känsla: oövervinnerlig.

känsla: oövervinnerlig.

tre dagar på sommarstället.

morfar mår bättre, så mycket bättre. lite tunnare är han allt men leendet strålar och kramen är varm. mormor viftar med armarna och berättar om loppmarknader och trädgården och odlingarna. chokladbollarna är veganska, berättar de ivrigt och vi sörplar kaffe ur finporslinet med rosor och guldkanter. ute är det en molnprydd himmel och havet som vakar bakom björkarna skapar en frihetskänsla i mitt bröst som får mig att känna mig oövervinnerlig. 

en dag var det solsken och vi gick ut i morgonen för att springa. mina vader värker och jag känner mig stel i alla mina rörelser. slingan är av grus som doftar som skolgårdar gör om vårkanten och även om träden ännu är kala ger värmen en smak av sommar. vi kommer ner på stranden och stegen, andetagen, existensen blir allt lättare. pappa pekar att där, där stannar vi och jag spurtar sista biten och känner mig igen: oövervinnerlig. 

på kvällarna har vi ätit framför tända ljus och pratat, mest på temat osäkerhet. jag berättar hur klurigt det kan vara att släppa in människor, kända som okända och pappa blandar humor med perspektiv och gör mig modigare. skratt hjälper allt i min värld, ända sedan jag kom hem från mina tre månader på andra sidan jorden så har jag haft allt lättare till skratt. de kallar mig ett knasigt och sprudlande energiknippe och ganska ofta känner jag mig energirik och just sådär oslagbar, oövervinnerlig, fantastisk och stark. det är mig en ny känsla som här i stugan, om våren, vid havet och himlen som både är kantad av solen, och andra dagen: molnen, gör sig tydlig. jag är så mycket lyckligare nu än under mina tjugoett gångna år. jag känner mig soligare och modigare. och jag vet inte om det var det faktum att jag spenderade tre månader på andra sidan jorden, själv, som gjorde det, eller att jag förstått vad som är livets grej, att jag är så gott som frisk från ätstörningarna eller om det är framtiden som känns lovande, som känns som min. men något. något är det.

sista timman innan vi hoppar in i bilen och åker hem till skåne tar jag en promenad på egen hand. pappa är krasslig och ligger invirad med täcken och filtar framför havsutsikten: det känns som söndag. jag letar efter hörlurar men ångrar mig, knyter på mig skorna och tar lätta steg förbi husen på tylövägen och ner mot nissastigen. klättrar över ett par sanddynor och dansar fram på plankor tills havet är framför mina onsdagströtta ögon. plockar snäckor och stoppar dem i vänsterfickan och beskådar måsar som vilar på havsytan. paradiset. 

jag kör oss hem genom ett regn som blir allt med smattrande ju närmare skåne vi kommer. livet står lite stilla när en kör bil mellan verklighet och paradis. jag känner mig glad och rofylld och sprallig. nu för tiden säger jag så mycket spontana saker, gör så mycket spontana saker, rörelser, gester, kramar, jag är för sprallig för att kunna hålla tillbaka. och det är ett mycket främmande personlighetsdrag jag upptäckt hos mig själv. men jag tycker om det, jag tror jag tycker om det. bilen rullar in på garageuppfarten. mamma har städat i hallen. jag kokar pappa en kopp te och tar sedan själv en lång dusch. efteråt doftar huden oliv.

jag är så mycket lyckligare nu. än de gångna åren. trodde aldrig jag skulle ha så många dagar, veckor och månader på raken, med en bra och lycklig känsla i maggropen. men det har jag haft, minsann. och det gör sig extra tydligt i frihets-paradiset sommarstugan. känsla: oövervinnerlig. 

jag är så mycket lyckligare nu. 

i ett sammarbete med yollibox lagade jag plättar som åts till frukost två dagar i rad. lyx.

såhär ser lillstugan ut. mitt lilla krypin. 

där inne hänger mitt bästa klädval intill en drömfångare jag fyndat i gbg en sommar.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . 

vad har ni haft för er under de knäppt soliga dagar som ändå måndag och tisdag var? berätta gärna, tråkigt som smärtsamt som glatt som mjukt. allt får plats här. ni lyser upp min vardag med era ord, varenda stavelse gör mig jämt så vidunderligt glad! 

kärlek,
Hannah

hardcore metal, pinsam frigörelse och skräckinjagande paddor.

hardcore metal, pinsam frigörelse och skräckinjagande paddor.

aprilmorgon + min parfym.

aprilmorgon + min parfym.