om recept jag vill prova.

om recept jag vill prova.

15 mumsiga i april

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

hej april!! du är så fin att jag blir hungrig! på senaste tiden har jag samlat en himla massa nya roliga, smarriga, spännande och vackra recept som jag gärna skulle vilja prova i vår. allt från mumma kardemumma till go' och glad kexchoklad! och allt är vegtariskt / veganskt och mycket är dessutom gluten fritt, så förhoppningsvis ska dessa recept passa de flesta! och vi börjar stort med sarahs raw + vegan chunky monkey ice cream ovan. oh my. 

något sött

1.  karolinas sockerkaka med valmo och citron - en så väldans charmig sötsak. ska baka och bjuda mormor och morfar på den tänker jag.
2. pheopbes raw snickers slize - har länge jagat ett fint recept på en goda snickersbitar att lägga i fina burkar och ge bort vid kalas eller bara till någon jag tycker extra mycket om och de här små bitarna känns alldeles ultimata! chunky och yummy på samma gång. 
3. banana choco slices - karolina gör det igen! verkar himla enkelt, smarrigt och spännande! har ingen aning om konsistensen på dessa men verkar mumma!

vårmiddag!

1. ginger + lemongrass thai soup with crispy tofu - det här både ser och låter så väldans gott! citrongräs och lime känns så väldans vårigt! mmm!
2. varm sallad med quinoa och butternut - kanske inte de ingredigenser som signalerar vår men herrans goda! pumpa och quinoa liksom, åh. 
3. om simpel lunch i solskenet  - bästa agnes har gjort ett recept på vegansk gubbröra, tänker bestämt låna och göra med ett gäng matiga våfflor till min kritiska pappa som inte tror att svenska klassiker går att göra i vegan-format. ha! tji vad han ska få när han smakat på detta underbara!

mjuka och saftiga

1. kalljäst bröd med aprikoser - fantastiska evelina på evelinas ekologiska har knåpat i hop ett spännande och bröd med torkade aprikoser. 
2. bananbröd till fikat - evelina har dessutom gjort ett herrans smaskigt och glutenfritt bananbröd med choklad! och jordnötssmör! åh! [ej vegan]
3. morots och majsbröd - glutenfritt och utan jäst. så underbart att slippa jästen ibland tycker jag - så tar det bara en halvtimma tills en får nybakt bröd till soppan eller frukosten eller vad en nu vill förtära denna godhet till! innehåller ägg men hanna tipsar om hur en kan byta ut ägget längre ner på sidan. så bra! + prova även denna rödbetsröra som pålägg! verkar himla gott, särskilt till lunch-smörgåsen tänker jag.

tre sista favoriter

1. vegan mango lassi overnight oatmeal parfait - phu! långt namn, minsann men hur gott vore inte det här att förtära till frukost i morgon? 
2. green kitchen stores' quinoa bricher - smaskens. tänker att en kan byta ut persimon mot plommon eller kanske röda vindruvor istället, eftersom de inte finns i butik nu. ska även prova deras hemgjorda nötssmör som tillbehör. så väldans gott!
3. glutenfria choklad och kikärtskakor - lilla matderiven är en utav mina absolut bästa forum för skojiga vardagsrecept. att göra kakor på kikärtor låter väldans spännande och gott! enkla att svänga ihop och med jordnötssmör och kokossocker i smeten kan det väl inte bli annat än jättegott?

har du själv ett recept, kanske på din egen blogg eller något du provat som jag också borde få smaka på? dela gärna! det finns inget stopp på hur mycket bilder som får plats i min vego-föda-mapp på pinterest - som du hittar här: foodly fresh. finns hur mycket smaskig som helst: varning!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

ha en fin vecka! 

kärlek, 
Hannah

söderbergskvartetten.

söderbergskvartetten.

om gosiga timmar på sockerbit.

om gosiga timmar på sockerbit.