om vardagskonst och andra finheter.

om vardagskonst och andra finheter.

fedagskväll. och jag räknar ner arbetspassen. det gör mig så innerligt stolt att jag har tog beslutet att säga upp mig, då det nu känns så väldans, väldans rätt. att inte lägre behöva kriga för att orka med allt som är livet, utan snarare leva livet, med en vardag som skapar ork - som ger mig energi! att säga upp mig för att prova mina vingar likt en halvvuxen sparvfågel, det var nog inte bara ett beslut för kreativiteten, utan också, för själen. 

ikväll vill jag fortsätta på temat fem och dela med mig utav mina fem bästa och mest inspirerande bloggar just nu. häng med!

fem favoritbloggar.
. . . . . . . . . . . 

elsa - elsa.elle.se

elsas underbara blogg kan ingen ha missat, tänker jag. men om ni har det, så vill jag beskriva den som en härlig virvelvind av vinatge, vår-pepp och ett guldkantat vardagsliv. och när jag pratar om guldkant, då menar jag inte champange och dyr konsumtion - såklart inte - det jag menar är att elsa är expert på vardagslyxet, att duka med fint porslin, göra grandiosa och vackra frukostar och bära rosett, läppstift och spets en helt vanlig torsdag. och i just det där med vardags-lyxet känner jag mig så väldans lika. för ack, vad jag finner det viktigt att uppskatta och vårda varje dag i livet. 

elsa är faktiskt en stil-ikon för mig. dock klär jag mig mest i svart och är sannerligen mer 60-70's än 20-50's men hon inspirerar mig att våga, våga synas, våga sprudla i mina klädval, och framförallt: våga vintage. följ, följ, följ!

. . . . . . . . . . . 

agnes / cashew kitchen - cashew-kitchen.com

bästa agnes blogg innehåller en himla massa grönt och gott, allt vegetariskt, från raw frukostar till varma efterrätter. jag som älskar att fotografera mat blir dessutom alldeles extra inspirerad av hennes vackra bilder, med vackra uppläggningar och en så drömmig kollektion av keramik: duvblå tallrikar och natur-gröna koppar. en blogg som både är en fröjd för ögat och magen alltså. hur bra?! fantastiskt bra. 

. . . . . . . . . . . 

sara / wilderness - sara.metromode.se

sara, aka wilderness bor så jäkla fint och hon klär sig så jäkla fint och dessutom kan hon sy, fotografera och beskriva vardagen på ett så väldigt ärligt och älskvärt vis. tycker om hennes stil så mycket! + verkar hon laga så väldans god mat: se american pancakes med halloumi ovan exempelvis. och mitt vintage-hjärta slår dubbla slag då hennes samling porslin är så himla mycket vill-ha att det inte är klokt. missa ej!

. . . . . . . . . . . 

sandra - vardagskonst.se

vardagskonst är en utav de nyare fynden jag gjort i bloggosfären. mest av allt tycker jag om hennes vardagsbetraktelser: små historier från livet, om livet, om kärlek, ledsamhet och att vara mamma. fotografierna är så himla vackra, fyllda av stillhet och lugn, precis som hela bloggen är. tycker så väldans mycket om. missa inte, för tusan. och ps. är inte ebbe-lou det finaste namnet ändå? 

. . . . . . . . . . . 

eric - smdlnd.com

sist vill jag berätta om smdlnd som också är ett nytt tillskott i mitt bloglovin-feed. vet ingen som tar så bra bilder som han. alla frukostar är, vad säger man, to die for och han och hans pojkvän verkar båda vara inrednings-genier då vykorten från deras lägenhet är så jäkla tappa-hakan-fina. om vinterpromenader, införskaffat, vardagar och middagar är bland annat vad bloggen bjuder på. gå in och följ bums. it's an order.  

. . . . . . . . . . . 

som jag underströk i inlägget om mina instagram-favoriter är det viktigt att omge sig utav bra inspo - rätt inspo, om en kan säga så! som ger energi, snarare än tar, som får dig att må bra och tycka om livet, i stället för att känna press, stress och krav. 

så nu undrar jag:

vilka är dina bästa bloggar? har du en egen blogg? och, om jag får vara så fräck och fråga: vad tycker du, och vad känner du kring min cafévärld?
när ger min blogg dig energi? när tar den energi? berätta och föj mig gärna via bloglovin här. 

kärlek,
Hannah

trettio gånger vardag.

trettio gånger vardag.

citronmeliss och småtankar.

citronmeliss och småtankar.