söderbergskvartetten.

söderbergskvartetten.

det här om att ha en lugn morgon

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

godmorgon onsdag! det är en mycket speciell dag idag, visste ni? 

okej, så, missförstå mig rätt nu hörrni, det är fullständigt okej att slå sig ned med mobilen eller datorn när en äter frukost. vissa dagar då jag har mycket att göra är det precis det jag själv gör också! sitter framför datorn alltså. men det är bestämt inte min mest harmoniska start på dagen, det nej. som bäst börjar jag med läsning av något som är utanför skärmen och som gärna inte angår mig som person (dvs. inte mail, sms, facebook meddelande eller kommentarer). därför gör det mig alldeles extra glad att ha novellix som support nu när jag vill tipsa min bloggosfär om en ny morgonrutin!

som jag nämnt tidigare (läs punkt 18) har jag svårt för att inte avsluta saker. därav kan jag vara rädd för att påbörja tex. att läsa en bok eftersom jag är rädd för att behöva tvinga mig till att avsluta den. i know, behöver nog reda ut det där. men å andra sidan har jag hittat lösningen nu, genom novellix!!

men innan jag går in på det måste jag bara berätta om min frukost: chiapudding! på mandelmjölk, med smak av vanilj och kokos och toppad med banan, jordgubbar och lite allt annat som jag tycker är gott! ska skriva och lägga ut recept snart för den som vill laga. var väldigt väldigt mumma.

för några veckor sedan gick jag till biblioteket i jakt på en ny bok att försjunka i. men det var visst helt omöjligt att ta beslut om en pga min rädsla/att ingen kändes riktigt rätt. väl vid pockethyllan, dock! där fann jag ett gäng små noveller och just då kom jag ju på att där är min lösning! en novell! som en läser ut snabbt! kanske tar det en frukost, två eller tre men det är inte en fyrahundrasidors roman som tar minst ett par veckor! smart, visst?!

jag blev så pepp att jag skickade ett mail till novellix och vipps så är vi nu grymma kompisar som samarbetar ihop! ett mer genuint samarbete än så kan det ju inte bli tänker jag. och varför är det då en så speciell dag i dag, tro? jo, för idag är det nämligen release för de fem finingarna ovan!

en så kalad "söderbergskvartett" som består utav av april-violerna, blom, tusch-ritningen och tre andra historietter och porträttet en anteckningsbok. detta glädjer mig eftersom hjalmar söderberg skriver så fängslande fint och inspirerar mig mycket till mitt eget skrivande. dessutom tycker jag att fröken som formgiver dessa böcker är alldeles strålande. går egentligen lika bra som coffee-table book som en frukost-novell!

 för det är nämligen så jag förtär dessa fina böcker. till frukost alltså! 

är så stolt över mig själv över att ha hittat någon slags kompensation i min tvångsmässiga bok-nervositet. alla novellix noveller är verkligen underbara, både på insidan och utanpå. hädanefter tänkte jag börja recensera dessa godingar, inte bara hjalmars fina ord utan även ett gäng andra favoriter. kan hända att det bara blir hejja-rop över dessa böckerna eftersom gänget på novellix och jag tycks ha samma, något sofistikerade smak på författare. men positivitet är å andra sidan precis vad den här bloggen handlar om: en kopp té och positivitet. även om kaffe och gråväder går lika bra.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

kärlek till er och kärlek till novellix,
Hannah


detta inlägg var ett samarbete med novellix. | ovan kan du se hela hjalmar söderberg-serien. böckerna finns på special idag: ange rabattkoden HJALLE i kassan när du köper presentask så får du hela gänget för 99 kronor. klicka här för att komma till butiken. puss!

om drömmar och annat som är fint.

om drömmar och annat som är fint.

om recept jag vill prova.

om recept jag vill prova.