dagen smakar med säkerhet vår och jag går barfota genom fuktigt gröngräs.

vid grönska, tallar och hav, där väntar jag | en novell / en serie betraktelser.

del I.
del II.

del III.

del IIII.
som marshmallows.


vita lakan fluffiga som moln. som marshmallows. jag känner mig utvilad och sträcker nöjt på mig som en katt i solen. låter fönstret vara vidöppet när jag sakta väcker mig själv med kallt kranvatten i ansiktet och en långsam blick i badrumsspegeln. blommar likt en lila krokus när jag tar de första stegen ut i morgondimman. dagen smakar med säkerhet vår och jag går barfota genom fuktigt gröngräs. känner livet som något fysiskt för första gången på: jag vet inte hur länge. och det är alldeles underbart. att känna sig levande. att känna sig befriad. om ens bara för ett slag.

att vara själv med ett krackelerande självförtroende och minnen från en dumdristighet. jag har spenderat fyra timmar med att stirra upp bland trädtopparna. jag låter mina tår snudda vid marken samtidigt som jag njuter av vindens kyssar på mina kinder där jag ligger i hängmattan och gungar. sida till sida, vision till vision. blir alldeles yr i huvudet men det är bara vackert att få känna sig lite omtumlad av något annat än ånger, saknad, längtan, förtvivlan. dagarna går snabbt här, snabbt porlar de förbi mig likt ett löv på bäcken. jag känner mig starkare och börjar återgå till livet med små, försiktiga handlingar. penslar får nudda tavlor igen och fastän det gör ont, fastän färgerna inte vill infinna sig och allt jag skapar, målar, känner, är gråa moln på ännu gråare himlar, så stärker dagarna mig, en efter en. och snart väger livet mer än sorgen. jag försöker fylla mina timmar med lyckorus och vardagsbrus och förlåter mig själv för att jag blandat förvirring med kärlek, cigaretter och snus.

och det gör inte längre ont att somna själv.
men ibland, bara ibland, så svider det i hjärtat.
att vakna med armen omkring ingen alls.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

[bild: pinterest.com]

ps. när jag skriver blandar jag egna erfarenheter med visioner och drömmar,
på så vis är ingenting påhittat, men det betyder inte heller att allt har rört mig i verkligheten. 

kärlek,
Hannah

den stora podcast-listan.

den stora podcast-listan.

aprilviolerna.

aprilviolerna.