle jag...

allra helst en risotto, gärna med kantareller och grönkål (tips, det är så himla himla gott) men om inte det, den där grönärts-soppan på kokosmjölk som jag och ebba lagade här om veckan, med fröknäcke och hummus till, eller naan bröd. som tredje favorit vill jag bara nämna stekta dumplings. så galet galet mumsigt. 

om jag var tvungen att vara otrogen med någon skulle jag...

aj. jag har ingen crush, varken girl eller grabb. tyvärr! men jag har en skämmig pinterestmapp med ett eminent namn där många fina män flyttat in. tycker om david gilmore, matt corby, danny davis, adonis bosso, fräknigt, skäggigt, tatuerat, lockig och sådana. vill en se fina tjejer kan en kika in i min mapp om håret. babes som birgit bardot, cara delevinge eller donna i that's 70's show till exempel! 

om livet tog slut på söndag skulle jag...

skriva om allt det där jag aldrig sagt och dela blogginlägg om hjärtekross, ätstörningar, att resa för att inget annat går, mina högsta drömmar, att spendera en vår i sorg och allt det konstiga jag tänker på, och känner mig ensam kring. jag skulle skriva ett litet tack till de som betytt och betyder. och jag skulle bjudit in mina närmaste på ett hejdundrande kalas, skulle ut och dansa som om jag inte bryr mig och för en gångs skull inte alls bry mig och så när lördagen kommer skulle jag fara till en vacker plats. återigen, vid havet. slå mig ner och finna ro, kanske skriva i hop en liten memoar bara för att det passar sig. äta tre kanelbullar med extra mycket kräm i mitten och sjunga i takt med vågskvalpen. ack att det är mars, annars hade jag sovit under bar himmel också. 

det är så finurligt att tänka på det här. livets slut. alla de där blogginläggen och viljorna, varför gör jag inte dem nu? skriver, orädd. dansar, orädd. berättar hur jag känner, orädd. fast egentligen är jag det motsatta. väldans rädd. för att skämmas, känna mig utlämnad, bli tittad snett på, ned på. det är ett drag jag inte alls uppskattar med mig själv. det är mars och allt jag tänker är alltså att våga. sova under bar himmel får jag spara till sommaren. men memoaren och att finna ro, texterna om det som gjort ondast av allt och att dansa och inte bry mig alls, det är något jag kan öva på nu, idag.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 


tänka sig vad en lista kan inspirera en själv till att tänka om och tänka nytt. vad skulle du gjort om du fick veta att lördag var din sista dag vid livet? och vilken superkraft skulle du välja? att vara orädd? är du orädd? även jag är en sökande fågel ständigt på flykt. letar efter något samtidigt som jag rymmer från rädslor jag inte ens erkänner för mig själv, ungefär. det är en metafor som vilar i allt jag gör. från kreativitet till kärleken. jag ser visioner som jag jagar, söker, drömmer om. men jag glömmer lätt bort vad som tog mig till visionen, drömmen, sökandet från första början. rädslan att sluta upp ensam, kanske. och rädslan för att misslyckas. säkert. i mars ska jag öva, och tänka om. orädd. 


att inte bry mig alls, orädd. 

kärlek,
Hannah

ph: pinterest.com

jag skulle våga skriva om allt det där.

jag skulle våga skriva om allt det där.

kaffe.

kaffe.