citronmeliss och småtankar.

citronmeliss och småtankar.

torsdag.

godmorgon vackra varelser! ack, det var länge sedan jag lät mina fingrar föda mina tankar, likt tangenter på ett piano, låta pekfinger och långfinger flyga över bokstäverna och dela allt det där som är och känns djupt inuti. jämt glömmer jag hur viktigt det är för mig: att lätta tankar, att sätta ankar. jag har en tatuering på handleden som ska påminna mig om det. och jämt glömmer jag bort ändå. ankaret. men idag så. ut med orden. 

först: lyssna på den här. så väldans fin. tack elin för tipset.

. . . . . . . . . . . . 

jag tänker mycket på min personlighet, hur den är mig destruktiv, men samtidigt tar mig framåt. att vara en sådan som ska prestera, förbättra, vill ha koll och kontroll och inte tappa, falla, flippa, ramla ur den balans som jämt känns likt glas. skör och brytbar. jag behöver så otroligt mycket lugn och frid i mitt liv, och trygghet. jag kan bli mer stressad av storstadsgator än att ta ett flyg till andra sidan jorden. det handlar om intuitionen, att följa den, att fara dit hjärtat slår. jag försöker minnas hur det kändes att komma hem, att vara, nästintill upplyst. resan gav mig så mycket som jag nu tappat bort mellan krav och ideal. jag vill tillbaka, inte till nya zeeland - även om bergen är något jag konstant saknar - men till den där innersta punkten av mjukhet, snällhet, självkärlek, mindfulness och en konstant jävla underbar tacksamhet. 

jag kan nu räkna på en hand hur många pass jag har kvar på det trista jobbet. sedan är jag fri och kan styra upp mina egna arbetsdagar ett tag. kan skriva hela eftermiddagar och fotografera som om det vore (det är ju) mitt jobb och så kan jag bygga en terass till sommarstugan och träffa vänner om helgkvällar och känna efter och känna in: framtiden, är det lika med det kreativa? 

jag funderar på att bli kurator om jag inte trivs med att ha kreativa ting som yrke. hjälpa på skolor, hjälpa där det behövs. plötsligt kändes coaching så ytligt. och att marknadsföra mig själv på det där viset, som en bör med egen firma och allt. nej, jag vill att en kommer till mig, i ett rum med öppen dörr väntar jag med leende och värme och trygghet, en nätt klapp på axeln och tusen kramar i form av att jag finns till för dig och goda råd.

den femtonde april är det sista ansökningsdag för höstens studier. och jag ska minsann också plugga i höst och i det stora blocket som ligger på mitt nattduksbord finns alla kurser och program jag är nyfiken på uppradade, fem har ett hjärta vid sidan om sitt namn för att poängtera att de är mina favoriter. 
och jag väljer mellan städer. göteborg och lund är mina trygga zoner. där finns vänner och familjära hak. gula gulliga trähus i majorna och pittoreska kullerstensgator i lund kan båda två skänka lugn till den röriga själ som min ofta är. jag tänker mig en kurs. något som känns roligt! troligen något kreativt, något som giver energi. jag vill inte vara sådär vuxen och påväg in i karriären riktigt än. 

i morgon är mars förbi. vilken slitsam månad, stressig. jag känner mig på sätt och vis så himla vilsen, men också som om allt är som det borde vara. och det är nästan lite nervöst hur april och våren kommer som en omfamning jag inte är berädd på. åska vilar utanför mitt sovrumsfönster, men även grönska och knoppar och körbärsblom, det är våren som smyger, verkligen smyger sig på. 

jag dricker vatten med citronmeliss varje dag. morfar mår bättre nu, jag ska äntligen få krama om honom snart. vill baka en rödbetskaka och bjuda. sätta vildvuxna blommor i en vas. göra veganska våfflor. gå på bio. sitta i en krogstol och läsa: filt över mina axlar. vill måla mina läppar. vill vara i tystnad och själv. vill att någon ska bli förälskad i mig. vill älska mig, lite mer, lite mer. vill rita och våga visa. vill inreda med sextiotalstyger och kantstötta koppar. vill vara tio år framåt. eller tio år bakåt, och krama om den lilla tjejen med osäkerheten i famnen och viljor så starka att de svämmar över. men vad skulle jag säga? det går över? det har inte gått över. jag älskar mina drömmar och viljor men hur de tar över mig krockar med mitt behov av lugn: mitt behov av regn, böcker, kaffe och självsamhet - det går inte ihop. men jag tror det ordnar sig. trots allt. det har ju hänt förut. 

. . . . . . . . . . . . 

frukosten är en hirsgröt kokad på soyamjölk + hallon och vanilj, toppad med kiwi, russin, kanel och kokos. 

kärlek,
Hannah

om vardagskonst och andra finheter.

om vardagskonst och andra finheter.

ljuvligt.

ljuvligt.