om drömmar och annat som är fint.

om drömmar och annat som är fint.

en lista. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

✎ berätta om ett årtionde du skulle vilja uppleva.

klurigt! hade du frågat mig för ett år sedan hade jag sagt sjuttiotalet, med sina öppna armar, fria vindar och härliga brun-orangea stil. men nu har downton abbey kommit in i mitt liv och jag har allt blivit lite förälskad i 20-talet, det radikala modet, hur allt förändrades efter kriget och hur kvinnorna vågade slita sig loss från sina standardpositioner i hemmet och började drömma om att arbeta. så jäkla spännande! 

✎ berätta om en superkraft du skulle vilja besitta.

kan gröna fingrar vara en superkraft tro? vi bestämmer det tycker jag! önskar att jag hade gröna fingrar, en duktig odlare med jord under naglarna och ett hemma-snickrat litet växthus med mina egna små plantor i, allt från lavendel till små gurkväxter. ska försöka skaffa mig denna superkraft i vår då jag längtar efter att göra något kreativt som inte har så mycket med datorn att göra - utan mer ett utomhus-bestyr! återkommer om jag lyckas.

✎ berätta om din bästa egenskap.

jag brukar prata om min stora fantasi här. att den är så ostoppbar och att den gör mig så vidunderligt kreativ och påhittig! äventyrlig! stark! men idag så skriver jag att min allra bästa egenskap är hur glad jag är. just nu är jag inne i en period då jag är så väldans glad och sprallig ungefär nittionio procent av min tid. vilket känns helt underbart för mig, och jag tror och hoppas att det smittar av sig på min omgivning också!

✎ berätta om något jobbigt du bär på.

är lite orolig för lite olika saker, men som tur är inte så mycket att det tar över. har ett par närstående som inte mår jättebra och jag är orolig för att de ska bli värre, att de inte söker den hjälp de förtjänar för deras psykiska ohälsa och att de aldrig kommer ge sig själva chansen att se om inte lite terapi eller dylikt skulle göra de gladare, starkare, förstå sig på sig själva bättre och bli av med det där innersta som tynger dem.

✎ berätta om ett djur du tycker är fint:

har nyligen upptäckt fenomenet bengal-katt, som ser lite ut som en liten liten söt och vänlig leopard. ganska så gulliga måste en ju säga, fast än de ser så vilda ut på samma gång! se bilden ovan. fin!

✎ berätta om ditt drömhem:

just nu drömmer jag så, så, så mycket om ett torp, nära både skog, berg och hav. det får gärna ligga lite ödsligt, med få grannar och väldigt långt till närmsta ica, eller med ett nära men väldigt litet ica så en kan köpa det allra nödvändigaste (vad det nu är för en vego?). jag vill ha ett gammalt och kantstött trähus gärna, men med en lummig och blomstrande trädgård som ge astrid-lindgren vibbar. och så ska jag inreda det väldigt minimalistiskt vilket jag tror kan bli knäppt fint i hop med de gamla kakelugnarna och fyrtiotals-tapeterna som jag tänker finns där. stora fönster, breda fönsterkarmar på nedanvåningen och kanske ett litet växthus också. lite så tänker jag! se mer husdrömmar här: i min mapp, peaceful homes. 

✎ berätta om ett namn du tycker är vackert:

lo, eller lou. det är lite olika hur jag tänker att det ska stavas men tycker det är så knäppt fint. lo som i lodjur alltså. ett jättefint djur det med förresten!

✎ berätta om något som fascinerar dig:

historia och årtionden. tycker historia är världsspännande och lever på så sätt mer i en dåtid i en framtid. tycker det är lite läskigt med robottar och den snabba utvecklingen och drömmer ibland om att leva i forna tider  - även om jag vet att det på väldigt många sätt är bättre nu än förr. 40-talet har superfina kläder, 60-talet känns lite som en inredningsrevolution, 20-talet för allt som hände efter kriget, 30-talet för alla fantastiska mönster som skapades av våra svenska designers, och så alla dessa kungar och royaliteter, vad som var idealet osv. älskar därav historieätarna och tyckte julkallendern var så jäkla fin!

✎ berätta om din dröm-man/kvinna:

någon som drömmer, är kreativ, tycker om att åka på loppisar och småäventyr och uppskattar det lilla snarare än det stora i livet. hellre charm, mys och frihet än ekonomisk strävan eller en storslagen karriär. någon som är glad och pepp av sig men som inte skräms av mörkare humör. tycker generellt om tatuerade armar, fräknar, rött hår och långa ögonfransar, människor som tycker om naturen och hellre spenderar en weekend till skogs än i storstadsbrus. även om en öl på en mullrig uteservering också kan vara livets femma ibland! 

✎ berätta om något du ser fram emot:

här om dagen beslutade jag och michaela oss för att spendera ett gäng dagar i amsterdam ihop i sommar! hon bor i düsseldorf för terminen och ska möta upp mig i staden vi velat åka till sedan vi såg de fina kanalerna i filmen the fault in our stars för ett par år sedan, därefter åker vi till düsseldorf och bilar förhoppningsvis hem med hennes speciella vän. så festligt det ska bli! och alla amsterdam-tips mottages gärna!! 

✎ berätta om något som ger dig energi idag: 

att solen skiner och jag som blivit lite småkrasslig kan få friskna till i en korgstol på altanen, läsa ut månadens bokklubbs-bok innan träffen i kväll, att jag dessutom träffade fantastiska nadja på kaffe igår + ätit en kalasgod frukost idag ger mig också väldans mycket energi!

bilder från: pinterest.com | ha en härlig, glassig och fin dag!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

kärlek,
Hannah

22 rus av lycka.

22 rus av lycka.

söderbergskvartetten.

söderbergskvartetten.