22 rus av lycka.

22 rus av lycka.

hej! tycker om dig!

bara en småsak.

jag tänker mycket just nu på hur att sträva efter hur stora vägar till lycka snarare gör mer ont än gott med mig. karriär-och framgångshets, att hitta den stora kärleken, att ha mycket pengar, att besöka de stora festerna, evenemangen och festivalerna, åka på de pampigaste resorna, det behöver inte, och är väldigt sällan en källa till lycka, välmående och ett glatt liv. nej, lycka handlar inte om det för mig. inte alls.

hellre hurrar jag för de där små sakerna. småsakerna. de, nästintill minsta. jag tänker att: om jag samlar och fyller mitt liv med tacksamhet över och känslor för de där små sakerna - så mycket och så många fina ting det bara går - så kommer jag leva ett himla mycket mer rikligt och lyckligt liv än om jag tjänar rikedomar, blir sveriges bäst klädda kvinna, får drömkarriären, vinner guldmedaljen och åker på lyx-weekend. kanske behövs inte ens den där stora kärleken. så länge jag känner tacksamhet, så länge jag ser det fina i mitt liv och så länge jag fyller mitt liv med så mycket fina småsaker som möjligt. om jag samlar på småsakerna, ja, då tror jag minsann inte att jag behöver något utav det där stora, spektakulära tingen. nej, inte alls.  


här kommer tjugotvå fina små ting som skänker mig ett rus av lycka:

❥ att bli serverad kaffe ur fina koppar 

❥ att hitta en låt som en inte kan låta bli att lyssna på i repeat som den här: niki & the dove - so much it hurts

❥ att hitta en handsydd vintage-klänning från sextiotalet som sitter som en smäck

❥ att börja följa en ny blogg - en så fin som hjartesmil till exempel

❥ att se solen gå ner över havet en ljummen sommarkväll och gräva ner fötterna i den svala sanden

❥ att han skickar en tulpan-emoji och skriver här får du tulpaner, för du är en sån figur som är bra, för många

❥ att morfar ringer och frågar när jag kommer och hälsar på, att han och mormor saknar mig så, så, så

❥ att köpa en tidning till sig själv när en står och väntar på bussen i ett fredagsgrått lund

❥ att somna en stund på sängen om eftermiddagen när en känner sig lite ovanligt trött och bli väckt prick tjugo minuter senare av katt-pussar

❥ att en kompis skriver och berättar om sin födelsedagsmiddag och frågar om jag snälla inte kan komma

❥ att ha det finns en jordgubbe kvar i porslinsskålen och familjen säger den är din, vi sparade den till dig

❥ att en kan fylla en mapp på pinterest med bara bilder på fina hus och torp som här: peaceful homes

❥ att lyckas med den eminenta mängden havremjölk i kaffet för att det ska bli kaffe med mycket mjölk (och inte mycket mjölk med kaffe)

❥ att sitta i passagerarsätet och vifta med händerna samtidigt som en vrålar med till en passionerad låt och stanna upp och skratta för att alla tittar på en som om man vore tokig, och att man förmodligen är lite tokig också, och hur himla härligt det är att vara så, lite tokig och lycklig på samma gång

❥ att klippa topparna på ett gäng vissna tulpaner och sätta dem i en ny vas och se hur de lyser upp hela rummet med sin violetta färg

❥ att fastna i en serie och längta, längta, längta efter nästa avsnitt. som downton abbey, vet inte riktigt hur jag ska hantera väntan på nästa säsong

❥ att bli omkramade två sekunder extra och få höra orden lyckligt och leende viskas i mitt öra: åh, vad jag har saknat dig 

❥ att rädda en uttorkad basilika-planta med hjälp av några extra droppar vatten, en plats i solen och fyra komplimanger

❥ att springa förbi en främmande farbror på löpturen, ensam går han med kutrygg, käpp och hunden, förbryllat och ensamt, men så ser han upp och möter mitt hej med ett brett och vitt leende och ser så kalas-lycklig ut att jag också ler på resten utav turen

❥ att hitta ett gamalt vykort i bakre facket på min gamla gymnasie-kånken, föreställande bokstaven H och en illustration av lena andersson - nu sitter den på min vägg

❥ att boka tågbiljetter till en vän i en annan stad, ladda ner podcasts, packa väskan med frukt, nötter, choklad och saknad

igen: jag tror inte de där stora sakerna är det som ger lycka, ens en sådan värdefull och pirrande tillfredsställelse, som småsakerna är. en vacker keramikkopp är inte bara en småsak. det är en fantastisk sak! och jag tror bestämt jag - personligen, dock - heller lägger mina krafter och, framförallt tankar på det lilla än på det där stora, dyra, diamant-lyxiga och skrytsamma, det som kanske inte ens kommer från mitt hjärta, utan från någon annans vilja.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

eller vad tror ni? 
vilka är era finaste små ting? berätta! 

kärlek, 
Hannah

om tranbär och en mango i present.

om tranbär och en mango i present.

om drömmar och annat som är fint.

om drömmar och annat som är fint.