FIKA.

grått utanpå blommande inuti.

. . . . . . . . 

godmorgon onsdag. | i skrivande stund sitter jag ännu i pyjamas, försjunken i en sen kopp morgonkaffe och en dagdröm: fleet foxes, hur du satt sådär rakt framför mig, såg rakt in i mig, påpekade mykonos som ekade i den stora cafélokalen och så det där pirret i magen. hejdåkramen. allt det där. allt. allt. allt.

jag tänker på det här med våren. om fyra veckor slutar jag mitt jobb på det cafée jag jobbat på sedan januari. japp, jag har sagt upp mig! i sommar kommer jag jobba på rotundan, men om fyra veckor så ska jag vara här, på cup of positive, vara kreativ, vara hos farmor och mormor och morfar, vara på små äventyr och resor, innan sommaren och ett annat jobb drar igång igen. jag känner mig stolt och modigt för att jag unnar mig den här tiden. och lättnaden är som ett mjukt, nytt och krispigt täcke över min vintertrötta kropp som har så mycket mer den vill göra än att servera och stå i ett diskrum hela dagarna. det är en stor skillnad på att jobba vid ett fik som är en kedja, ett snabb-fik som det fiket på ica maxi är, än på ett fik som ägs utav vänner och skapas utav oss som jobbar där, som rotundan. 

sju saker jag ska göra med våren:

- hälsa på mina närmaste. mormor och morfar och farmor så som ta längre visiter till stockholm och göteborg.
- gå på spelningar och konserter och unna mig lite fler sena nätter.
- dela med mig utav mer recept, fler klädval, och ett par andra roliga projekt här på min kreativa webb-hörna.
- ha picknickar på gröngräset och ta fler långa promenader vid havet. gärna vid kvällstid för att beskåda solnedgången.
- lära känna mitt nya objektiv lite bättre, köpte ett superbra här om veckan men ännu är vi inte riktigt kompisar. 
- planera sommarens resor, äventyr festivaler och ledigheter samt söka in till utbildningar och kurser till hösten och hitta en lägenhet. pirr!
- stå upp för den jag är - och stå upp för min kreativitet. våga vara och våga visa den jag är. (refererar till avsnitt tre av podden där vi pratar massvis om det här med kreativitet och att inte förminska sig själv.)

ett mellanmål jag gjorde alldeles här om dagen var ett litet experiment på raw chokladbollar med smak av citron! 

gjord på: torkade aprikoser + pekannötter + kakao + citronsaft + havregryn. hade dock hellre haft kokos istället för havregryn men hittade minsann inte ens ett uns av kokos i skafferiet. himla goda blev de i alla fall, hur som haver! förtärdes tillsammans med några klyftor kiwi. jo, jag är ju en sådan knäpp varelse som äter skalet. jättekonstigt tycker ni säkert, men jag älskar det! är himla noga med att skölja kiwin o r d e n t l i g t först. 

mitt senaste fynd när det gäller min samling av vinylskivor är waiting for the sun. en sådan där skiva som bara måste få finnas med i samlingen, även om det inte är mina absoluta favoritlåtar av the doors - den ska bara finnas med där i samlingen! 

idag ska jag möta kajsa för en långlunch och ikväll är det bokklubbsträff som vankas. pepp! ute bildar himlen ett grått täcke och det ligger som ett lugn över hela mig. jag förundras mycket av hur jag kan vara så rofylld fastän så mycket händer runt mig hela tiden. om jag känner efter så finns det en hel del orosmoln, små fragment av ångest, nervositet, starka viljor, motviljor, självkritik och funderingar - men jag har blivit bra på att inte känna efter precis jämt utan att ta tag i alla funderingar när jag har tid och ro. som när bilderna ovan togs, till exempel, med vilsamma melodier, tänka ljus och den där himlen. 

. . . . . . . . 

nog med prat. nu ska jag göra mig fin och dansa runt till fleet foxes igen. pirret. kvällen. kramen. allt det där. 
allt. allt. allt.

kärlek,
Hannah

monki.

monki.

luna lovegood.

luna lovegood.