aprilmorgon + min parfym.

aprilmorgon + min parfym.

nya bästa havregrynsgröten

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

godmorgon onsdag! här är en bra låt att starta din dag på. idag vaknar jag upp i sommarstugan och äter förhoppningsvis frukost på altanen, med utsikt över björkar och hav, skriver arbetsprov och gör mig så sakteligen redo för en loppis-runda. lillstugan ska nämligen börja inredas idag! så ska vi bygga plank och måla om. snickeri och fixerier, så väldans vår-igt!! att få vara lite händig ute i solen är just sådant som jag tror jag skulle må extra bra av just nu. 

men, nu till något annat vår-pepp-gosigt: jag har kommit på ett enkelt och supergott recept på havregrynsgröt!

som vanligt med mina frukostar är det inte så värst kluriga, det ska gärna gå enkelt och hyfsat snabbt att knåpa ihop på morgonen! du behöver: havregryn + valfri växtbaserad mjölk, så som soya eller oatly + 1/2 gult äpple + 1/2 banan + flingsalt.

koka havregryn ihop med mjölken + en nypa flingsalt och hacka sedan äppelbitar och bananpengar och lägg ner i grytan. jag har gärna i någon torkad frukt också, så som torkade aprikoser till exempel! supergott. när gröten är klar: toppa med kokosflingor och pumpafrön. MUMMA!

så väldans, väldans gott. en alldeles utmärkt vår-frukost en småsval men solig morgon i april.

dricker mitt vatten med citronmeliss och hallon.

efter att ha spenderat hela mars med att prova olika parfymer på mina handleder för att se om de passar, pillat på vackra flaskor och funderat på vilken slags doft - blommig, kryddig, tvättmedel eller sjögräs - som passar mig har jag äntligen funnit min "signaturdoft" - dark rain!

för er som lyssnat på det avsnitt utav en söndagspodd där elsa förvånades över hur jag aldrig använder parfym började jag bli sugen på att gå och köpa mig något riktigt härligt och vårfräsht och fint. det blev en eko-parfym från björk & berries. ps. podden har upphåll inför vår-säsongen. håll ut!

"dark rain är inspirerad av den första regniga höstdagen. huden är fortfarande sommarfräsch och marken fortfarande varm, men med det mörka regnet som kommer och ljudet av vinden som blåser i träden vet du att sommaren är över. dark rain är en jordig och våt doft av trä och ambra. den aktiva ingrediensen i dark rain är ekologisk trollhassel. i modern magi sägs växten göra en oemotståndlig och har används länge i traditionell hudvård. trollhassel har en naturligt hudvårdanade och sammandragande effekt och används för att lugna, rena, stärka och berika huden."

- björkandberries.se

en beskrivning som passar så eminent bra in på mig, tycker jag. så, varsågod: ett parfym-tips och ett gröt-tips. hoppas du anammar gröt-tipset åt minstonde för den är sannerligen hiskligt god. och väldans student-ekonomi-ekonomisk dessutom, om jag får säga det själv. ha det gosigt hörrni!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

kärlek, 
Hannah

känsla: oövervinnerlig.

känsla: oövervinnerlig.

nedräknings-listan.

nedräknings-listan.