hardcore metal, pinsam frigörelse och skräckinjagande paddor.

hardcore metal, pinsam frigörelse och skräckinjagande paddor.

25 väldigt märkliga saker om mig.


1. jag är hypokondrier fast ut och in, jag jagar sjukdomar och tror att jag har dem, likt många hypokondrier, men när jag får reda på, av en läkare exempelvis att jag INTE har sjukdomen blir jag besviken. är inte säker på varför jag har någon slags underliggande längtan efter att bli sjuk - det är ju helt bisarrt, liksom - men jag tror det har att göra med att sjukdom = vila, och att jag är ganska dålig på att låta mig själv vila, sådär med datorn i knäet och med en popcornskål på magen. 

2. jag duschar alltid innan jag tar ett bad. tänker nämligen att annars ligger jag ju och badar i min egen smutsighet och poängen med badet är ju ändå någonstans att bli REN. 

3. jag är rädd för grodor, främst paddor. hoppar alltid till när jag ser dem på trottoarkanten. kanske var med om något väldigt traumatiskt som barn, vad vet jag.

4. badar aldrig i swimmingpooler. jag gillar inte klor. avskyr kanske till och med. 

5. jag har levt så länge med mina dagdrömmar och fantasier att jag, än i dag - som snart tjugotvååring - får aha-moments om livet och hur saker går till i verkligheten. därför kan verkligheten vara för skrämmande i bland och efter en lång dags intryck behöver jag samla mig i ensamhet och gå tillbaka i min bubbla igen, där jag är trygg och trivs som bäst. 

6. jag har inget tålamod till att lida igenom saker för att det ska bli bättre sedan. vill gärna det ska bli bra så fort som möjligt, absolut senast i övermorgon. 

7. jag har aldrig använt p-piller då jag är orolig för vad hormonerna ska göra med mig. 

8. jag är allergisk mot shoppingcenter. går inte dit helst. det är bara för mycket, av allt, där. 

9. jag tycker mycket om de små sakerna i livet. det där stora bryr jag mig inte om. jag tycker inte att stora saker gör mig lyckligare. jag gillar detaljer och det smått konstiga här är att jag kan tycka att livet blir en jävla fest när jag har färgglada strumpor eller roliga sjuttiotals-glasögon på. alltså verkligen, blir så glad och pepp av små saker, kommentarer, happy socks, tulpaner på mitt bord. det är freaking fest för mig det! <3 

10. jag dejtade en kille som tatuerade in en teckning jag ritat. hade vi dejtat längre hade säkert också han fått göra avtryck på min vänsterarm. 

11. jag pratar med mig själv väldigt ofta, ibland glömmer jag bort att jag faktiskt är bland folk. då skäms jag och säger till mig själv att jag är för konstig nu, fast även det är högt och då får jag märkliga blickar.

12. ju mer stillsamt jag har det runt om kring mig ju mer trivs jag. tycker inte om att vara i centrum av things och storstadsbrus gör mig ofta alldeles snurrig både psykiskt och fysiskt och min största dröm just nu är att flytta till ett torp. fast än jag bara är tjugotvå. 

13. en kopp kaffe kan göra mig så speedad att det inte är klokt. människor tror att jag är hög eller att något skoj har hänt fast jag har bara druckigt kaffe. vilket är ganska skoj egentligen. 

14. jag hoppade av mitt konfirmationsläger när jag var fjorton för att jag inte håller med. dock var konfirmationslägret på lundsbergs skolan (ni vet, internatet) väldigt många timmar bort. men, jag var bestämd och mamma och pappa kom snällt upp och hämtade mig. yes. 

15. det var verkligen spontant hur jag bestämde mig för att resa till andra sidan jorden förra hösten. en dag sa jag till mamma och pappa att jag tror jag ska åka till singapore i höst, själv. och bara ett par veckor sedan var biljetten bokad och mamma och pappa släpade sina hakor mot parkettgolvet ungefär.

16. jag är en jävel på att rimma och gör ofta rapplåtar för att muntra upp min syster.

17. i perioder får jag för mig att jag är allergisk mot saker. laktos, gluten, tomater, jordgubbar, aubergine och soya. senast var det gluten, nu är jag inne på päron. har inte riktigt bestämt mig om jag ska utveckla en allergi ännu, får se. kanske i morgon. 

18. jag har lite svårt för att inte fullfölja saker eller avsluta saker och när saker och ting blir rörigt får jag lite lätt panik. exempelvis kan jag inte följa hur många podcasts som helst eftersom jag måste lyssna på alla från en och samma, framförallt eftersom det ser så rörigt ut i appen annars, om jag bara lyssnat på ett avsnitt här och där. detsamma gäller tv-serier och böcker. 

19. sätt på en kul låt och jag kan lova dig att jag dansar dig till ett skrattanfall. 

20. jag har prokastrinerat att skaffa swish för att jag inte vill ha för många appar + är känslig för nymodigheter och att göra som alla andra.

21. en märker direkt om jag är på bra humör eller inte. jag är nämligen antingen pratglad och pepp och ibland nästan lite hyperaktiv och om jag inte är på humör är jag väldigt låg, tyst, dimmig. har inte jättemycket till mellanting alltså.

22. jag får ont i hjärtat av döda växter och att slänga vissna blommor. aj. 

23. hardcore metal lugnar mig. 

24. jag tycker att bh är jätteobekvämt och har väldigt sällan på mig det. vilket inte är så konstigt egentligen. snarare är det konstigt hur jag tar av mig dem och lägger de lite överallt i huset. i bokhyllor, hänger på stolar, i trappan, på diskbänken i köket, ovanpå kaffemaskinen, hänger på dörrhandtag och sådant. frigörelsen är tydlig här. (obs. bor alltså hos mina föräldrar, mindre roligt för dem när de har gäster på besök eller när pappa har kunder.) 

25. jag skriver aldrig med stora bokstäver, möjligtvis om jag ska skriva ett proffsigt mail men annars, aldrig. 

. . . . . . 

trevlig fredag fina varelser!
hoppas ni vill vara kompis med mig trots alla ovanstående punkter. 

ph: pinterest.com

kärlek,
Hannah

vårvemodet & coffee table-boken.

vårvemodet & coffee table-boken.

känsla: oövervinnerlig.

känsla: oövervinnerlig.